Ochranná doba a výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpovědˇ

Tereza Stará, 03.05.2008 14:13:15

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli se mnou může zaměstnavatel rozvázat pracovní poměr který byl sjednán na dobu určitou do 30.4.2008 i přesto, že jsem od 19.1.2008 v pracovní neschopnosti z důvodů těhotenství a tento měsíc bych měla nastoupit na mateřskou dovolenou.Pracovní smlouvu jsem uzavřela se zaměstnavatelem dne 23.10.2006

Re: Výpovědˇ

Mgr. Oldřich Topka, 05.05.2008 15:55:41

Dobrý den, zaměstnavatel s Vámi PP rozvazovat vůbec nemusel. PP prostě skončil ke dni, který byl sjednán. Zaměstnavatel by Vás podle ZP (§65) měl pouze upozornit na to, že PP bude končit, ale není to jeho povinnost. To, že jste těhotná a bude nastupovat na MD na tom nic nemění. Podle toho, co píšete, tedy Váš PP uplynutím dne 30.4. skončil. V tuto chvíli Vám plynou nemocenské dávky a pokud přejdete z nemocenské rovnou na MD budete dostávat peněžitou pomoc v mateřství. Ale PP Vám již netrvá.

Výpověď a ochranná doba

Katarína Šoltísová, 27.03.2008 20:48:53

Dobrý den, se zaměstnavatelem jsme se dohodli na výpovědi k 31.3.2008. Jaká je ochranná doba, když bych v ten den nastoupila na nemocenskou ?
Mám nárok na odstupné ? Děkuji.

Re: Výpověď a ochranná doba

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 09:17:58

Dobrý den, dohodnout se na výpovědi je nesmyslný výraz. Buď jste se dohodli na rozvázání pracovního poměru anebo bude podána klasická výpověď (buď Vámi nebo zaměstnavatelem). Na odstupné je nárok jen za určitých okolností, z dotazu není zřejmé, jestli je to zrovna tento případ. Obecně je ochranná lhůta stanovena na 7 dnů od skončení PP. Když nastane pracovní neschopnost v této lhůtě, vzniká nárok na nemocenské dávky.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »