Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chtěl jsem se jen zeptat na to jak mohu rozvázat ihned prac.poměr pokud mi nevyhovuje bezpečnost na pracovisti(teplota v kuchyni az 45stupnu celsia a není tam klimatizace.)Poté neproplácí přesčasy,na otázku co se týče pitného režimu mi odpověděl:TEČE VODA Z KOHOUTKU!poslední měsíc pracuji více jak 40hodin týdně.Nedodržuje přestávky po 4odpracovaných hodinách.nemáme je vůbec.
Děkuji s pozdravem Michal
Dobrý den, nedodržení podmínek bezpečnosti práce není důvodem pro okamžité zrušení PP. To by bylo možné zvážit jen v případě, že Vám nebyla vyplacena mzda nebo její část. Jestliže Vám však neproplatil přesčasy do 15 dnů ode dne výplaty, pak by okamžité zrušení PP možné bylo.
Dobrý den,
chtěl bych vědět, dle jakého zákona se dává výpověd.
Jestli je to aktuálně dle § 44 zákona č. 65/1965 Sb.
Můžu tento údaj uvést do výpovědi?
Předem díky za vaši odpověd.
S pozdr
NJ
Dobrý den,
Vámi uváděný odkaz je ze "starého" neúčinného zákoníku práce.
V současné době je účinným z.č. 262/2006 Sb. a použijete § 50.
Dobrý den, v polovině zkušební lhůty jsem vážně onemocněla. Během zkušební lhůty mi výpověď od zaměstnavatele nepřišla. Po oplynutí zkušební lhůty jsem však stále na neschopence a teprve nyní se mnou chce zaměstnavatel ukončit PP.
---Je to tak v pořádku?
---Předem děkuji a přeji hezký den, Dana
Dobrý den, je to jeho chyba. Ve zkušební době s Vámi mohl ukončit PP bez jakýchkoliv potíží. Teď to již tak snadné není. Na tom, že s Vámi chce ukončit PP není nic, co by nebylo v pořádku, prostě mu z nějakých důvodů nevyhovujete (často to bývá právě z důvodu dlouhodobé nepřítomnosti). Omezení spočívá v tom, že Vám nemůže dát výpověď v době pracovní neschopnosti. A jestliže nebudete akceptovat dohodu o rozvázání PP (kterou Vám možná nabídne), bude muset počkat až se vrátíte do práce, pak najít výpovědní důvod, dát Vám výpověď v souladu se ZP a zaměstnávat Vás ještě po celou 2-měsíční výpovědní dobu.
Dobrý den, moc Vám děkuji. Děkuji i všem advokátům na těchto stránkách, a vůbec děkuji za to, že tyto stránky jsou. Moc děkuji a přeji Vám i všem advokátům
krásný den. Dana
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně výpovědi zaměstnavateli. Pracuji u zam. již 4 roky a rozhodl jsem se skončit, protože mi byla nabídnuta lepší práce. Přesně nevím jak to udělat, výpovědˇjsme sepsal podle §51 ZP a podám jí k poslednímu dni tohoto měsíce. Začne mi běžet od 1.4. dvouměsíční výpovědˇ, ale já mám ještě 20 dní loňské dovolené a letošní celou (teda spíš poměrnou část) a potřebuju vědět jestli mi dovolenou může ve výpovědi nařídit zaměstnavatel jak se mu hodí. Protože do nového zaměstnání musím nastopit 1.5.2008 a můj součastný zaměstnavatel na dohodu nepřistoupí, myslel jsme si, že bych chodil řádně do práce do 30.4.2008 a pak čerpal dovolenou tj. 20dní a už byl na brigádě u nového zaměstnavatele. Tak bych potřeboval vědět jak je to s nařízením dovolené. Dalo by se to řešit i jinou formou než dohodou?Pokud nepůjde to tak udělat stou dovolenou. Předpokládám, že mi ji neproplatí. Děkuji za odpovědˇ
Dobrý den,
v případě, že při ukončení prac. poměru zbývá zaměstnanci dovolená, buď si ji vybere (pouze se souhlasem zaměstnavatele) nebo mu ji musí proplatit.
Pokud víte, že platit nebude chtít, nezbyde mu než Vám dovolenou poskytnout, či nařídit.
Dobrý den, prosím o radu. Dne 28. 2. 2008 jsem podal výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Výpověď jsem předal zaměstnavateli a nechal jsem si potvrdit, že výpověď převzal. Dne 3 .3. 2008 jsem nastoupil na nemocenskou. Výpověď od zaměstnavatele ještě nemám podepsanou. Vyhrožuje mi, že mi je nepodepíše a že výpovědní lhůta začne běžet až od 1. 4. 2008, může to udělat?
Dobrý den, to je naprostý nesmysl. Výpověď je jednostranný právní úkon a nevyžaduje od zaměstnavatele žádné přijetí. Výpověď mu byla řádně doručena, je platná a jediné, co může je, že ji vezme na vědomí. Žádné jeho schválení ani podpis se nevyžaduje. To je úplně lichá výhrůžka.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com