Nárok na penežitou podporu v mateřství v příp.práce na Slovensku - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nárok na penežitou podporu v mateřství v příp.práce na Slovensku

Miroslava Smětáková, 09.03.2008 14:52:01

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli jako občan ČR s trvalým pobytem v ČR mám nárok na penež.podporu v mateřství.Je pravda,že se dni placení nemocenského pojištění v různých zemích EU sčítají?Tzn. že by se mi sečetly dni kdy jsem platila nemocenské pojištění v ČR dni kdy jsem platila nemocenské pojištění na SK? Vznikne mi nárok i v případě,že jsem dosud (do nástupu na mateřskou) zaměstnaná na Slovensku? A druhá věc-budu mít nárok na rodičovský příspěvěk i v případě,že mi neznají penež.podporu v mateřství?Zde je podmínku pouze trvalý pobyt v ČR? Předem mnohokrát děkuji za odpověď S pozdravem S.M.

Re: Nárok na penežitou podporu v mateřství v příp.práce na Slovensku

Mgr. Oldřich Topka, 18.03.2008 11:31:08

Dobrý den, ke splnění nároků na PPM a rodičovský příspěvek je nutné splnit několik různých požadavků. Váš dotaz neobsahuje vše potřebné po jednoznačnou odpověď. Obraťte se přímo na úřady, které mají v popisu práce tyto věci řešit (tj. správa sociálního zabezpečení a úřad práce jako úřad státní sociální podpory).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »