Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěl bych tímto moc poprosit o radu v mé situaci. Před nedávnem jsem se při sezení s přáteli vsadil, že klidně sepíši směnku na 1 mil. Kč. Směnku jsem napsal, jméno věřitele jsem označil vymyšleným jménem a vlastnoručně podepsat. Směnku jsem poté strčil do kapsy namísto abych jí zničil. Jenomže cestou domu jsem nešťastnou náhodou směnku ztratil. Nyní žiji v hrůze, co kdyby se směnka dostatla do rukou nositeli jména, které jsem napsal na směnce a bude po mě chtít tuto směnku uhradit. Mám nějakou reálnou šanci? Když jsem vlastně směnku napsal z hlouposti a dotyčnému vlastně nic nedlužím? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
tak to je opravdu hloupost, příště si to alespoň odpustíte. Jestliže jste směnku označil fiktivními údaji, velmi pochybuji, že by se k ní našla identická osoba. A pak už velmi pochybuji, že by si troufla jít do směnečného sporu - těžko ale říct. Nevím, co jste tam všechno uvedl.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Hloupost to opravdu byla. Co se týká označení směnečného věřitele napsal jsem tam pouze křestní jméno a příjmení.
Tak v takovém případě jsem toho názoru, že se obávat nemusíte.
Děkuji za odpověď
moc jste mě uklidnila. Myslel jsem si, že pokud má směnka všechny náležitosti, což si myslím, že v mém případě asi měla a směnečný věřitel je označen konkrétním křestním jménem a příjmením, které mě zrovna v tu chvíli napadlo, může po mě nositel stejného jména celou směnečnou sumu vymáhat.
Ale takového věřitele a především sám sebe, byste měl dostatečně identifikovat, aby nebyl zaměnitelný s jinou osobou. A navíc, vy jste o tom, že směnka měla všechny nezbytné náležitosti předtím nepsal (pokud vím).
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Mohu to tedy chápat, že v tomto případě je má směnka neplatná a já nejsem nikomu směnečně závazný?
DOBRY DEN Dostal jsem se do vinačni tisne a nemužu splacet pohledavky.Soudem mi byla přiznana nahrada ale s odvolanim žalovaneho nemam dosti peně na splaceni pohledavek.Jestli by bylo vhodne se zaregistrovat na osobni bankrot?Nebo kde se vhodne poradit o problemu?Obžalovany bude odsouzeny a penize asi hnet neuvidim.Potřeboval bych radu jak nato děkuji.
Dobrý den,
tzv. oddlužení (osobní bankrot) není úplně jednoduchá věc a soudy jej ve většině případů ani nepovolí, protože dlužník nesplní stanovené podmínky.
Chci se zeptat co mi exekutor muze zabavit kdyz defakto jedine co vlastnim je rozbite kolo mobil nejake to obleceni jeden batoh a tasku. Bydlim totiz u rodicu na byt jsem se zatim nezmohl. Rodicum samozrejme musim davat na najem a jidlo. Za exekuci pokud na me prijde si nemuzu vlastni vinou. Jen tou vinou ze jsem rucil jedne pani a ta i kdyz ma penize proste neplatila a platit nehodla.
Dokonce i na posteli co spim mi pred 3 lety dali rodice penize. takze na me by si exekutor majetek nevzal. To by me jako zavreli do vezeni pak nebo co ? Jsem v zoufale situaci nervi na pochodu. :( dekuji za odpoved
Dobrý den,
do vězení Vás opravdu zavírat nebudou.
Exekutor půjde např. po Vašich příjmech, protože nájem asi z něčeho hradíte, po penězích na účtu a jiném Vašem majetku. Co za dlužnici zaplatíte, to pak po ní následně vymáhejte.
Jeste malej dotaz prosim...nemuze exekutor zabavit v byte
majetek co nepatri me ale rodicum ? Protoze jak jsme napsal me v tom byte opravdu patri jen obleceni mobila kolo co jsme si za sve penize koupil. Nic jineho mym majetkem neni. A samozrejme nejakou tu vyplatu beru ktera mi chodi na konto.
A exekutor jestli tomu dojde mi veme jako celou vyplatu ?Nevim z ceho bych platil vse ostatni.
Ja jsem se zkousel dohodnout s firmou co podala na vlastnika pujcky zalobu ale nejak se se mnou dohodnout na mesicnich splatkach nehodlali. Navrhoval sem ze mohu davat 1500-2000kc maximalne. to je pro nemalo chteli by 5.000-10.000kc. 10.000kc to je moje mesicni vyplata. :(
Dobrý den,
teoreticky může dojít i k zabavení majetku patřícího jiné osobě, a to tehdy, kdyby se exekutor domníval, že to patří vám a nevěřil by Vám. V takovém případě musí ona třetí osoba (rodiče) podat soudu žalobu na vyloučení svých věcí z exekuce.
Peníze na bankovním účtu Vám může zabavit úplně všechny (tedy až do vyrovnání dluhu). Pokud by docházelo ke srážkám ze mzdy, tak to lze jen do určité částky, aby Vám něco zbylo.
Pak lze doporučit, aby jste se se zaměstnavatelem dohodl na tom, že Vám bude výplatu dávat "na ruku".
Tak snad jestli dojde k te exekuci a navstivi me exekutor a uvidi jak bydlim v byte 3+1 s rodici a delim se s mladsim brachou o jednu mistnost tak si nebude myslet ze to co maji rodice v kuchyni a obyvaku (lednicka televize video) ze to je moje.Protoze to by se mi zdalo nelogicke abi si rekl to je vase. I kdyz by si to asi rict mohl.
Ale faktem je ze opravdu co jsme kdy koupil za sve penize je obleceni a mobil.I kdyz jak jste psala nejspis mi sebere penize. Tak to si muzu jit rovnou hodit korunou :-) Leda jak jste poradila nechat si vyplacet vyplatu na ruku.
Nejvic me mrzi ze za tyhle potize mi muze nekdo jinej nez ja. Ja udelal jen tu hloupost ze jsem sel kdy dotycne rucit.Holt v 24 letech mi to nemyslelo.Dekuji moc za veskere rady. Samuel
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com