rozvod s cizincem???? - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rozvod s kanaďankou

Kateřina Sluštíková, 07.05.2012 21:31:19

Dobrý den, bratr je ženatý s kanaďankou, vzali se pred 5 lety v Kanadě, nežijí spolu 3 roky, sňatek nebyl v ČR zlegalizován, bratr má tedy v občanském průkaze napsáno svobodný. Jelikož s manželkou déle jak 3 roky nežije, navíc on žije v ČR, má zde i trvalý pobyt a ona v Kanadě s dvěmi tětmi, které mají spolu, jak se má rozvést, respektive jaké kroky má podniknout, na koho se obrátit, co udělat, aby se mohl rozvést. Děkuji za Odpověď. Sluštíková

Re: Rozvod s kanaďankou

právní vrba, 10.05.2012 14:15:14

Buď se bratr bude rozvádět v Kanadě, nebo si u našich úřadů zlegalizuje svůj stav (že je ženatý) a může se rozvádět tady.

legalizace manzelstvi

Kutikova, 29.03.2012 17:26:19

Dobre odpoledne, mam na vas dotaz, nevim, jestli neni uplne nesmyslny, ale bohuzel nemam informace a nemuzu se jich dopatrat. Chtela jsem se zeptat, kdyz se vdam za cizince, svatba se odehraje v jeho zemi a ja pak tuto svatbu nezlegalizuji na uzemi meho statu - tedy Ceske republiky, znamena to, ze vlastne v Cechach vdana nejsem? tedy kdyby doslo k rozvodu, rozvod se uskutecni podle pravidel jeho zeme? Moc dekuji za odpoved a krasny zbytek dne :)

rozvod s cizinkou

Petr Chmelar, 04.03.2012 17:24:19

Dobry den,
take mam dotaz tykajici se rozvodu s cizinkou. Vzali jsme se v Kanade, ale uz rok jsem zpet v CR a ona stale tam. Je to na bodu mrazu, asi ani jeden nevime co s tim delat a ja se zacinam bat, ze by mi mohla pusobit "zlo" do budoucna. Zajima me jen, zda opravdu v pripade toho ze otehotni s nekym jinym nebo kdyby si vzala pujcku, jestli se to tyka i me?
Jak provest rozvod, kdyz ona se mnou nekomunikuje?
Dekuji za jakoukoliv radu.
Petr

Re: rozvod s cizinkou

právní vrba, 05.03.2012 11:12:22

Pokud jste manželi i podle českého práva, t.j. máte tuzemský oddací list, budou se vztahy mezi vámi řídit českým právem. Angažujte advokáta, na webu advokátní komory si můžete vybírat podle specializace, univerzální odborník neexistuje (pokud někdo trvdí opak, rychle od něj pryč).

Rozvod s cizincem

Lola, 12.09.2011 20:10:09

Dobry den, chtela bych se zeptat na postup rozvodu s cizincem - egyptanem. Byli jsme oddani v Kahire, mame jen egypsky oddaci list, od svatby jsme spolu nezili a pres rok jsme se nevideli. Ja jsem ceska s trvaly bydlenim v CR. Ceske doklady jsem nenechala potvrdit.

Dekuji za odpovedi

Re: Rozvod s cizincem

právní vrba, 13.09.2011 14:03:47

Je otázkou zda jste vůbec podle českého práva vdaná. Pokud nemáte český oddací list (abyste se mohla nechat rozvést v ČR podle našeho práva), nezbyde Vám než se nechat rozvést v Egyptě podle tamního práva.

Rozvod s cizincem

Lenka El Dewiny, 09.01.2011 03:57:28

Dobrý den, můj manžel je egypťan, manželství jsme uzavřeli v Káhiře. V ČR má přechodný pobyt. Odcestoval zpět do Egypta s tím, že už se do ČR nevrátí. Já jsem občanka ČR, žiji v ČR, trvalý pobyt mám v ČR. Prosím o radu, jestli je možné dát se rozvést v České republice za jeho nepřítomnosti? Nemáme děti, ani společný majetek.

Hana Barclay, 05.07.2011 18:37:57

Dobry den,
muj manzel je american, vzali jsme se v USA 2004. Pote jsme se po roce odstehovali do Evropy a po zamitnuti me zelene karty, jsem se do USA jiz nikdy nevratila.
Muj manzel se tam vsak vratil a nase manzelstvi se rozpadlo. Nemame deti, majetek a oba jsme nakloneni k rozvodu.
Oddaci list mame jak americky tak i cesky.

Prosim Vas pomozte mi s resenim teto situace.
Sveho manzela jsem jiz 2 roky nevidela a potrebuji tuto zalezitost resit.
Dekuji vam velice za pomoc.
Hana B.

Iman Farrag, 09.11.2011 21:49:36

Já jsem vdala Egyptan a vdala v Kahire a už jsem nevidela už nežiju 1,5roku chci rozvadet nevím jak to udělám?mám odast list a cesky aji Arabsky.....chci rozvod....mam obcansku prukaz že jsem vdana ale musím rozvod nevím jak poradit..Jsem česká...napiste muj Email.děkuji

rozvod s cizincem u českého soudu

Hana, 30.03.2010 10:32:05

Dobrý den,

z předchozích příspěvků jsem pochopila,že se mohu rozvést s cizím státním příslušníkem zde v Česku pokud zde mám trvalé bydliště a mám české občanství.Můj bratr je Čech a žije a pracuje v UK,trvalé bydliště má v Česku a má české státní občanství. S manželkou už dva roky nezije,pouze bydlí ve stejném domě ale platí polovinu vsech nákladů jako by byl podnájemník. Chtel by podat žárost o rozvod,děti nemají a bratr se hodlá vrátit zpět do republiky.Pokud podá žádost v Česku,jakým způsobem bude manželka o rozvodu informována,stejně jako v Česku,dostane písemné vyrozumněí, nebo se musí zajistit anglický překlad? Musí manželka s rozvodem souhlasit a musí se k rozvodovému stání dostavit ?Jak se v takové situaci postupuje a jaké má bratr v tomto směru povinnosti.Rozvede jej soud pokud bude na rozvodu trvat přestože manželka bude proti? Děkuji přeji hezký den. Hana

Rozvod

Aleš Malhocký, 25.12.2009 14:43:12

Dobrý den.
Jak dlouho trvá,rozvodové řízení ve Velké Britanii?děti žádné,majetek vypořádán.Snátek je registrován v Britanii.
Děkuji

Rozvod s cizincem

Marie Hesová, 14.12.2009 12:41:20

Dobrý den.
Dcera se vdala za Amečinana do USA.Situace se vyhrotila.Psychicky ji vykořisťuje,omezuje jí k přístupu k mediím,telefonu,internetu.Nechce ,aby s námi měla aspoň telefonický kontakt.Dcera má české občanství,trvalé bydliště v ČR,sňatek zapsán u matriky v Brně.Děti se narodily v USA,mají české i americké obč.,české RL.On schoval dětem RL i pasy,aby to nenašla.Má na to právo?V případě rozvodu jakou má dcera šanci dostat dětido péče a později s nimi i vycestovat.On je chce do své péče.Nikdy se o ně nestaral.Mají velký barák,dluhy,vše zařizuje dcera,nemá práci.Zatím bere podporu,která jí skončí.Má nárok na bezplatného právníka?Z právního hlediska lze řešit rozvod v ČR a podle jakých zákonů,aby se mohla rozvést. Kam se obrátit?Prarodiče spoří dětem .On se dožaduje těchto peněz.Má na to nárok? Dětem je 5 a 2 let.Vyhrožuje jí ,že děti jsou pod ochranou minneapolského soudu a že dceru zrujinuje a připraví o vše.Po rozvodu může jí vyhodit z domu?
Předem Vám děkuji za informace.

Marie Hesová, 26.12.2009 12:48:27

Chtěla bych vědět,jestli odpověď na můj dotaz rozvod s cizincem /USA/ obdržím až po zaplacení a jakou formou,nebo je poradna zdarma. Děkuji. Marie Hesová -dotaz z 14.12.2009.

čechy vs. alžír

MATES KAISER, 09.12.2009 00:19:37

dobry den, mam problem,pritelkyne si pred tremi lety vzala alzirana,je vsak v cr pouze dva tydny rocne, tudiz chce zadat o rozvod... snatek probehl v alziru,presto byl ale oddaci list stvrzen az v brne,manzel ma trvale bydliste stejne,jako pritelkyne-bydli u jeji matky,v manzelstvi nejsou deti ani majetek...problem je v tom, ze manzel neumi cesky!, chtel bych vedet, kde zadat o rozvod, popr. jakou formou,ci, kdo bude platit prekladatele?samozrejmne uprednostnim co nejrychlejsi metodu, pokd mozno ez soudnich stani,je to mozne? dekuji moc predem za odpoved

Re: čechy vs. alžír

MATES KAISER, 09.12.2009 00:34:56

OMOUVAM SE ALE NAPSAL JSEM TO NESROZUMITELNE-MANZEL SE ZDRZUJE PO CELY ROK MIMO CR, PRIJIZDI POUZE DVAKRAT ROCNE,JINAK JE VE FRANCII,PRITELKYNE JE NEUSTALE V CECHACH,BOHUZEL ON MA TRVALE BYDLISTE U NIRESP. JEJI MATKY

Re: čechy vs. alžír

JÁ, 23.01.2010 21:45:07

mám stejný problém.. můžete mi napsat na email dík

Kde resit rozvod?

Martina Suchankova, 01.11.2009 21:13:23

Dobry den,
jsem obcankou CR(trval.byd.CR)zijici v USA.Hodlam
pozadat o rozvod,ale nevim,zda je z pravniho hlediska rozumnejsi/snazsi resit rozvod v USA ci CR?!
Rada bych se s manzelem na vecech dohodla.Majetkove neni co resit,ale problemem je 3-leta dcera(ma obcanstvi US a CR),manzelstvi zapsano u Zvls.matriky v Brne.Dceru bych mela rada sverenou do pece, jak toho "dohodou"obstarat?
Financne si anijeden z nas nemuzeme dovolit zdlouhave pravni tahanice, proto bychom resili rozvod u stejneho pravnika. V mem pripade, pokud vycestuji z USA,jiz se nebudu moci vratit a manzel je v USA drzitelem Zelene karty,avsak obcanem Egypta.
Dekuji Vam za odpoved a preji prijemny den!!

Re: Kde resit rozvod?

Karel SOCHOR, 28.07.2010 12:59:15

Dobry den. Jsem obcanem CR a manzelka je obcanem Slovenske republiky. Svatba byla na Mauriciusu. Manzelka ma oddaci list ze Slovenska a ja z Ceska. Staci kdyz se rozvede na Slovensku bez me ucasti a preda mi rozvodovy list, ktery ukazi na uradech v CR?

Re: Kde resit rozvod?

beruska, 31.03.2012 18:00:35

Dobry den chtela jsem se informovat jsem ceska a vdala jsem se s nemeckym obcanem v Nemecku a i tam spolecne zijeme.mame spolecneho syna ,ktery ma oboje obcanstvi.kde je lepsi rozvod a jak je to s pridelenim do pece v cechach jsem pred snatkem syna mela ve sve peci.Ale ted po snatku to asi padlo.Jak ho obdrzet?Chci se vratit se synem do CR.Dekuji za odpoved

planovane manzelstvi

Zuzana Pracharova, 30.09.2009 01:37:01

Dobry den,mam ceske obcanstvi,ziji v Irsku s pritelem z JAR.Jeho viza konci koncem tohoto roku a mel by se vratit zpet do JAR.Ale protoze chceme byt spolu,tak premyslime jakou jinou legalni cestou nez snatkem by jsme mohli byt spolu v EU? Kdyz bysme se museli vzit a to v Irsku a pote,jen premyslim, bysme se chteli treba nekdy rozvest za par let kazdy ve sve zemi, jak by to fungovalo, co by nasledovalo? Jsou tyto rozvody dlouhodobe, kdyz ve vztahu nejsou deti ani majetek? Dekuji predem za odpoved!!!

Rozvod na Ukrajině

Jan, 13.08.2009 08:02:20

S mojí ukrajinskou manželkou jsme se vzali na Ukrajině. Sňatek jsme zaregistrovali v ČR na matrice v Brně. Stále máme své původní občanství. Já ČR, ona Ukrajinské. Je možný rozvod na Ukrajině, kde dočasně bydlíme, nebo pouze v ČR, jak radíte níže? Děkuji.

rozvod

Salma White, 13.06.2009 14:53:48

Dobry den, pred 2 lety jsem si vzala Albance, ktery diky snatku ziskal obcanstvi na uzemi CR, chceme se rozvest tak mam dotaz, jestli mu trvaly pobyt zustane nebo jestli mu bude odebran. Dekuji

Re: rozvod

Petr Petr, 17.06.2009 14:25:37

Rozvod samotný není důvodem pro zrušení pobytu.

ital

kamila kleinová, 20.01.2009 15:44:45

Dobrý den,vdávala jsem se v Itálii a po několika letech jsme s manželem podle italských zákonů požádali u soudu o separaci.Vzhledem k tomu,že v Itálii je povinná tzv. čekací doba tří leté odluky,teprve před pár měsící uběhla a my bychom mohli zažádat o rozvot.Jenomže já jsem právě otěhotněla s přítelem a nevím jak mám nyní postupovat ,jelikož mi každý říká ,protože jsem stále vdaná tak do rodného listu mého budoucího dítěte může být zapsán jako otec tzv. manžel.Proto bych se chtěla zeptat jestli ČR se řídí pouze svými zákony ,nebo bere i v potaz ,že v Itálii již před 3roky proběhla naše separace.Předem moc děkuji za pomoc,Kamila

Re: ital

Konstantin Lavrushin, 20.01.2009 16:31:41

Dobrý den, pravdou je, že české zákony určují otcovství dle tzv. domněnek. První domněnka říká, že otcem dítěte je manžel matky. Ve vašem případě tak za otce bude určen právě váš současný manžel.

To ale není konečná! Na řadu přichází popření otcovství vaším manželem. Manžel může do šesti měsíců ode dne, kdy se dozví, že se jeho manželce narodilo dítě, popřít u soudu, že je jeho otcem. Narodí-li se dítě v době mezi stoosmdesátým dnem od uzavření manželství a třístým dnem po tom, kdy manželství zaniklo nebo bylo prohlášeno za neplatné, lze otcovství popřít jen tehdy, je-li vyloučeno, že by manžel matky mohl být otcem dítěte.

U soudu se bude prokazovat, že žijete odděleně a že jste souložila s vaším přítelem v kritické době.

www.law.phorum.cz

Rozvod s cizincem

Šárka Pospíšilová, 22.12.2008 20:30:47

Dobrý večer chtěla bych poradi ohledně rozvodu s Egyptanem.
Brali jsme se v Káhiře a oddací list je zapsán v v Brně.Můžu se rozvést tady v ČR a nebo musím v Egyptě a lze to i bez přítomnosti manžela??
Děkuji moc za odpověd.

Martina Suchankova, 03.11.2009 19:07:13

Mila Sarko, ja jsem zde taje vlozila dotaz...cetla jsem Vasi situaci a doufam,ze touto dobou jiz mate problem vyreseny.Jen me napadlo,zda-li by jste se nechtela se mnou spojit,tak nejak si vymenit informace?!Ja totiz resim momentalne dost podobnou,akorat ze z US,kde zatim jeste ziji s manzelem Egyptanem. P.S.kontakt nezavazne s pozdravem artmanas80@gmail.com

rozvod s cizincem

Jarmila Hedrichová, 22.11.2008 10:57:57

Dobrý den,
vdávala jsem se v NSR (mám však i oddací list z brněnské matriky) a rovněž tam se v roce 2006 rozvedla. Po rozvodu jsem se vrátila do ČR. Jsem povinna zažádat o uznání rozvodu ? Když ne, mám do všech formulářů v ČR vypisovat, že jsem vdaná?
předem děkuji za odpověď

Rozvod s cizincem

Gabriela Schulzová, 02.11.2008 08:56:38

Dobrý den,
vdala jsem se před 12 lety v SRN s Němcem. Bydleli jsme tam asi 5let, poté já s 2 dětmi se přestěhovala zpět do ČR,kde máme společný dům. Manžel nadále bydlí v Německu, vždy 1týden v měsíci je v Čechách. Nyní vážně uvažuji o rozvodu. Zajímalo by mě, zda mohu podat žádost o rozvod v Německu nebo v musím v Čechách.Muž nemluví česky, rozvodové řízení v Německu by bylo pro nás oba jednodušší.
Děkuji

Petr Petr, 02.11.2008 21:14:44

Jak je již níže uvedeno, tak nejlépe bude když se obrátíte na český soud, neboť zrušení manželství rozvodem se řídí právním řádem státu, jehož občany jsou manželé v době zahájení řízení. Jsou li manželé příslušníky různých států, řídí se zrušení manželství rozvodem právním řádem České republiky." Jestliže tedy podáte návrh na rozvod u českého soudu, bude rozvodové řízení postupovat dle zákona o rodině a bude probíhat stejně jako jiné rozvodové řízení mezi českými občany.

dotaz

alexandra hradňanská, 23.10.2008 11:28:48

dobrý den,
za jakou dobu po rozvodu v ČR/s občaem s ČR/se mohu znovu vdát ,přítel je NON EU,občan 3 země?
děkuji

Re: dotaz

Petr Petr, 23.10.2008 18:49:10

Manželství zaniká právní mocí rozsudku o rozvodu. Po tomto datu se můžete vdát a to třeba ihned druhý den.

