Chyba ve výplatě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

chyba ve mzdě

Zuzana Svobodová, 10.03.2008 13:52:14

Dobrý den,
mám dotaz. Jak se nyní počítá čistá mzda a jaká je čistá mzda z 8000 hrubého. Účetní mého známého totiž vypočetla čistou mzdu z 8000 jako 5500Kč a přitom na všech mzdových kalkulačkách vychází na 7000 Kč. Můj známý neví jak této účetní argumentovat, protože ona tvrdí, že je to prostě správně.
Děkuji

Re: chyba ve mzdě

Mgr. Oldřich Topka, 18.03.2008 09:10:26

Dobrý den, obecně platí, že z hrubé mzdy odvádí z části zaměstnavatel a zčásti zaměstnanec 13,5% na zdravotní pojištění a 34% na sociální pojištění (to zahrnuje nemocenskou, důchodové zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti). Mzda před odvodem těchto pojistných je superhrubá mzda. Pak ještě záleží na na různých slevách na daních, počtu dětí apod. Teprve po zohlednění i těchto daňových zvýhodnění se u konkrétního zaměstnance zjistí čistá mzda. Účetnictvím se však na tomto serveru nezabýváme, takže o individuální výpočet si zažádejte u účetního nebo daňového poradce. Nezapomeňte, že různé kalkulačky na internetu jsou pouze orientační a nejsou pro nikoho závazné.

Chyba ve výplatě

Lea Jandová, 01.03.2008 09:04:31

Dobrý den, ve výplatě za leden se naše mzdová účetní spletla a místo, abych dostala bonus 1705,- , platila jsem daň 75,- - zapomněla mi totiž započítat slevu na děti, tj. dvakrát 890,- Chtěla bych se zeptat, jestli nebude problém to v příští výplatě opravit. Děkuji

Re: Chyba ve výplatě

Mgr. Oldřich Topka, 01.03.2008 12:29:46

Dobrý den, s tímto dotazem se obraťte na mzdové účetní nebo na servery, které se účetnictvím zabývají. Zde s účetnictvím nezabýváme.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »