Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, zajímá mě, jakým způsobem lze zjistit, že název firmy-SRO, který jsem si zvolil, již někdo neužívá a tudíž že mi nebude obchodním soudem odmítnut k zaregistrování. Děkuji
Dobrý den, nejsnáze si to prověříte přímo ve veřejně přístupném registru obchodního rejstříku na internetu. Například na www.justice.cz.
Jsem členem představenstva a.s. Předsedovi představenstva jsem jsem oproti podpisu předal požadavek na odstoupení z funkce podle $66 odst 1 OZ. To se stalo v červnu 2007. Do dnešního dne jsem nedostal od představenstva jedinou zprávu a ve výpisu z obch. rejstříku dál figuruji jako člen představenstva. Člen představenstva odpovídá celým svým majetkem za hospodaření. Na chod a.s. dnes nemám žádný vliv a nic o jeho činnosti nevím. Jak mám dále postupovat, abych byl z představenstva ve výpisu vymazán?
dobrý den jsem předsedou malého bytového družstva ,které vzniklo v našem panelovém domě a čítá 23 členů. Nyní po stálých sporech jsem se rozhodla odstoupit a podala jsem demisi vím že jestliže se nikdo nezvolý musím ještě 3 měsíce funkci vykonávat , ale musím dále třeba vydávat a podpisovat smlouvy k převodu vlastnictví bytů ,které někteří napadali za nesprávné vypracování/ právníkem/ a nyní je požadují /ač nedokonalé podle nich nikoli dle právníka a katastru nemovitostí/ a vyhrožují mi možnými sankcemi. Já tedy nevím jak se zachovat samozdřejmně vykonávám nezbytné věci k chodu družstva , vedu za družstvo soudní spor apod. ALE JSEM NĚČÍM VÍCE POVINNOVÁNA
Díky za odpověď, já jsem ale úplně vypadl z dění a nejsem schopen nic ovlivnit. Doklady mi nejsou předkládány a ani je nepodepisuji. Obávám se pouze, že má právní odpovědnost s ručením celým svým majetekem stále trvá. Nevím jak z toho ven. Protistrana nereaguje a není mi znám právní akt, kterým bych mohl svoje členství v představenstvu jednostranně ukončit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com