Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím Vás o zodpovězení dotazu: V roce 2007 jsem byla zaměstnána na částečný úvazek v ZUŠ, v květnu jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a po jejím vypršení ( na konci listopadu) jsem dala výpověď dohodou. Za celou dobu mi byla proplacena dovolená 20 dnů, i když jsem měla po celou dobu na výplatničce 40 dnů k čerpání. Je to v pořádku?
Dobrý den,
prosím o radu v následující záležitosti: jsem a budu do konce prosince 2007 v pracovní neschopnosti. Výpověď dohodou mám odsouhlasenou se zaměstnavatelem k 15.1.2008. Za rok 2007 mám nárok ještě na 12 dní dovolené, které bych si chtěla nechat proplatit ve výplatě za prosinec 2007, aby mi byl vzat průměr ze 3. čtvrtletí 2007. Jelikož mi zaměstnavatel ve 4. čtvrtletí dával jen základní mzdu, bylo by proplacení a vybrání dovolené v lednu 2008 pro mě velmi nevýhodné. Od 2.1.-15.1. (do konce výpovědi) bych chtěla normálně chodit ještě do práce a nečerpat tu dovolenou v lednu 08. Je možné požádat zaměstnavatele o proplacení dovolené v prosincové výplatě 2007 nebo mi zaměstnavatel může tu dovolenou přikázat si v lednu vzít? Děkuji a prosím o odpověď na e-mail: Retortillo@seznam.cz
Dobrý den,chtěla bych od Vás poradit.Firma ve které pracuje má 40 zaměstnanců a zřejmě přestane částečně fungovat.Jsou dohady že si firma nechá pár lidí na jinou práci.Zatím s námi o tom nehodlají diskutovat.
Zajímalo by mě do kdy jsou poviny nám sdělit výpověd.
Máme smlouvu do 30.6.2007.Pokud si nevyberu dovolenou je zaměstnavatel povinen nám ji proplatit ze zákona?
A podle kterého paragrafu,nikde jsem to v zákoníku práce nenašla.
Děkuji za odpověd Nedvědová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com