Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den,
¨mám takový problém,moje mamka si před cca 2 lety vzala dva uvěry ,které činí celkem cca 60 000 kč,jelikož je ale v domově důchodců a po zaplacení služeb a ubytování ji zůstává částka 1200 ta ji ale prý musí být ponechána nebo alespon její podstatná část.mamka prostě přestala platit a neustále ji volají z uvěrových společností a vyhrožují exekucí na důchod,to by ale asi v případě mé mamky neprošlojelikož je invalidní a tudíž ji nemůžou vzít větší část důchodu ze kterého platí pobyt v domově,neustále ji volají týden co týden ale vyhrožují aleprý si už zjístili možnosti mé matky a kdyby věděli že jí můžou dát exekuci ,tak už to přeci dávno udělají a nebudou ji pořád volat týdny co týdny už cca 1 rok s opakovanou otázkou--kdy už něco pošlete ?dávají ji vždy ultimáta do jistého data ale pořád se to táhne ,matka je na tom psichycky špatně má hrůzu z každého telefonátu,přitom ji při sepisování smlouvy uvěru nenabídli pojištění pro tyto případy ,chtěl bych matku uklidnit.
Dobrý den,
nevím, jak byste chtěl matku uklidnit. Jednou si úvěry vzala, tak by měla nést následky z nezaplacení.
Naopak, matka může být ráda, že jí zatím jenom volají a nepodávají exekuci.
Copak si opravdu všichni dlužníci myslí, že si vezmou úvěr, nebudou platit a pak se nad nimi věřitelé smilují protože jsou nemocní, mají děti, jsou na mateřské, v důchodu atd. Neberte to osobně, ale mně nad obdobnými dotazy (a je jich opravdu hodně) už zůstává rozum stát.
mám ještě dotaz,jelikož jsem se dostal do tíživé finanční situace a pomalu přestávám zvládat placení dluhu u uvěrových společností,vydím nejspíše jediné východisko jak dluhy posléze zaplatit z větší části,odjezdem za prací do ciziny,je prosím možné,aby mi byla nařízená exekuce na plat či blokace učtu v cizině?,dluhy chci samozžejmně postupně zplatit ale není řešením odjet do ciziny abych si více pomohl finančně a následně zjístil že mám zablokovaný učet,což mi bohužel v brzké době hrozí jestli to nezačnu řešit vyššími měsíčními příjmy.
¨snad je nějaké řešení
¨DOBRÝ DEN,MÁM TAKOVÝ PROBLÉM,BYL JSEM ZA PRACÍ V ANGLII POD JISTOU AG.JEJÍ ZÁSTUPCE NÁM KRÁTCE PO PŘÍJEZDU VYBAVOVAL UČET U BANKY ALE BOHUŽEL TŘI Z NÁS VČETNĚ MNĚ DOSTALI KARTU NA VÝBĚR Z BANKOMATU,JEN V ANGLII,JÁ JSEM ALE BOHUŽEL MUSEL ODJET DOMŮ A UŽ NEMÁM NA TO SE TAM VRÁTIT,PENÍZE MI LEŽÍ NA UČTĚ ,TO PROČ ALE PÍŠU JE PROBLÉM ŽE JSEM DO TÉ VÝŠE ZMÍNĚNÉ BANKY POSLAL JIŽ 4 DOPORUČENÉ DOPISI SE VŠEMI NÁLEŽITOSTMI K PŘEPOSLÁNÍ PENĚZ DO ČESKA ČI KARTY ALE JAK JSEM ZJÍSTIL ŽÁDNÝ Z DOPISŮ TAM NEDOŠEL,TO NENÍ NÁHODA ANI SE MI ŽÁDNÝ NEVRÁTIL ZPĚT,JE MOŽNÉ ŽE DOŠLO K ZANEDBÁNÍ ZE STRANY POŠTY A JESTLI ANO A VŠE TOMU NASVĚDČUJE,MŮŽU PO ČESKÉ POŠTĚ VYMÁHAT FINANČNÍ ČÁSTKU,KTERÁ MI VZNIKLA CO SE NAVÝŠENÍ DLUHU U SPOLEČNOSTÍ KDE SPLÁCÍM UVĚRY,Z TOHO DŮVODU ŽE JSEM BYL SCHOPEN ZAPLATVYDĚLANÝCH V ANGLII ALE VINOU POŠTY MI DODNES NIC NEPŘIŠLO PROTOŽE V TOM MAJÍ ,,CHAOS,,? CELKOVĚ MI Z DŮVODŮ NEZASLÁNÍ DVOU MĚSÍČNÍCH SPLÁTEK VZNIKLO PENÁLE ZA PRODLENÍ
Dobrý den,
vážně si myslíte, že je možná taková náhoda, aby všechny dopisy nedorazily? Určitě je můžete reklamovat a zjistit stav doručení. Sice říkáte, že na cestu tam nemáte prostředky, ale z vlastní zkušenosti vím, že dojet do Londýna tam a zpět autobusem je záležitost 1.000,- Kč (celkem), a po pravdě, min. tolik by Vás stál převod peněz na český bankovní účet.
Na Vašem místě bych tedy neváhala a rozjela se tam. Tady to zbytečně protahujete zjišťováním toho,kde se stala chyba.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com