Pronájem bytu a exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pronájem bytu a exekuce

Eva Nováková, 09.03.2008 12:10:48

Prosím o radu. Pronajímám byt již několik let staršímu muži, který vychovává sám svého nezletilého syna. Nyní se dostal do svízelné situace a čelí dluhům své manželky, která je opustila a odstěhovala neznámo kam. Hrozí jim exekuce každou chvíli.Já sama jsem učinila opatření, aby se exekuce nedotkla mého majetku - za prvé jsem mu zrušila trvalý pobyt na adrese mého bytu, který je v mém soukromém vlastnictví. Za druhé mám s ním sepsanou řádnou nájemní smlovu, kde v protokole je přesně uvedeno co je výhradně mým vlastním majetkem a předmětem nájmu ( např. vybavení fotokomory, kterou má dcera využívá pro účely studia ... apod. ).Přesto mám obavy, že tato opatření nebou dostačující a že příslušný exekutor sáhne i na mé vlastnictví. Prosím o radu co mohu ještě učinit, abych předešla komplikacím? Vystěhovat je z bytu nehodlám, jsou to slušní lidé a já s nimi žádné problémy ani ohledně placení apod. nemám, nebylo by slušné jim ještě přitěžovat situaci a vystěhovat je ven na chodník.Děkuji Eva.

Re: Pronájem bytu a exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.03.2008 13:21:35

Dobrý den,
ani zrušení trvalého bydliště ani jejich případné vystěhování Vám pomoct nemusí. Buď bude exekutor rozumný a pochopí, jaké zařízení je Váš majetek a co je povinného. Pokud ne a nějaké věci Vám zabaví, nezbyde Vám než podat žalobu na vyloučení Vašich věcí z exekuce.
Bude záležet i na tom, jak se bude povinný bránit a jestli opravdu Vaše věci označí tak, že nejsou jeho.

Re: Pronájem bytu a exekuce

Aleš Urban, 15.06.2011 10:48:09

Dobrý den,
jde nějak smluvně ošetřit aby bylo jasné že v případě zadlužení nájemníka nesáhne exekutor na Váš majetek?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »