Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, nemáte někdo tušení, jestli je nějaké omezení při prodeji družstevního bytu odkoupeného do osobního vlastnictví? Např. že tento byt se nesmí prodat rok po odkoupení bytu? Co je na tom pravdy?
Předem moc díky!
Po vypořádání dědictví jsem se setrou zdědil po zemřelém otci byt, který byl v jeho osobním vlastnictví v družstevním domě. Kdy můžeme tento byt prodat a jaké daně a v jaké výši budeme platit mimo poplatek za převod nemovitosti? Prosím o sdělení termínu, kdy můžeme byt prodat, abychom se vyhnuli placení daně z příjmu z prodeje bytu.Zapsání do LV jsme byli v listopadu 2007.
Vážení,
prosím o odpověď jaký je postup bytového družstva po vyloučení člena.
Máme v družstvu jednoho člena, který závažným způsobem porušuje své členské povinnosti a z tohoto důvodu byl představenstvem vyloučen.(provedl v bytě velké stavební úpravy bez souhlasu družstva a st. úřadu, nekomunikuje, vrací se nám veškerá korespondence jak doporučená tak do vlastních rukou)
Do 15 dnů se sice proti tomuto rozhodnutí představenstva odvolal, ale dopisem plným lži.
Následovala asi do 14 dnů členská schůze na které se proti rozhodnutí představenstva neodvolal.
Jak tedy budeme dále postupovat? Nemáme o takového člena zájem a rádi bychom tuto situaci dořešili správně po právní stránce. Nevíme např. jakou finanční částku jsme povini mu za byt vyplatit.
Mnohokrát děkuji za odpověď.
Ilona Sládková
Dobrý den potřebovala bych poradit bydlím v družstevním bytě než jsem tento byt získala zaplatila jsem 70 000 a 10 000 za smlouvu. musela jsem si vzít půjčku a dalších 30 000 jsem investovala aby se v bytě dalo trochu normálně žít. Během roku jsem přišla o práci takže jsem asi 5x nezaplatila nájem. Nyní jsem zaměstnaná a chtěla bych dluh splatit.ale půjčku mi nadají protože smlouvu mám na dobu určitou a chci dluh splácet. Ale družstvo o splácení nechce slyšet a chce dluh zaplatit celý. chtěla bych vědět jestli když budu splácet mě nemohou vystěhovat. Oni mi sdělili písemně že pokud dluh neuhradím dají mi výpoveď z nájmu bytu. Smlouvu mám na dobu neurčitou. je nějaká možnost pro mě? nevím co mám dělat mám se obrátit na nějakého právníka děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com