Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,zemřel mi nevlastní otec(z prvního manželství měl jednu dceru)a zanechal po sobě závěť.V závěti bylo popsáno co má jeho dcera dostat.Se svou druhou ženou (moje matka)měli společný peněžní účet.Ptám se, zda otcova dcera má nárok na nějakou část s jejich společného peněžního účtu.
Dobrý den,
jejich společný účet bude nejprve předmětem vypořádání SJM a 1/2 finančních prostředků bude zřejmě určena jako ve výlučném vlastnictví jeho manželky a zbývající 1/2 jako jeho vlastnictví, ze které bude dědit i jeho dcera. Pokud je ale sepsaná závěť, bude záležet především na jejím obsahu.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, v případě že by má matka svou polovinu domu napsala na mé syny-její vnuky, je toto do budoucna napadnutelné? Myslím jestli je to vhodnější než kdyby napsala svou polovinu na mě, to potom může sestra napadnout. Je lepší darem, či část domu odkoupit?
Jsou mi něco platné faktury a účtenky od stavebních materiálů? Mám si vše co děláme na domu sami dokumentovat,fotit atd.? Pro případ budoucího vyplácení sestry, která o dům zájem nemá.
Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com