Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,slyšela jsem,že od nového roku je nový zákoník práce a proto se Vás chci zeptat,zda je pravda,že výpověď začíná dnem,kdy jsem podala výpověď dne 17.3.2008 nebo až od 1.4.2008 začíná běžet výpovědní lhůta?.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, Vaše informace není přesná, protože nový zákoník práce platí již od 1.1.2007. Od 1.1.2008 platí pouze novela tohoto ZP, která však nezměnila podmínky výpovědní doby. Podle § 51 ZP činí výpovědní doba nejméně 2 měsíce a začíná běžet prvním dnem měsíce, který následuje po doručení výpovědi.
Dobrý deň,
so zamestnávateľom X som sa dohodol na ukončení zam. pomeru k 31.3.
Nový zamestnávateľ Y je zahraničná firma a v ČR zakladá pobočku. Čo mám robiť, ak to firma Y nestihne a ja teda nebudem mať v ruke novú pracovnú zmluvu ? Firma sľubuje zamestnanie od 1.4. ale nie som si istý ich znalošťami českých zákonov ...
- treba sa hlásiť na nejakých úradoch (soc., zdr. poistovne ...?)
Díky za radu. T.
Dobrý den, v tom případě kontaktujte správu sociálního zabezpečení i Vaší zdravotní pojišťovnu. Jako cizinec by jste se mohl informovat i na cizinecké policii.
Mám dotaz, zaměstnavatel mi strhavá z platu úrazové pojistné(pracuji na benzinové pumpě) a mě přišel dopis od pojišťovny,že toto pojistné už 4měsíce nebylo zaplaceno,i přesto,že na výplatnici je strženo,mohu na základě této události podat okamžitou výpověď bez nutnosti výpovědní lhůty? (Mám už domluvené jiné zaměstnání s výhodnějšími podmínkami). Děkuji za odpověd.
Dobrý den, §56 Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže mu zaměstnavatel nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti. Vám sice mzda byla vyplacena, ale nebyl proveden odvod pojistného. Logicky by se tak dalo usuzovat, že k poskytnutí úplného plnění ze strany zaměstnavatele nedošlo. Konečné a závazné rozhodnutí by však vydal teprve soud.
Dobry vecer,cgtela jsem se zeptat kdyz jsem mela smlouvu na dobu urcirou do 29.2.2008 a od 1.3.2008 jsem nastupovala do noveho zamestnani a prisel mi zapoctovy list z 55 musela jsem podavat pisemnou vypoved nebo co s tim mam delat nebo jak to resit?Dekuji za odpoved.
Nevrklova
Dobrý den, záleží na novém zaměstnavateli, jestli bude z toho, že Vám byl zrušeno PP pro hrubé porušení pracovních povinností, vyvozovat nějaké důsledky. Potvrzení o zaměstnání mu předejte a uvidíte.
Chtěl bych se zeptat,pokud zaměstnavatel zřídil kamery na pracovišti a to bez souhlasu zaměstnanců a ani to neuvedl předem v pracovní smlouvě-viz novelizace zak.na ochranu os.udaju z června 2007 je možné pro toto porušení zákona podat okamžitou výpověď a jestli ano,mám nárok na odstupné?děkuji předem za odpověď.
Dobrý den,
tato skutečnost rozhodně nezakládá právo podat okamžitou výpověď a už vůbec ne nárok na odstupné.
Jediné co můžete, podat výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou bez nároku na odstupné (pokud chcete odejít), příp. podat podnět Úřadu na ochranu osobních údajů.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com