Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, zjistil jsem bohuzel, ze jsem v minulem roce podepsal danove prohlaseni u dvou zamestnavatelu. Slo o celk.dobu 7 mesicu. Doted jsem tomuto problemu vubec nerozumel a musim rict vlastni blbosti podepsal co mi dali. Co se mi muze stat? Mam to nechat byt nebo nahlasit na fin.urade? Mohou na to na f.u. nejak prijit? Dan. priznani za 2007 jsem nepodaval. Dekuji.
Dobrý den, na FÚ na to samozřejmě přijít mohou, protože u Vaší osoby zjistí, že možnosti, které plynou z podepsaného prohlášení k dani, byly uplatněny ne jedním, ale dvěma zaměstnavateli a to za stejné období. Daňové zvýhodnění, které z toho plyne, jste tedy čerpal dvakrát, což nelze. Pokuste se nejdříve kontaktovat právní oddělení FÚ a požádejte o radu, jak přesně dále postupovat, aby jste předešel nepříjemnostem.
Dobry den,
nastoupila jsem do prace koncem listopadu 08, smlouva na dobu neurcitou, trimesicni zkusebni doba. Na vyplatnich paskach nenalezam Slevu na dani - zamestnanec, az posledni mesic jsem ji dostala. Mam na ni narok?Mohu ji zadat zpetne? Me kolegyne ji bezne maji zapocitanou ve mzde.Dekuji za odpoved.Petra Pesatova
Dobrý den, proč u Vás nebyla uplatněna sleva, není z ničeho zřejmé. Konzultujte věc se mzdovou účetní nebo přímo na finančním úřadu. Zde není daňová poradna.
syn studuje, je mu 20 let , studuje vysokou vojenskou školu a na potvrzení o studiu je napsáno: potvrzujeme, že pprap XY je ve služebním poměru vojáka z povolání(s nárokem na plat) a je služebně zařazen na systemizované místo "student prezenčního studia" na Univerzitě obrany v ak.roce 2007/2008 v 1. ročníku.
Mohu si na něj uplatnit slevu na dani?
Děkuji
Dobrý den, obraťte se na finanční úřad. Daňové a účetní poradenství není předmětem této poradny.
Dobrý den,moje budoucí zaměstnankyně má dvě děti a její daňový bonus,který jí mám vyplácet v měsíční mzdě čini 1420,-kč.Tento daňový bonus mi bude vyplacen správcem daně na konci zdaňovacího období, nebo si o něj musí požádat zaměstnankyně?Prohlášení poplatníka daně se někam odevzdává?Bohužel na našem FÚ mi nebyli schopni odpovědět.Děkuji Hulová
Dobrý den, daňový bonus se nikomu nevyplácí. Jen se započítá oproti daňovému odvodu. Avšak když přesáhne výši daně, která by měla být odvedena, pak se za zaměstnance nic neodvádí. S podobnými dotazy se však obracejte na poradny účetní nebo daňové.
Dobru den! ja obcan Ukraijny zamesnan v CZ a mam dlouhodobyi pobyt!
Mam ja narok na slevy na dan z prsjmy?
Diki moc!
Dobrý den, nárok na slevu můžete uplatnit. Od letošního roku platí, že už za Vás tyto záležitosti nebude vyřizovat zaměstnavatel, ale vy sám. Po skončení kalendářního roku si budete muset podat vlastní daňové přiznání, ve kterém slevy uplatníte.
Dobrý den,
pokud je zaměstnanec student a zaměstnán na DPČ a zároveň u jiného zaměstnavatele na DPP, má podepsané jedno daňové přiznání, může jako slevu na dani uplatnit u obou zaměstnavatelů slevu na studenta 335Kč/mesíčně - celkem tedy 670Kč?
Dobrý den, prohlášení k dani se podepisuje pouze u jednoho zaměstnavatele. Takže i když máte více zaměstnavatelů, slevu na dani lze uplatnit pouze u jednoho.
Dobrý den,
možná jsem to špatně vyjádřil. Student má u jednoho zaměstnavatele DPČ a rovněž podepsané daňové přiznání. U tohoto zaměstnavatele tedy student uplatňuje jednak slevu na poplatníka ve výši 2070Kč a doložil rovněž potvrzení o studiu. Má tedy u tohoto zaměstnavatele právo na další slevu na dani (sleva na studenta) ve výši 335Kč. No a pak má tento student další prac. poměr u jiného zaměstnavatele a tím je dohoda o provedení práce a i zde doložil potvrzení o studiu. Znamená to tedy, že i na daně, které odvádí z tohoto platu u dalšího zaměstnavatele může uplatnit další slevu ve výši 335Kč? Děkuji
Dobrý den, v předchozí odpovědi bylo řečeno, že slevu uplatníte pouze jednou. Jinak se s dotazy na daně obraťte na servery o daních a účetnictví nebo na daňového poradce, popř. přímo na finanční úřad.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com