žaloba o škodu na majetku a nemovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

žaloba o škodu na majetku a nemovitosti

Vlasta Dohnalová, 05.03.2008 11:29:46

Dobrý den - prosím o radu.Rekonstrukcí sousedova bytu mi vznikla škoda na majetku a nemovitosti-nejdříve vytopení a poté probourání se do mého bytu.(Poškozen byt a zařízení - pračka, karma, vana - sutí).Já pojištěna nejsem,on také ne.Nechala jsem si vypracovat posudek soudním znalcem z oboru stavebnictví.Na základě toho posudku jsem se chtěla se sousedem dohodnout na náhradě škody-ten na toto nepřistoupil(navrhl opravu,což já nechci vzhledem k neprofesionálnosti prováděcí firmy)
Mohu podat žalobu o finanční náhradu škody na nemovitosti a majetku způsbenou z nedbalosti? S odvoláním na jaký § Občanského zákoníku? Dále prosím - žaloba se podává k příslušnému soudu žalobce či žalovaného?
Pokud žalovaného-jak mám postupovat, když soused je majitelem bytové jednotky v Praze 2, ovšem jeho trvalé bydliště je na Slovensku v Košicích?
Prosím o radu, jak mám postupovat-škoda je poměrně značná a nemohu doplácet na neodbornost či nedbalost při rekonstrukci.
Za radu děkuji
Dohnalová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »