prosím o radu ohledně dluhů - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rozvodové řízení+půjčky

Alena Řezníková, 24.03.2008 20:17:35

Dobrý den, mám dotaz ohledně rozvodu.S manželem jsme zatím v rozvodovém řízení,ale prakticky spolu už 2 roky nežijeme.V manželství jsme si vzali několik úvěrů,které jsou všechny napsané na mě.Chtěla jsem se zeptat,jestli jde udělat nějaké předběžné opatření ohledně splácení těchto úvěrů.Manžel nemá žádný prokazetelný příjem a mě všechno strhávají přímo z výplaty-exekuce na plat.Je to jen na něco.Zbytek se nesplácí.Mám aspoň trošku šanci,že do toho splácení bude zapojený také manžel?Nebo to zůstane všechno na mě dokud nebudeme rozvedení?A po rozvodu se úvěry dělí jak? Děkuji za odpověď a hezký den..

prosím o radu ohledně dluhů

Hana Müllerová, 18.03.2008 10:11:53

Dobrý den,prosím jak je to s dluhama,pokud jsou manželé v rozvodovém řízení a manžel nesplácí uvěr který uzavřel už po podání žádosti o rozvod?Je právně povinná splácet tento dluh manželka?Má povinnost i po rozvodu?prosím o ujasnění Děkuji hezký den Hana

Re: prosím o radu ohledně dluhů

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.03.2008 15:05:58

Dobrý den,
záleží na tom, jestli byl úvěr poskytnut se souhlasem druhého manžela či nikoli. Pokud ano, je i druhý manžel zavázán stejně za vzniklý dluh. Toto doporučuji řešit ve vypořádání SJM.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »