rozvod s cizincem - deti - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Styk dětí s otcem

Iveta Kalinová, 02.04.2008 21:40:32

Rozs.MS bylo rozhodnuto o styku otce s dětmi(otec Řek,žije v GR,děti se narodily v ČR,manželství neuzavř.)Děti otce neznají(mladší vůbec,starší ho viděla naposledy cca před 6lety)může se s dětmi stýkat první 3styky každý 1.víkend v měs.v So,v Ne.A pak si je může odvézt s sebou do GR na celé jarní prázdniny,3 týdny o letn.a týden o vánocích.Jelikož jsem přesvědčena,že nebylo přihlédnuto ke skutečnostem,které uváděla jak moje ČAK přidělená právní zástupkyně,pracovnice FOD i soc.prac.,nebyla přešetřena otcova rod.situace a způsobilost se o děti postarat a nebylo přihlédnuto k mnoha jiným aspektům,např.naprosto rozdílné výpovědi o fin.situaci–na platbu výživného je fin.slabý,žije na hranici chudoby(dluh na výž.410tis,podáno tr.ozn.)ale na výchovu a zabezp.dětí je jeho mater.a fin.zabezp. naprosto bez problémů,jazyk.bariéra,jeho letitý nezájem o děti,výhrůžky únosem dětí za hranice a nevrácení zpět,nechání dětí na výchovu jiné ženě atd.Prosím o radu jakých dalších opr.prostř.lze použít.Díky

rozvod v usa - deti

zuzana malachi, 31.03.2008 14:00:15

Dobry den, ziju jiz 10 let v USA v NY, mam zelenou kartu a jsem 5 let vdana za americana. Mame spolu 2 deti (3,5 a 1) a jiz pres 6 mesicu premyslim o rozvodu, ale bojim se, ze bych se sama o deti v USA tezko postarala. Nemam praci (staram se doma o deti), nemam nikoho na hllidani deti a jesle a skolky jsou drahe a bydleni take. Rada bych se vratila s detmi do prahy, kde mam splaceny byt, moznost dobre prace a zazemi (zbytek rodiny zije v praze). Ale muj manzel na to nechce pristoupit. Vim, ze deti potrebuji sveho otce a ja bych mu samozrejme povolila kontakt s nima, kdykoliv by chtel. Mam vubec nejakou sanci o ziskani povoleni prestehovat se s detmi? Svatba byla uzavrena v USA ale mame i cesky oddaci list. Deti se narodili v USA, ale maji i cesky rodny list. Dekuji.

rozvod s cizincem - deti

Jana Albert, 12.03.2008 12:31:39

Dobry den,
Pred osmi lety jsem se provdala v Anglii za anglicana.Pred dvema lety jsme se prestehovali do Cech s nasim tehdy 3letym synem. V Cechach jsem hned otehotnela a narodil se nam druhy syn. Meli jsme problemy uz v Anglii a pri pobytu v Cechach se tyto problemy vyhrotily a narostly dalsi az jsme se rozesli. Manzel jeste zije s nama nez si zaridi odchod zpatky do Anglie. Ja zustanu tady s detma a rada bych se rozvedla jeste nez se manzel odstehuje, abych mela jistotu, ze se nepokusi vzit mi deti. Manzel ted s rozvodem i s tim, ze mi deti zustanou souhlasi, ale mam strach, ze kdyz budu cekat pul roku na rozvod, ze se situace zmeni. Je nejaka moznost dohodnuteho rozvodu uz ted i kdyz nezijeme pul roku oddelene? Mame cesky oddaci list.
Dekuji

Re: rozvod s cizincem - deti

ŠÁRKA BIEDROWSKA, 02.04.2008 21:14:13

DOBRÝ DEN CHTĚLA JSEM SE ZEPTA JE MOŽNÉ SE SVÁMI NĚJAK SPOJIT PŘEDEM DĚKUJI

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »