výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď

Marie Olexová, 13.03.2008 09:12:07

Dobrý den,jsem v plném invalidním důchodu a mám prac.smlouvu na dobu neurčitou.Můj zdrav.stav se zhoršil a já nadále nemohu pracovat.Chtěla bych dát okamžitou výpověď ze zdrav.důvodů.V současné době jsem na neschopence.Prosím,jak to mám správně udělat.
Můj zaměstnavatel chce,abych si odpracovala dva měsíce výpovědní lhůty,ale to je pro mne zdravotně nemožné.
Děkuji za odpověď.Hezký den. Olexová

Re: výpověď

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.03.2008 09:22:02

Dobrý den,
okamžitě zrušit pracovní poměr ze zdravotních důvodů můžete pouze v případě, že podle lékařského posudku závodního lékaře nemůžete nadále konat práci bez vážného ohrožení Vašeho zdraví a zaměstnavatel Vám neumožní do 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné vhodné práce.

Marie Olexová, 13.03.2008 09:58:18

Děkuji za odpověď,musím znovu k výpovědi předkládat potvrzení lékaře o mém zdrav.stavu když už mám komisí uznaný plný invalidní důchod,který jasně dokládá,že nejsem zdravotně v pořádku a mám pracovní omezení na 30% výkonu práce.Olexová

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.03.2008 13:38:34

Ale zde nestačí "potvrzení lékaře" ale posudek. Navíc musí jasně říkat, že ta konkrétní práce, kterou vykonáváte dle pracovní smlouvy, může vážně ohrozit Vaše zdraví.
Na Vašem místě bych to řešila spíše podáním výpovědi a ty 2 měsíce bych se nechala zneschopnit od lékaře. Přišla byste také však o odstupné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »