Výpověď ve zkušební době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zrušení pracovního poměru

Jitka Škorpíková, 15.05.2008 08:47:22

Dobrý den,
prosím Vás o radu.Dne 1.4.2008 jsem nastoupila do zaměstnání na dobu určitou 1 rok, bez sjednané zkušební doby. Skutečně jsem pracovala již od 25.3. s tím, že tato doba mi bude uhrazena formou prémie. To se však nestalo, ba naopak mi chybně spočítali výplatu a chybí mi 2000,- Kč. Bylo mi sděleno, že chybně spočítali daň a peníze dostanu příští rok při zůčtování daně, jen kdyby se to podařilo, tak mi je zaplatí příští měsíc. Celkově se mi však chování a příštup zaměstnavatele ani trochu nelíbí (a nejde jen o finance). Jak mohu, prosím, co nejdříve ukončit tento pracovní poměr?
Děkuji za radu.

Re: Zrušení pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 19.05.2008 13:34:10

Dobrý den, pokud není sjednána zkušební doba, pak je nejrychlejším řešením dohoda o rozvázání PP. Na tu však zaměstnavatel přistoupit nemusí. To by pak zbývala klasická výpověď. Popřípadě by bylo možné zvážit okamžité zrušení PP pro nevyplacení mzdy za březen (i když jste v tu dobu pracovala bez smlouvy), ale je otázka, jestli by zaměstnavatel nenapadl jeho platnost, což udělat může i kdyby k tomu neměl důvod. A protože smlouva nebyla uzavřena písemná smlouva, bylo by dokazování mnohem obtížnější.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »