Spoluvlastnictví a společné jmění - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Spoluvlastnictví a společné jmění

Pavel Mováček, 28.02.2008 14:32:56

Dobrý den,
rád bych se na Vás touto cestou obrátil s prosbou o radu – pomoc.Jsem spolumajitel domu se čtyřmi byty.Celkem jsme tři spolumajitelé.Já jsem většinový vlastník. Koukal jsem se na Občanský zákoník – spoluvlastnictví a vím, že jako většinový spoluvlastník mohu rozhodovat například o pronajímání všech bytů i o opravách nebo rekonstrukcích bez souhlasu spoluvlastníků.O důležité změny společné věci se nebude jednat pokud do tohoto nespadá vnitřní rekonstrukce nějaké místnosti. Rád bych se dotázal ohledně §142.Jak by to mohlo dopadnout při soudu o zrušení spoluvlastnictví? Lze tomuto zabránit nebo nějak se tomu vyhnout? Se spoluvlastníky není možná žádná dohoda, nemají o nic zájem, nemovitost však nechtějí prodávat a spojují se při jednání proti mně. Jak je to s placením oprav – zajistil jsem opravu společných prostor, ale spoluvlastníci nechtějí na přispět. Mnohokrát Vám předem děkuji za strávený čas nad mým dotazem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »