Ukončení prac. poměru z důvodu péče o dítě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ukončení prac. poměru z důvodu péče o dítě

Anna Szudárová, 03.03.2008 06:39:43

Dobrý den, měla bych dotaz mám prac.smlouvu na dobu určitou (do 30.6.2008) a vzhledem k tomu, že mám dceru (5,5roku), která je často nemocná a pracovní doba mi nevyhovuje (brát si § je nemyslitelné, neustále obtěžování kolegyně s výměnou směn nelze taky do nekonečna), tak jsem si našla zaměstnání na noční směny, kdy v případě onemocnění dcery, by tato situace byla vyřešená. Lze dát výpověď (nejlépe okamžitou, bez výpovědní lhůty) z důvodu péče o dítě? Předem děkuji za odpověď případně za odkaz Anna

Re: Ukončení prac. poměru z důvodu péče o dítě

Mgr. Oldřich Topka, 03.03.2008 14:25:32

Dobrý den, výpověď dát můžete i bez udání důvodu. I když uvedete důvod, o kterém píšete, nebude Vám to nic platné. Poběží 2-měsíční výpovědní doba a tu si odpracujete. Vhodnější by bylo se ze zaměstnavatelem dohodnout na rozvázání pracovního poměru. Tak by jste mohla odejít ihned podle toho, co si sjednáte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »