závěť - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypořádání-zajištění dědictví na děti

Jiřina Z., 14.03.2008 13:16:30

Dobrý den,
v rámci vypořádání majetku po rozvodu,připadne bývalému
manželovi dům,který jsme společně budovali.Jak mám
zajistit,aby v budoucnu měly na tento dům nárok výlučně naše
společné děti,nikoliv jeho případně další manželka,děti nebo kdokoliv jiný?Děkuji za odpověd´.

Re: vypořádání-zajištění dědictví na děti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.03.2008 13:54:04

Dobrý den,
to lze zajistit pouze a jedině tak, že těmto Vašim společným dětem dům nyní daruje.
Jinak to nezajistíte.

závěť

Petr Gábriš, 10.03.2008 16:47:25

Dobrý den, dnes se moje přítelkyně ptala na závěť s tím, že by naše děti ( máme každý jedno dospělé) dědily domek až po smrti nás obou, napsala jste, že to není možné a že by se musely vydědit, což nechceme. Jakými podíly by dědila moje družka a můj syn a její dcera v případě mé smrti? Děkuji moc za odpověď, hezký den přeje Petr Gábriš

Re: závěť

Petr Gábriš, 10.03.2008 17:15:01

Tak jsem se důkladně začetl zde v diskusi a odpověď jsem našel, ale bylo by myslím na zváženou udělat změnu zákona, protože tento problém klidného dožití ve vlastním bez hádání se o dědictví trápí asi hodně lidiček. S pozdravem P. Gábriš.

Re: závěť

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 12.03.2008 09:37:25

Dobrý den,
v případě Vaší smrti by dědil pouze Váš syn a nikdo jiný. Družka ne, to byste se museli vzít. Ze zákona má přednost dítě. Její dcera také ne, ani k ní nemáte žádný právní vztah.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »