Méně závažné porušování povinností - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Méně závažné porušování povinností

Monika , 05.03.2008 15:28:35

Dobrý den
Dnes jsem dostala upozornění na méně závažné porušování pracovních povinností. Ovšem mám jej přijímat, když způsobenou chybou nevzniklo zaměstnavateli žádná povinnost finanční úhrady a nikde v popisu práce či v instrukčních listech, které se mi dostali do rukou nebylo upozorněno, že si zrovna na tuto věc mám dávat pozor, protože doposud jsme to dělali jak já dnes a pouze dnes je to špatně.(A nikde jsem nebyla předem obeznámena, že to mám dělat jinak než obvykle)
Předem za odpověď děkuji.

Re: Méně závažné porušování povinností

Mgr. Oldřich Topka, 05.03.2008 16:23:50

Dobrý den, takové upozornění není o tom, aby jste jej přijímala. Je to jednostranné upozornění zaměstnavatele na něco, s čím není při plnění pracovních povinností zaměstnancem spokojen. Žádné Vaše schválení ani přijetí nemá žádnou účinnost. Bránit se můžete u nadřízeného nebo na přímo na vedení. V úvahu také přichází možnost podnětu na Oblastní inspektorát práce. Ovšem to, co se děje "uvnitř" pracovněprávních vztahů, se poměrně těžko prokazuje (a někteří zaměstnavatelé toho občas zneužívají).

Re: Méně závažné porušování povinností

Monika , 05.03.2008 17:29:21

Děkuji moc za odpověď
Pouze mě u této výstrahy vyděsilo, že zaměstnavatel mě v jednom odstavci upozorňuje, že pokud se to bude opakovat, může uplatnit mou výpověď a jak to tak vypadá může si záminku pro další upozornění a tudíž i následující výpoveť, najít velmi lehce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »