Výpověď a § 53 - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď v době PN

Alena Marková, 18.10.2008 09:02:04

Dobrý den, mohu podat výpověď z pracovního poměru svému zaměstnavateli v době, kdy jsem v pracovní neschopnosti? Děkuji za odpověď, Marková

Re: Výpověď v době PN

Karel Dlouhý, 18.10.2008 19:48:15

Ano, můžete.

Výpověď a § 53

Karel Juřena, 07.03.2008 10:21:29

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co je mi schopen zaměstnavatel způsobit, pokud mu předám platnou výpověd, kterou bude akceptovat. A následně nebudu již chodit do zaměstnání po dobu 2 měs. kdy mi poběží výpovědní lhůta. Je možné aby po mě zamestnavatel žádal např. náhradu ušlého zisku apod.? A ještě jedna věc, údaje v zápočtovém listu, kontrétně o zrušení PP podle § 53, uvidí jen budoucí zaměstnavatel, nebo i 3,4,5? Prostě zda-li jsou tyto údaje zapsány natrvalo. Děkuji za odpověď....

Re: Výpověď a § 53

Mgr. Oldřich Topka, 10.03.2008 14:15:19

Dobrý den, ano, náhradu škody po Vás může chtít. A navíc Vám bude moci okamžitě zrušit pracovní poměr. To budete mít uvedené v potvrzení o zaměstnání a příští zaměstnavatel to uvidí. A také nebudete mít nárok na případnou podporu v nezaměstnanosti. Vy prostě nedodržíte jednu ze základních povinností zaměstnance, kterou je vykovávat práci ve stanoveném místě a době.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »