prodej nenovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prodej rekreační chalupy

Zlata Rybáčková, 15.03.2008 15:36:02

Dobrý den, v roce 1984 jsem koupila rekreační chalupu. Nyní ji chci prodat. Kupující požádal o hypotéku na celou kupní částku. Jakým způsobem toto zapsat do Kupní smlouvy? Je tu někde, prosím, vzor na tuto možnost? Bojím se, aby nenastala situace, kdy budu bez chalupy i bez peněz? V případě předání peněz v hotovosti je to vcelku jednoduché, ale jak postupovat u hypotéky? Jak napsat odstavec o vypořádání kupní ceny, zápisu do KN?
V roce 1990 jsem se vdala. Jak to bude s penězi za chalupu? Budou jen moje či "spadnou" do bezpodílového spoluvlastnictví manželů? Když si za ně koupím auto, bude jen moje? A jak to bude, když je vložím do koupi společného domu?
Budu platit jen daň z převodu nemovitostí nebo i něco dalšího?
Děkuji předem za odpovědi.

Re: Prodej rekreační chalupy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 17.03.2008 11:11:03

Dobrý den,
vaše otázky vyžadují tak obsáhlé odpovědi, že Vám doporučím obrátit se se žádostí o sepsání smlouvy na advokáta.

prodej nenovitosti

miroslav janda, 14.03.2008 15:04:57

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat na možnost prodeje nemovitosti.
Když jsou čtyři spolumajitelé,tři souhlasí s prodejí a jeden je proti.Je možno nemovitost prodat?
Děkuji za odpověď. Janda

Re: prodej nenovitosti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.03.2008 15:26:25

Dobrý den,
nemůžete přece prodávat jeho podíl - to může pouze on sám. Tak prodejte pouze Vaše 3 spoluvlastnické podíly, nebo zrušte a vypořádejte podílové spoluvlastnictví k nemovitosti (dohodou nebo žalobou soudu).

Zlata Rybáčková, 15.03.2008 15:07:34

Ty tři spoluvlastnické podíly mohou prodat, aniž by měli souhlas 4. spolumajitele?

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 17.03.2008 11:09:51

Dobrý den,
pokud by se jednalo o převod osobě blízké, tak ano. Jinak mají ostatní spoluvlastníci předkupní právo.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »