Odstoupení z představenstva a.s. - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

název firmy

Milan Novák, 15.05.2008 21:39:03

Dobrý den, zajímá mě, jakým způsobem lze zjistit, že název firmy-SRO, který jsem si zvolil, již někdo neužívá a tudíž že mi nebude obchodním soudem odmítnut k zaregistrování. Děkuji

Re: název firmy

Mgr. Oldřich Topka, 26.05.2008 15:47:30

Dobrý den, nejsnáze si to prověříte přímo ve veřejně přístupném registru obchodního rejstříku na internetu. Například na www.justice.cz.

Odstoupení z představenstva a.s.

Rosta, 15.03.2008 10:36:17

Jsem členem představenstva a.s. Předsedovi představenstva jsem jsem oproti podpisu předal požadavek na odstoupení z funkce podle $66 odst 1 OZ. To se stalo v červnu 2007. Do dnešního dne jsem nedostal od představenstva jedinou zprávu a ve výpisu z obch. rejstříku dál figuruji jako člen představenstva. Člen představenstva odpovídá celým svým majetkem za hospodaření. Na chod a.s. dnes nemám žádný vliv a nic o jeho činnosti nevím. Jak mám dále postupovat, abych byl z představenstva ve výpisu vymazán?

Re: Odstoupení Z FUNKCE STATUTÁRA

radka tomaskova, 25.03.2008 23:57:08

dobrý den jsem předsedou malého bytového družstva ,které vzniklo v našem panelovém domě a čítá 23 členů. Nyní po stálých sporech jsem se rozhodla odstoupit a podala jsem demisi vím že jestliže se nikdo nezvolý musím ještě 3 měsíce funkci vykonávat , ale musím dále třeba vydávat a podpisovat smlouvy k převodu vlastnictví bytů ,které někteří napadali za nesprávné vypracování/ právníkem/ a nyní je požadují /ač nedokonalé podle nich nikoli dle právníka a katastru nemovitostí/ a vyhrožují mi možnými sankcemi. Já tedy nevím jak se zachovat samozdřejmně vykonávám nezbytné věci k chodu družstva , vedu za družstvo soudní spor apod. ALE JSEM NĚČÍM VÍCE POVINNOVÁNA

Re: Odstoupení Z FUNKCE STATUTÁRA

Rosta, 26.03.2008 10:22:12

Díky za odpověď, já jsem ale úplně vypadl z dění a nejsem schopen nic ovlivnit. Doklady mi nejsou předkládány a ani je nepodepisuji. Obávám se pouze, že má právní odpovědnost s ručením celým svým majetekem stále trvá. Nevím jak z toho ven. Protistrana nereaguje a není mi znám právní akt, kterým bych mohl svoje členství v představenstvu jednostranně ukončit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »