Dědictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědictví

Václav Hájek, 10.03.2008 13:56:22

Dobrý den ,rád bych si koupil za peníze z dědictví po matce osobní automobil a chtěl bych se zeptat, zda bude automobil bezpodílovým vlastnictvím obou manželů, nebo bude automobil patřit jen mě. Děkuji

Re: dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.03.2008 14:26:15

Dobrý den,
automobil bude ve Vašem výlučném vlastnictví. Podmínkou však je, že ani jedna koruna na koupi či úroky z dědictví nabyté v průběhu manželství, nepůjdou ze společného jmění manželů.

odhad nemovitosti

Jiří Bláha, 08.03.2008 22:59:44

Dobrý den,před dvěme roky jsem přišel v exekuci o nemovitost.Nechci zpochybňovat exekuci jde mi však o to,že nemovitost,která byla následně prodána,byla značně podhodnocena a to přibližně o 50% v můj neprospěch.Nemovitost,která měla,dle jiných odhadců cenu 3.000.000,.Kč. ohodnotil na 1.500.000,-Kč. a následně byla prodána za 1.050.000,-Kč.Některé skutečné věci neodhodnotil nebo například napsal místo betonových stropů a podlah dřevěné a td.
Doslechl jsem se,že bych ještě dnes mohl podat žalobu na nesprávný odhad a domáhat se škody na odhadci.Je má informace správnává.V případě,že ano jaký postup mám zvolit a zda mám vůbec naději.Děkuji

Re: odhad nemovitosti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.03.2008 13:03:26

Dobrý den,
neznám sice tuto věc, nicméně je naprosto obvyklé a běžné, že se movité i nemovité věci prodávají v dražbách i méně než za polovinu jejich hodnoty. Hovoříte o jiných odhadcích, ale je otázka, za jakým účelem byl daný odhad vypracován.

Re: odhad nemovitosti

Jiří Bláha, 10.03.2008 22:32:13

Dobrý den,
jsem si vědom toho,že se movité i nemovité věci prodávají v dražbách i méně než za polovinu odhadu.Ovšem nemohu pochopit jak se můžou tak výrazně lišit odhady stejné nemovitosti za stejným účelem a to prodeje.Děkuji

Dědictví po muži

Jana Rychlá, 04.03.2008 08:40:55

Dobrý den.Se svým současný mužem žiji 20 let,z toho 5 let jako manželé.On se svou první ženou postavil dům,po rozvodu se s ní vypořádal a dům je psaný pouze na něj.Z prvního manželství má 2 děti,se mnou žádné.Zajímalo by mě,jak by vypadalo dědické řízení,jeho dcera tvrdí,že když majetek(dům) získal před sňatkem se mnou,že po jeho smrti z něj odejdu ,,s holým zadkem" protože nemám na nic nárok.Ale že veškeré rekonstrukce a opravy se prováděli už za manželství se mnou a tedy i z mých peněz,to už nevidí...Prosím o odpověď.Děkuji Jana

Re: Dědictví po muži

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 04.03.2008 09:03:47

Dobrý den,
pokud by Váš manžel zemřel, v dědickém řízení byste Vy a jeho 2 děti získali každý 1/3 z jeho veškerého majetku, tzn. i z domu.

darovací smlouva

Jiří Bláha, 03.03.2008 16:44:26

Dobrý den rád bych se zeptal na postup při darování nemovitosti,kterou jsem získal od svého otce .Mám tři sourozence ve věku 17,14 a 2 roky.Chtěl bych se nimi stejným dílem o tuto nemovitost rozdělit a to tak aby byli zapsání v Katastru nemovitosti jako právoplatní spoluvlastníci.Vzhledem k tomu,že jsou nezletilí nevím jaký postup mám učinit a zda k tomu nemusí být přivolení soudu.Děkuji za oodpověď

Re: darovací smlouva

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 04.03.2008 09:05:37

Dobrý den,
se všemi těmito sourozenci (v zastoupení jejich zákonných zástupců) sepište darovací smlouvu, v níž určíte jednotlivé podíly na domě, které jim darujete.
Po sepsání této smlouvy je třeba podat návrh soudu na schválení tohoto úkonu soudem.
Poté se vše vloží do KN.

Dědictví

Jitka Dvořáková, 03.03.2008 15:07:44

Mám "prapratetu",je to mojí babičky teta po které bych měla dědit.Do jaké dědické skupiny patřím?Děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »