zkrácený pracovní úvazek - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz

Jana Torova, 24.08.2009 11:26:45

Pracuji na hlavní pracovní poměr u příspěvkové organizace, dostala jsem ještě pracovní nabídku na zkrácený úvazek u jiné organizace. Mohu vykonávat mimo hlavního prac. poměru i vedlejší a na jaké záležitosti vztahující se k zaměstanateli, u kterého jsem zaměstaná na hlavní prac. poměr nesmím opomenout?

zkrácení pracovního úvazku v době dovolené

Iva Janovská, 30.06.2008 20:48:39

Dobrý den, pracuji ve školství - zákl. škole jako vychovatelka ve školní družině. Mám nárok na 40 dnů dovolené s nástupem 1. 7. Ředitel školy mi těsně před nástupem na tuto dovolenou zkrátil pracovní úvazek na 80% s účinností již od 1. 7. Předložil mi pouze nový platový výměr, a to bez předchozího upozornění. Může mi ředitel v době dovolené krátit pracovní úvazek? Děkuji za odpověď.

Re: zkrácení pracovního úvazku v době dovolené

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 10:19:49

Dobrý den, platový výměr je jednostranný úkon zaměstnavatele, v rozhodnutí mu nic nebrání. Ovšem jestli je oprávněn měnit Vám úvazek bez Vašeho souhlasu, to z dotazu nevyplývá. Pokud je úvazek stanoven v pracovní smlouvě, pak jeho změnu musejí odsouhlasit oběs strany. Můžete kontaktovat zřizovatele školy, tj. obec, resp. školský odbor.

Zkrácení pracovního uvázku

Daniela Riedlová, 23.04.2008 09:42:43

Dobrý den,
potřebovala bych poradit v záložitosti zkrácení pracovního uvázku. Ze zdravotních důvodů pracuji na 6,6 hodin pracovního uvazku a zaměstnavatel mi navrhuje další zkrácení na 5,5 hodin z důvodu, že na stávající úvazek pro mě nemá práci. Znamená to pro mne, pokud toto nebude na mojí žádost i zkrácení příjmu a nebo mi zůstane stávající plat?
Moc děkuji za odpověď.

Re: Zkrácení pracovního uvázku

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 13:42:41

Dobrý den, to je ale věc především Vaší dohody. Jestliže máte sjednaný úvazek 6.6 jak píšete, pak Vám ho nemůže snížit bez Vašeho souhlasu. Ale z logiky věci plyne, že při kratším úvazku by měla náležet i menší mzda, jelikož odvedete menší objem práce.

zkrácený pracovní úvazek

Kateřina Šilhánová, 12.03.2008 12:48:33

Dobrý den, v neziskové organizaci chci pro projekt (omezená doba) uzavřít pracovní smlouvu na dobu určitou. V projektu jsou ale rozvrženy aktivity zcela nepravidelně a tak je musím vykazovat (např. 7 dní v měsíci březnu, 3 dny v dubnu, 0 dnů v květnu, 8 dní v červnu). Je možné zaměstnat na klouzavou pracovní dobu?
Celkový počet dnů u zaměstnavatele zřejmě přesáhne počet 150 hodin, proto nemohu uzavřít DPP. Je to řešitelné? Děkuji za odpověď. K.Š

Re: zkrácený pracovní úvazek

Mgr. Oldřich Topka, 18.03.2008 08:06:55

Dobrý den, záleží na vás, co si sjednáte. Jestliže půjde o více než 150 hodin ročně můžete uzavřít dohodu o pracovní činnosti, tam je limit 20 hodin týdně (což máte cca 80 hodin měsíčně).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »