sankce za zrušení prodeje nemovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

sankce za zrušení prodeje nemovitosti

Valentýna Sklenářová, 03.03.2008 23:12:51

Dobrý den,

poprosila bych vás o váženou radu. Dotyčnou osobou byla sjednána smlouva u realitní kanceláře na prodej pozemku, tato osoba byla zplnomocněná vlastníkem, a to pod citovým nátlakem. Nyní chceme smlouvu zrušit s tím, že budeme mít v ruce zrušení plné moci dotyčné osobě (plus darovací smlouvu na onen pozemek) Ovšem za takové zrušení u realitní kanceláře se platí sankce (které mohou jít opravdu do tisíců). Poraďte mi prosím, jestli vůbec a jak můžeme požadovat, aby sankci zaplatila dotyčná osoba, která smlouvu uzavřela a nikoliv my, jako už vlastníci pozemku. Lze to vůbec, když pak budeme mít v ruce už její zrušení zplnomocnění?
Děkuji vám moc za radu, je to pro mne velice důležité.

Re: sankce za zrušení prodeje nemovitosti

Mgr. Oldřich Topka, 04.03.2008 07:35:29

Dobrý den, případ je složitější a já neznám konkrétní podklady. Tzn. jaké sankce a za jakých podmínek máte sjednány ve smlouvách s RK, z čeho vycházíte, když píšete o "citovém nátlaku" apod. Jestliže nedojde k dohodě mezi Vámi, RK a tím, po kom chcete smluvní pokutu zaplatit, nezbude Vám nic jiného než předložit veškeré podklady k posouzení právníkovi a eventuálně podat žalobu. Také není jisté, že RK vůbec vznikne nárok na zaplacení pokuty, jelikož třeba nejsou splněny všechny podmínky.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »