Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Pracuji na hlavní pracovní poměr u příspěvkové organizace, dostala jsem ještě pracovní nabídku na zkrácený úvazek u jiné organizace. Mohu vykonávat mimo hlavního prac. poměru i vedlejší a na jaké záležitosti vztahující se k zaměstanateli, u kterého jsem zaměstaná na hlavní prac. poměr nesmím opomenout?
Dobrý den, pracuji ve školství - zákl. škole jako vychovatelka ve školní družině. Mám nárok na 40 dnů dovolené s nástupem 1. 7. Ředitel školy mi těsně před nástupem na tuto dovolenou zkrátil pracovní úvazek na 80% s účinností již od 1. 7. Předložil mi pouze nový platový výměr, a to bez předchozího upozornění. Může mi ředitel v době dovolené krátit pracovní úvazek? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, platový výměr je jednostranný úkon zaměstnavatele, v rozhodnutí mu nic nebrání. Ovšem jestli je oprávněn měnit Vám úvazek bez Vašeho souhlasu, to z dotazu nevyplývá. Pokud je úvazek stanoven v pracovní smlouvě, pak jeho změnu musejí odsouhlasit oběs strany. Můžete kontaktovat zřizovatele školy, tj. obec, resp. školský odbor.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit v záložitosti zkrácení pracovního uvázku. Ze zdravotních důvodů pracuji na 6,6 hodin pracovního uvazku a zaměstnavatel mi navrhuje další zkrácení na 5,5 hodin z důvodu, že na stávající úvazek pro mě nemá práci. Znamená to pro mne, pokud toto nebude na mojí žádost i zkrácení příjmu a nebo mi zůstane stávající plat?
Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, to je ale věc především Vaší dohody. Jestliže máte sjednaný úvazek 6.6 jak píšete, pak Vám ho nemůže snížit bez Vašeho souhlasu. Ale z logiky věci plyne, že při kratším úvazku by měla náležet i menší mzda, jelikož odvedete menší objem práce.
Dobrý den, v neziskové organizaci chci pro projekt (omezená doba) uzavřít pracovní smlouvu na dobu určitou. V projektu jsou ale rozvrženy aktivity zcela nepravidelně a tak je musím vykazovat (např. 7 dní v měsíci březnu, 3 dny v dubnu, 0 dnů v květnu, 8 dní v červnu). Je možné zaměstnat na klouzavou pracovní dobu?
Celkový počet dnů u zaměstnavatele zřejmě přesáhne počet 150 hodin, proto nemohu uzavřít DPP. Je to řešitelné? Děkuji za odpověď. K.Š
Dobrý den, záleží na vás, co si sjednáte. Jestliže půjde o více než 150 hodin ročně můžete uzavřít dohodu o pracovní činnosti, tam je limit 20 hodin týdně (což máte cca 80 hodin měsíčně).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com