Odstoupení od smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

odstoupení od smlouvy

Dagmar Kryštofová, 17.10.2009 16:22:52

Dobrý den,
minulý týden ve středu jsem byla na předváděcí párty a nechala jsem se unést a zaplatila jsem nehoráznou částku za nějaké předměty, které jsem si sebou odvezla. Můžu zpětně od smlouvy odstoupit.Ve smlouvě je napsáno, že při případném odstoupení musím zaplatit 20% z částky penále. Má na to daná společnost právo? Předem děkuji za odbornou pomoc.

neplatnost smlouvy

Markéta, 20.09.2007 15:05:40

Dobrý den,před nevádnem jsem uzavřela smlouvu o dílo.Předmětem je stavba rodinného domu.Smlouvu podepsal statutární orgán, který však v době podpisu již statutárním orgánem nebyl (na obchodním rejstříku probíhala změna,avšak v době podpisu nebyla ještě provedena), tudíž jsem měla za to, že jednám s osobou oprávněnou jednat jménem společnosti. Po té jsem uzavřela dodatek ke smlouvě o dílo s tím, že chci doložit platnou plnou moc k podpisu takové smlouvy.Byla mi doložena plná moc, jež nepochází z doby před uzavřením smlouvy o dílo a zmocňuje dotčenou osobu pouze k realizaci díla. Myslím,že taková plná moc není dostačující, žádná jiná neexistuje, jednání dotčené osoby je naprosto šokující,chce mi navýšit cenu za dílo o půl milionu, ač podle smlouvy nemá nárok na zvýšení ceny za dílo, dosud nepřivezli materiál a 20.9. měla stát hrubá stavba, když se otáži, zda mohu očekávat v brzké době začátek stavby, křičí se na mě, že stále otravuji, a když chci platou plnou moc k uzavření smlouvy o dílo, vytýká se mi, že chci neustále něco zpochybňovat. Je tedy smlouva o dílo vůbec platná? A pokud není a já nebudu chtít dílo dokončit, zda nemají nárok na náhradu nějaké škody, náhradu dosud vynaložených nákladů apod. Domnívám se totiž, že pokud smlouva o dílo je neplatná, tudíž nevznikla, a na tuto skutečnost byli dávno upozorněni, lze se domnívat, že není důvod, aby dílo vůbec vzniklo a bylo dokončeno. Velmi prosím o radu. Mnohokrát děkuji. Markéta

Odstoupení od smlouvy

Dominika, 03.09.2007 19:44:57

Dobrý den,
mám problém s tím, že jsem podepsala smlouvu o provedení práce na jednom gymnaziu. Až po podepsání smlouvy mě zástupce ředitelky školy obeznámila, silně arogantním způsobem, co bude náplní mé práce. Na vše jsem se musela zeptat, sama by mi téměř nic neřekla. V podstatě až doma jsem si uvědomila, že ta práce bude obtížná a že se mnou nejednali vůbec hezky. Tu práci dělat nechci.Nevím jestli můžu odstoupit a za jakých podmínek od té smlouvy. Prosím poradíte mi?Děkuji Dominika

Odstoupeni od smlouvy

Yveta, 03.09.2007 16:04:53

Dobry den,
pred nedavnem jsem podepsala smlouvu o dilo na vyrobu schodiste s dobou dodani 2 tydny od prijeti zalohy. Dle smlouvy jsem zaplatila zalohu 50% z ceny dila, tedy cca 50 000 Kc. Od te doby se ale zhotovitel neozyva, nezveda mi telefony, nereaguje na mail. Poradte mi prosim, jak se mam v teto situaci zachovat, zda-li mohu smlouvu vypovedet z duvodu nedodrzeni terminu ihned po uplynuti 2 tydenni doby.
Dekuji,
Yveta

Vrácení nemovitosti

Jiřina, 11.07.2007 21:05:21

Dobrý den, před 10 lety na mě mamka přepsala barák (formou darovací smlouvy), ale zůstalo jí věcné břemeno. Chtěla bych tuto nemovitost zpět přepsat jen na matku, protože jsou s ní problémy, které bez mé matky řešit nemohu a ona nemá zájem a já mám s tím akorát problémy. Nevím, co k zpětnému přepisu potřebuji a zda musí být u toho i matka, prosím poraďte mi, za kým mám zajít a co k tomu potřebuji...

odstoupení od koupi pozemku

dandy, 28.06.2007 07:57:58

Dobrý den chtěl jsem ze zeptat ,jak mám postupovat když jsem od realitní kanceláře kupoval st. pozemek ,složil jsem na něj 21.7 .07 zálohu 70000 a podepsal předběžnou cenu koupi, potom jsem z výpisu katastru zjistil ,že pozemek není stavební ,ale louka ,chci od smlouvy odstoupit ,jak mám postupovat. děkuju předem za odpověď.
Piště prosím na dandyddt@centrum.cz

závada na nemovitosti

HOlásková, 18.06.2007 17:05:08

Dobrý den, chtěla jsem se zaptat, jestli je možné odstoupit od smlouvi, jestliže nám majitel tvrdil, že udělala novou žumpu a na pozemku žádná žumpa není (pouze trativod), dále nám zatéká do sklepa a ten měl být taktéž suchý. Děkuji.

Odstoupení od dar smlouvy

Pavlík, 07.02.2008 08:16:24

Za jakých podmínek múžeme odstoupit od darovací smlouvy na nemovitost.V případě vad na nemovitosti musí to ztvrdit soud.S odstoupením od dar smlouvy souhlasíme obě strany

Re: Odstoupení od dar smlouvy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.02.2008 08:19:44

Dobrý den,
pokud se dárce i obdarovaný jsou schopni dohodnout, není zapotřebí věc řešit soudně. V tomto případě tedy uzavřete dohodu o vrácení daru (nikoli odstoupení) z důvodu existence vad, na něž dárce obdarovaného neupozornil. Tu pak předložíte katastrálnímu úřadu.

Odstoupení od smlouvy

Lenka Kučerová, 09.06.2007 18:55:16

Dobrý den,prosím kdo mi poradí.Před rokem jsme s manželem koupily dům.Po vymalování jsme zjistily,že stěny jsou od země mokré,za celý rok se tato situace nezměnila,stěny jsou stále mokré a navíc se do toho přidala plíseň.Myslím,že nám tento problém bývalí majitelé zatajili a mi bychom chtěli odstoupit od smlouvy.Máme nějakou šanci???

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »