Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Můj přítel měl pracovní smlouvu sjednanou na dobu určitou.Termín ukončení pracovní smlouvy je červen 2008.Ale zaměstnavatel ho nutí ukončit smlouvu již teď.Může zaměstnavatele zažalovat za porušení smlouvy.Děkuji za odpověď e-mail sicovaJarka@seznam.cz
Dobrý den, donutit ho nemůže. Mohou se buď dohodnout nebo musí zaměstnavatel dát příteli výpověď, ale to lze pouze z důvodů, které stanoví zákoník práce (§52).
dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem zaměstnaná na dobu určitou která vyprší 1.4.2008. zjistila jsem že jsem 4t těhotná a chtěla jsem se zeptat jaké mám právo já a jaké zaměstnavatel.( výpověd, nárok na mateřskou doolenou) děkuji moc za odpověd
dobrý den,dne 16.6.2007 mi byla nabídnuta práce s lepšími pracovními a finančními podmínkami,ale můj nynější zaměstnavetel nechce moji výpověď podanou 18.6.2007 akceptovat,prý mě pustí až za dva měsíce.co mi hrozí jestli jednoduše 1.7.2007 nepřijdu do práce a nastoupím k jinému zaměstnavateli?děkuji moc za odpověď maja
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem již třetí měsíc těhotná a pracuji jako prodavačka. Mám smlouvu na dobu určitou a ta mi končí letos v prosinci. Na konci listopadu mám termín porodu. A proto se chci zeptat, jak je to s mou prací. Skončí mi pracovní poměr dnem dle smlouvy, nebo se mým porodem zastaví běh této doby a až ukončím rodičovskou dovolenou, tak mi doběhne. A dále má zaměstnavatel povinnost mi držet místo? Děkuji
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda mi může zaměstnavatel krátit provizi za dobu kdy jsem byla doba doma s nemocným dítětem. Dle jeho sdělení pokud jsem byla ve výpovědní lhůtě ( dohodli jsem se na 1 měsíci) tak za tyto 3 dny. kdy jsem byla doma, mi zkrátil prémie, což za normální situace nedělal. Plat jsem měla sjednaný jako základní fixní plat + provize z obratu.
Děkuji předem za zprávu.
IK
Dobrý den, žádám Vás o radu, jsem vojákem z povolání a chci přejít k policii, k policie by mě mohli přijmout už v červenci - 1.7. 2007, potřeboval bych poradit, jak mám postupovat s výpovědí, aby mě zaměstnavatel uvolnil v mnou požadovaném termínu, nechci čekat, ještě další dva měsíce, pracovní smlou mám podepsanou na 4 roky, u AČR od 1.7.2006
s přátelským pozdravem
Milan pazour
můj e-mail: milanpazour@seznam.cz
Dobrý den, zaměstnavatel mne zaměstnal na dobu určitou - zástup za mateřskou dovolenou. Po dvou letech práce mne propouští pro nadbytečnost, ale pracovnice, kterou jsem zastupovala za MD se ještě do práce nevrací (bude minimálně ještě rok doma). Mám právo na odstupné a pokud ano, v jaké výši? Děkuji za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com