Výpověď - neshody - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ublizeni na cti

R Louis, 05.03.2008 14:14:32

Dobry Den,

Chtela bych se zeptat jestli existuje nejaky paragraf v zakone ohledne ublizeni na cti/kriveho obvineni.

Muj otec musel dat vypoved, protoze dostal vyhruzny dopis za neplneni pracovnich povinnosti a za to ze nebyl k dispozici po pracovni dobe a ze se nestara o sve prostredi. Co zamestnavatel nevi, je ze otec si zapisoval vsecnu praci (i co nemel v popisu prace a delal to protoze chtel) a dokonce chodil do prace se zapalem plic.

On nechtel nic resit, ale ja to takhle nechci nechat, rada bych aby se zamestnavatel omluvil. Otec dal vypoved a v patek odchazi.

Mnohokrat dekuji za vasi pomoc.

R Louis

Re: Ublizeni na cti

Mgr. Oldřich Topka, 06.03.2008 11:29:30

Dobrý den, to, o čem píšete, se bud těžko prokazovat. Urážku na cti se můžete sice pokusit řešit např. cestou přestupkového řízení u městského úřadu, ale žádný podstatný výsledek to mít nebude. U žaloby na ochranu osobnosti není jisté, jestli soud shledá, že došlo k natolik závažnému porušení osobnostních práv, aby žalobu vůbec řešil. Jestliže chcete využít možnosti právní obrany, musíte se obrátit na advokáta, aby Vás v této věci vedl a zastupoval.

Výpověď - neshody

Tomáš Sádek, 28.02.2008 11:38:43

Dobrý den,mám prosbu. Snažil jsem se zaměstnavatelem dohodnout formou "Dohody o ukončení prac. poměru", kterou mi nechtěl vyhovět. Když jsem mu řekl, ať mi dá klidně paragraf 53,(jdu pracovat jako živnostník), tak řekl, že mě dá k soudu, když do práce nebudu chodit. Chci se zeptat, může to udělat a co mi hrozí? Děkuji za Váš čas.

Re: Výpověď - neshody

Mgr. Oldřich Topka, 28.02.2008 13:30:08

Dobrý den, jestliže nebudete neodůvodněně chodit do práce, může Vám nejen okamžitě zrušit pracovní poměr pro hrubé porušení povinností (s čím však počítáte), ale kromě toho se může domáhat náhrady škody, která mu vznikne v důsledku toho, že jste nesplnil Vám uložené pracovní povinnosti. To by se pak skutečně mohl obrátit na soud.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »