Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den
Dnes jsem dostala upozornění na méně závažné porušování pracovních povinností. Ovšem mám jej přijímat, když způsobenou chybou nevzniklo zaměstnavateli žádná povinnost finanční úhrady a nikde v popisu práce či v instrukčních listech, které se mi dostali do rukou nebylo upozorněno, že si zrovna na tuto věc mám dávat pozor, protože doposud jsme to dělali jak já dnes a pouze dnes je to špatně.(A nikde jsem nebyla předem obeznámena, že to mám dělat jinak než obvykle)
Předem za odpověď děkuji.
Dobrý den, takové upozornění není o tom, aby jste jej přijímala. Je to jednostranné upozornění zaměstnavatele na něco, s čím není při plnění pracovních povinností zaměstnancem spokojen. Žádné Vaše schválení ani přijetí nemá žádnou účinnost. Bránit se můžete u nadřízeného nebo na přímo na vedení. V úvahu také přichází možnost podnětu na Oblastní inspektorát práce. Ovšem to, co se děje "uvnitř" pracovněprávních vztahů, se poměrně těžko prokazuje (a někteří zaměstnavatelé toho občas zneužívají).
Děkuji moc za odpověď
Pouze mě u této výstrahy vyděsilo, že zaměstnavatel mě v jednom odstavci upozorňuje, že pokud se to bude opakovat, může uplatnit mou výpověď a jak to tak vypadá může si záminku pro další upozornění a tudíž i následující výpoveť, najít velmi lehce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com