Práce ve svátek - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

práce ve svátek

Jiřina Pokorná, 09.03.2008 09:21:44

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda nám zaměstnavatel může nařídit práci ve svátek 24.3.Informoval nás o tom už nyní.Když mu už nyní řeknu,že nepůjdu můžu dostat nějaký postih?Pracujeme v 8hodinove pracovní době od pondělí do pátku.

Re: práce ve svátek

Mgr. Oldřich Topka, 18.03.2008 12:47:54

Dobrý den, k Vaší otázce si přečtěte odpověď na níže uvedený dotaz. Jedná se o obdobnou záležitost.

Práce ve svátek

Ivana, 02.06.2007 17:14:50

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Zajímalo by mě,tedy mě a mí kolegy, jestli nám může zaměstnavatel nařídit jít ve svátek do práce.Jedná se o 5.a 6.7.Samozřejmě to snad zaplatí,ale jestli prostě musime jít nebo nemusíme.Předem moc děkuji za odpověď.Přeji hezký zbytek víkendu

Re: Práce ve svátek

Mgr. Oldřich Topka, 18.03.2008 12:47:01

Dobrý den, nařízení práce ve svátek je možné podle §91 odst. 3 a 4 ZP jen z těchto důvodů:
a) naléhavé opravné práce,
b) nakládací a vykládací práce,
c) inventurní a závěrkové práce,
d) práce konané v nepřetržitém provozu za zaměstnance, který se nedostavil na směnu,
e) při živelních událostech a v jiných obdobných mimořádných případech,
f) práce nutné se zřetelem na uspokojování životních, zdravotních, vzdělávacích, kulturních, tělovýchovných a sportovních potřeb obyvatelstva,
g) práce v dopravě,
h) krmení a ošetřování zvířat.
Jestliže žádný takový důvod není dán, nemůže zaměstnavatel nařídit práci na den pracovního klidu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »