Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Děda ještě než skonal napsal závěť kde jsem jako vnučka vygurovala.Loni umřela i babička.Závět´která vyšla najevo,všechny překvapila.V závěti se zjistilo,že se babička křesním jménem jmenovala jinak.To znamená ,že i v závěti udala své nepravé jméno.I přesto nevlastní sestra se závětí kterou napsala babička ,zdědila vše.V závěti kterou použili jsem vůbec nefigurovala.Mám nárok na majetek?První závětˇ,kde jsem jako pozůstalá,figurovala,se ztratila.Dá se dohledat? Děkuji předem za pomoc.Marcela
Každé dědictví se řeší zvlášť. Když zemřel děda, pokud jste byla uvedena v závěti jako dědic, tak jste přece musela dostat to, co vám odkázal.
Když zemřela babička - mohla jste případně namítat neplatnost závěti (po poradě s advokátem).
Jinak platí, že později sepsaná závěť ruší platnost závěti dřívější.
Pokud byla závěť uložena na notářství, tak by se měla jít dohledat.
Pokud byla uložena někde v bytě a ztratila se - tak těžko.
dobry den! cca pred rokem mi zemrela babicka.Dedici v dedickem rizeni jsme byla ja, vnucka a jeji syn.Moje matka byla dcera zemrele.Ziji v zahranici a nemohla jsem se dedickeho rizeni zucastnit osobne.Podepsala jsem plnou moc,kterou sepsal notar,ze zplnomocnuji meho stryce k zastupovani me v dedickem rizeni.Nikdy jsem se dedictvi nevzdala a stryc mel dle nasi ustni dohody muj dedicky podil za me prijmout.Nikdy jsem neobdrzela zadne dalsi dokumenty ohledne dedictvi po babicce a vzdy,kdyz jsem stryci telefonovala a ptala se na stav dedickeho rizeni,tvrdil,ze jeste nic nevi,ze nema zadne rozhodnuti od soudu atd. Az dnes jsem se od stryce dozvedela,ze rozhodnuti ma,vse je na jeho jmeno a ja ze nemam zadny podil a dokonce ze rozhodnuti jiz nabylo pravni moci.Umyslne mi lhal a zatajoval veskere informace,dokumenty jsem od nej nikdy zadne neobdrzela..Jak to mam resit? Samozrejme chci svuj podil dedictvi,na ktery mam narok,mam podat na stryce zalobu?Mohu vse resit ze zahranici,kde ziji?Dekuji
Dobry den, po cca 3 letech po tom co jsem zdedil majetek po dedovi jsem nasel smlouvu ze deda koupil vec za cca 20 tis. a ta neni uvedena v dokumentech o dedictvi. Clovek na jehoz pozemku se vec nachazi vyzaduje doklad o tom, ze vec je moje. Je opravdu moje a popr. jak mam v tomto pripade postupovat, abych to mel nejak potvrzeno? Dekuji.
Dobrý den, mám otázku týkající se dědictví po babičce - babička měla dva syny, mého otce (ten před několika lety zemřel) a mého strýce, který je živ.
V současné době babička řeší zda já jako vnučka po zemřelém synovi mám nárok na dědictví po ní.
Já se domnívám, že je to možné pouze pomocí závěti - je to tak ?
Děkuji za odpověď
J. Masařová Králová
Dobrý den,
po babičce dědí její děti, a pokud některý z nich nežije (jako Váš otec) nastupují na jeho místo jeho děti, tzn. Vy.
Budete tedy dědit Vy a váš strýc.
Dobrý den,
v jakém rozsahu je platná závěť? Babička nechce, aby má sestra, která se o ni nestará a nezajímá něco zdědila.Chce proto napsat závěť, ve které nebude sestra uvedena jako dědic.Je toto možné.Náš otec,syn babičky již nežije a babička je vdova.Má pouze dceru a mě a mou sestru jako vnoučata.
Velice Vám děkuji za odpověď
Dagmar Glaserová
Může babička vydědit vnoučata po mrtvém synovi? A za jakých podmínek?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com