Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
část firmy, ve které pracuji se bude běhěm následujícího půl roku stěhovat do jiného města. Vzhledem k faktu že jsem z vesnice, vzdálené od nového působiště asi 50 km, by zůstat v pracovním poměru bylo celkem složité. Je možnost dostat nějaké odstupné, nebo se prostě musím smířit s s tím, že dám výpověď a půjdu si hledat novou práci s prázdnou kapsou?
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
tak pokud Vám dá z tohoto důvodu zaměstnavatel výpověď nebo s ním z tohoto důvodu skončíte pracovní poměr dohodou, odstupné ve výši trojnásobku průměrného výdělku Vám náleží.
Děkuji. Pokud by mě nabídli jinou funkci ve firmě a já ji odmítl, mám na odstupné stále nárok nebo pak již nikoliv? A eixstuje tento případ v nějaké písemné formě, kde bych si to mohl dohledat?
Dobrý den.Momentálně jsem ve stejné situaci.Proto by mě zajímala odpoved na dotaz...
Dobrý den, zaměstnavatele je povinen přidělovat zaměstnanci práci podle pracovní smlouvy. Přesun zaměstnavatele v rámci města není zásadním problémem. Když se však jedná o větší vzdálenost, není zaměstnavatel již schopen přidělovat práci v původním místu práce a dochází tak k překážce v práci na straně zaměstnavatele. Ten pak musí situaci vyřešit. Jestliže se zaměstnanec nechce stěhovat, pak by mělo dojít ke skončení pracovního poměru z organizačních důvodů (s 3-násobným odstupným). To, že odmítnete jinou nabízenou pozici, ovšem již v novém místu výkonu práce, nemá na nárok na odstupné vliv.
Ještě jedna taková doplňující otázka. Chápu že pokud mi zaměstnavatel nabídne jinou pozici na pracovišti již v novém sídle, neznamená že ji musím vzít, ale co pokud mi nabídne místo ve stávajícím sídle (protože jak jsem již psal, nestěhuje se celá firma ale pouze její číst) a já ji odmítnu buď z důvodu nižšího platu, zavedení čtyřsměnného provozu, nižší pozice nebo prostě pozice, která mi nebude z nějakého jiného důvodu vyhovovat. Mám i tak právo na odstupné, nebo prostě musím vzít jak se říká "co dům dal".
Dobrý den, jestliže místo neodpovídá původní pracovní smlouvě, pak budete trvat na tom, aby byla smlouva dodržena. Pak už je věcí zaměstnavatele, jak se s tím vypořádá.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com