Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry vecer,
Prosim je nekde nejaka centrala kde si muzu vyzvednout opis nebo koipii Zapoctoveho listu? Firma kde jsem pracoval uz neexistuje a nevim kde bych mohl sehnat opis v Praze. Dekuji za ospoved co nejdrive :-)
S pozdravem Roman Mezirka
Zkuste se zeptat na úřadu práce, jestli by Vám nemohli vystavit náhradní potvrzení o zaměstnání, nebo se obraťte na OSSZ, kam musel zaměstnavatel zasílat potvrzení o době pojištění a o Vašich výdělcích (ELDP).
Dobrý den.
Můj přítel po dlouhých problémech i s podepsáním výpovědi ukončil nakonec pracovní poměr ve firmě ke 31.12.2010. Po celou dobu mu však jeho bývalý zaměstnavatel "háže klacky pod nohy" a to i tím, že od ukončení prac.poměru mu nedal zápočtový list. Neustále slibuje, že ho pošle a už skoro měsíc a půl nic. Chtěla bych se zeptat, jak nebo jakou cestou může získat respektivě vymáhat z bývalého zaměstnavatele ZL?
Děkuji za odpověď.
Dobry den, mam dotaz ohledne ZL. Po 12 letech jsem menil zamestnavatele a nastoupil k novemu. U noveho zamestnavatele jsem se rozhodl po 2 mesicich zkoncit(novy zamestnavatel mi lhal ohledne prace).Nechci si kazit svuj pekny zivotopis a chtel bych se zeptat zda je mozne posledniho zamestnavatele v CV nepriznat a dat dalsimu zamestnavateli predposledni zapoctovy list.
Dekuji za odpoved
Nezlobte se, ale podle mého názoru bude lež ("nepřiznání" jednoho zaměstnání) pěkné CV kazit více než chyba ve výběru zaměstnavatele. Kromě toho Vám poslední zaměstnavatel vystaví nový zápočtový list, ten původní už zpět nedostanete.
Dobry den,
bohuzel jsem prisla o vsechny sve zapoctove listy. Muzete mi poradit na jaky urad se mohu obratit, abych dostala jejich kopie a staci kopie na vypocitani duchodu?
Srdecne dekuji.
S pozdravem
Eva Wortmann
Kopie zápočtových listů získáte u bývalých zaměstnavatelů. Dá Vám to víc práce, ale všechny budete mít potvrzeny, takže budou ČSSZ stačit.
Dobrý den, v září 2003 jsem skončil pracovní poměr u bývalého zaměstnavatele, poté po mě chtěl úřad práce potvrzení o zaměstnání. Od června 2004 do července 2008 jsem byl OSVČ. Nový zaměstnavatel po mě chce nejen potvrzení od OSSZ, ale také od předchozího zaměstnavatele. Je to tak správně? Pokud ano, lze si vyžádat od úřadu práce originál potvrzení, které jsem jim v minulosti dal? Děkuji za odpověď! Radek Ignác
Dobrý den, není jisté, že Vám na ÚP vydají originál, ale přinejmenším s kopií by neměl být problém, byť záleží na tom, na jakého úředníka narazíte.
Jinak zaměstnavatelé při nástupu zpravidla chtějí potvrzení o zaměstnání dokládat. Proč však po Vás chtějí "zápočťák" z roku 2004 není zřejmé.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli můžu požadovat neuvedení pracovní neschopnosti na potvrzení o zaměstnání? Děkuji za odpověď
Dobrý den, požádat zaměstnavatele můžete, ale nevyhoví Vám. Ve standardním formuláři se zameškané pracovní dny uvádí, a to pro účely nemocenského pojištění. Pochybuji, že by tuto pasáž zaměstnavatel na Vaši žádost mohl vynechat, protože se jedná o údaje uváděné pro úřední účely.
Dobrý den,nemohu nikde nalézt zápočtový list a potřebuji ho k nástupu do zaměstnání,kde je možné zažádat o nový zápočtový list (kopii,opis).
Děkuji
Dobrý den, obraťte se na mzdovou účetní nebo personální oddělení u předchozího zaměstnavatele.
Nastupuji do nového zaměstnání a ztratila jsem potvrzení o zaměstnání od předchozího zaměstnavatele, dohledala jsem pouze jeho xerokopii. Je nutný originál, nebo bude stačit i ta kopie? (popř. i dodatek formou čestného prohlášení a podobně). S budoucím zaměstnavatelem jsem to nekonzultovala.
Chtěla jsem si duplikát vyřídit, jenže pracovala jsem v malé organizaci a pracovnice co má nastarosti účetní agendu je na dovolené a vrátí se až za 14 dní + jsme se přestěhovali přes půl republiky.
Děkuji.
Dobrý den, záleží hlavně na tom, jak se dohodnete. Když se spokojí s kopií, pak není co řešit.
Dobrý den, prosím vás o radu jak se vypočítá hrubý měsíční výdělek uváděný v zápočtovém listu z dohody o pracovní činnosti. Pokud jsem dohodu ukončila dohodou k 31.3., domnívám se, že by se měl počítat hrubý příjem za měsíce říjen až prosinec 2007 a ten se podělí 80hod./měs.? Nebo je to jinak? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, o výpočtu průměrného výdělku pojednává §351 a násl. ZP. Při skončení DPČ se vydává potvrzení o zaměstnání a odděleně na žádost zaměstnance potvrzení o příjmech (pro potřeby podpory na ÚP). Průměrný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy zúčtované zaměstnanci k výplatě v rozhodném období a z odpracované doby v rozhodném období, kterým je předchozí kalendářní čtvrtletí. Při DPČ ale nejde o mzdu, ale o odměnu. Takže to bude spíše potvrzení o vyplacených odměnách.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem evidovaná na úřadu práce, od 1.4. nastupuji do nového místa a při přijetí mám předložit zápočtový list, znamená, že mi jej vystaví úřad práce, nebo se mám pokusit sehnat zápočtový list od předchozího zaměstnavatele? Za odpověď předem děkuji.
Dobrý den,
zápočtový list od předchozího zaměstnavatele byste dávno měla mít; určitě ho po Vás ÚP chtěl.
Ano, zápočtový list od předchozího zaměstnavatele jsem již odevzdala pracovnímu úřadu, proto se ptám, co mám dát budoucímu zaměstnavateli? Mám sehnat kopii zápočtového listu minulého zaměstnavatele, nebo mi něco vystaví pracovní úřad? Ještě jednou děkuji za upřesnění!
Dobrý den, to je Vaše věc, kde si ho zajistíte. Klidně si ho vyžádejte na ÚP s tím, ať si originál ofotí a vrátí Vám ho. Pokud jde o nového zaměstnavatele, ten si od Vás potřebné podklady vyžádá sám.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com