Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, naše manželství trvá 26 let a máme společné bydliště. Nyní manželství nefunguje a ani jeden nechceme požádat o rozvod.
Když jeden z manželů nadělá dluhy a dojde k exekuci, tak jak ošetřit, aby tomu druhému nevzali jeho majetek, plat, popř. nezablokovali účet? Na koho se obrátit?
Děkuhji za odpověď.
Dobry den prosim o radu moje manzelka podala zadost o rozvod a opatrovnictvi.Ted si to rozmislela a nevi jak podat presne zruseni a nikde na internetu jsme presne zneni nenasli.Dnes 5.9.nam jiz prislo usneseni a prvni stani se kona 7.11.Usneseni prislo z pobocky mestskeho soudu a ted nevime jestli ma stazeni zaloby podavat na pobocce kvuli rodicovske zodpovednosti a na hlavnim soudu kvuli zadosti o rozvod.Dekuji predem za odpoved.Samalik
O pár řádků níž máte uvedenu odpověď paní doktorky a to:
Tento úkon se nazývá "zpětvzetí žalobního návrhu o rozvod manželství". A úplně jednoduše si ho napíšete sáma. Na přední stranu uveďte příslušný soud, spisovou značku, označte účastníky a označte návrh jako zpětvzetí. Pak stručně napište proč tak činíte a podepíšete se.
prosím o doplňující informaci: podpis stačí jen tak nebo musí být úředně/notářsky ověřený? děkuji
Dobrý den,
prosím o info,jak by měla vypadat žádost o stažení žaloby o rozvod manželství.Stání o péči o dítě se již uskutečnila,ale přesto bych chtěla rozvod stáhnout.
Děkuji
Najděte si vzor na internetu nebo jděte za právníkem.
S MANŽELEM SE CHCI NECHAT ROZVÉST.MANŽEL SOUHLASÍ S TÍM ŽE DĚTI ZUSTANOU MĚ DO PÉČE,TAKÉ NÁŠ BYT A DOKONCE JSME SE DOMLUVILI NA FINANČNÍ STRÁNCE.MANŽEL SE ODSTĚHOVAL. ALE ROZVOD PODEPSAT NECHCE.NYNÍ PO SKONČENÍ MÉ MD A UKONČENÍ MÉ PRACOVNÍ SMLOUVY,JSEM BOHUŽEL ASI MĚSÍC HLÁŠENÁ NA ÚŘADU PRÁCE JAKO UCHAZEČ O ZAMĚSTNÁNÍ.NENÍ NYNÍ LEHKÉ SEHNAT PRÁCI,DCERA BUDE MÍT PRÁZDNINY A SYN MÁ TEPRVE 4ROKY A DO ŠKOLKY NASTOUPÍ AŽ V ZÁŘÍ.MANŽEL CHE ABYCH SI NAŠLA HNED PRÁCI A AŽ TAM BUDU DÉLE JAK 3MĚSÍCE A SMLOUVU MI PRODLOUŽÍ A BUDU MÍT DOSTATEČNÝ PŘÍJEM ABYCH ZABEZPEČILA DĚTI,PAK SE ROZVEDE.MYSLÍM SI ŽE JE TO JEN ZÁMINKA.PROTOŽE KDYBY MYSLEL NA DĚTI NEPROTAHOVAL BY SOUD A KAŽDÉ STÁNÍ MĚ FINANČNĚ OCHUDÍ.CO UDĚLÁ SOUD?
V případě, že manžel nechce nic podepsat, tak mu to, co podle vás potřebujete podepsat pošlete jednoduše a doporučeně poštou.
Jinak ale k rozvodu soud nepotřebuje žádné souhlasné podpisy manželů a žalobu o rozvod může podat kdokoli z manželů, tzn. i když s tím ten druhý nesouhlasí. Na podání návrhu o rozvod není žádný formulář a je třeba podat normální žalobu, která se podává u místně příslušného soudu, tedy v místě kde manželé mají společné bydliště.
Nemusíte tedy čekat na manžela až se „rozhoupe“ a návrh na rozvod můžete podat sama.
Nesouhlasím se zpětvzetím žalobního návrhu o rozvod manželství, který původně podal můj muž a pak jej stáhl bez mého vědomí. Já už rovněž nehodlám dále s ním žít ve svazku manželském. Co mám dělat, aby se celý proces dále neprotahoval a opět nezačala běžet zákonná lhůta na vyřízení nového návrhu tentokráte mnou podaného. Stačí soudu oznámit, že se zpětvzetím nesouhlasím, nebo musím napsat nový návrh na rozvod?
Děkuji, Petra
Dobrý den,
napište soudu, že s tímto zpětvzetím nesouhlasíte a že žádáte, aby manželství bylo rozvedeno.
1.4. máme první stání o dětech.Nechá se ještě rozvod zrušit?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com