Svatba

Ingrid Fricova, 15.10.2008 13:04:52

Dotaz: 22.11.2008 se s pritelem, Spanelem, bereme v CR. Oba zijeme ve Spanelsku, ja mam vsak trvale bydliste stale hlaseno jeste v CR.On samozrejme ve Spanelsku, tak jako obcasntvi. Rada bych se zeptala, jak to bude po svatbe. Budeme mit oba dvoji obcanstvi a jak to bude s obcanskymi prukazy, kdyz budeme i nadale zit ve Spanelsku a ja si zde prepisu rvale bydliste.Dekuji

Re: Svatba

Mgr. Oldřich Topka, 17.10.2008 12:15:37

Dobrý den, budete-li žít ve Španělsku, pak se musíte řídit jejich zákony, těmi se zde nezabýváme. OP si musíte nechat změnit, už jen kvůli záznamu o tom, že jste vdaná. Na Váš trvalý pobyt v ČR ani na Vaše občanství to nemá žádný zásadní dopad. Chcete-li však získat španělské občanství, musíte si zjistit, za jakých okolností je to ve Španělsku možné. Dvojí občanství byste měla až poté, co by Vám bylo uděleno i to španělské. Sňatkem ani jednomu z vás druhé občanství "nevznikne".

Rozvod

Martina Krajcigrova, 01.10.2008 10:19:12

Dobrý den,

moje kamarádka si vzala za manžela indiána,který pochází z Peru.Svatbu měli před 4 rokama v Praze.Trvalé bydliště mají oba v Praze ale žijí v Brně.Nyní se chce kamarádka rozvést.Kam podat žádost o rozvod?Tam kde má trvalé bydliště?A v případě že ano může podat žádost tady v Brně,pokud si trvalé bydliště změní?A je rozvod s cizincem složitějš než s čechem?Postupuje se jinak?
Děkuji za odpověď

Re: Rozvod

Petr Petr, 01.10.2008 16:22:26

Žaloba se podává u toho soudu, v jehož obvodě měli manželé poslední společné bydliště. Rozvodové řízení bude postupovat podle zákona o rodině a bude probíhat stejně jako jiné rozvodové řízení mezi českými občany. Jak dlouho bude tento proces trvat nelze říct a záleží na zatíženosti konkrétního soudu.

Rozvod mezi cizinci

Petr Mauer, 24.09.2008 00:22:19

Mam dotaz: chci se rozvest, nebot zijeme s manzelkou jiz 4 roky oddelene v jinych mestech.Oba jsme nyni obcany Nemecka, ja mam obcanstvi take ceske. Musime postupovat dle nemeckych zakonu ? Manzelstvi bylo uzavreno pred 28 lety v CR,navic manzelka se mnou jiz zit v zadnem pripade nechce a ani ja s ni ne.Bohuzel ji tento stav vyhovuje,blokuje tim muj dalsi pripadny snatek.Je nejaka sance na rozvod v CR ?

rozvod,

Iva Loukova, 17.09.2008 17:19:43

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak mám postupovt v následující situaci. Jsem občankou ČR, dlouhodobě jsem ale žila v cizině v rámci EU.V roce 2004 jsem se vdala za občana albánské příslušnosti. Brali jsme se ve Velké Británii.Soužití trvalo do prosince 2006. Poté jsem opustila VB a vrátila se do české republiky. Můj manžel dostal od imigračního úřadu povolení k pobytu na určitou dobu, která běží, ovšem za předpokladu, že s ním budu v zemi bydlet i já. V případě jakékoliv změny či mého odjezdu měl povinnost tento fakt nahlásit. Nevím, jak mám postupovat a zda rozvod v dané zemi je jedinou alternativou. Odeslala jsem náležitý vdokument na imigrační úřad ve VB,ale nikdy se nedovím, jak daní úředníci postupovali, zda sňatek anulovali či ne.
Prosím o radu.

Děkuji, Iva Louková

Re: rozvod,

Petr Petr, 17.09.2008 18:20:33

Nejlépe bude když se obrátíte na český soud, neboť zrušení manželství rozvodem se řídí právním řádem státu, jehož občany jsou manželé v době zahájení řízení. Jsou li manželé příslušníky různých států, řídí se zrušení manželství rozvodem právním řádem České republiky." Jestliže tedy podáte návrh na rozvod u českého soudu, bude rozvodové řízení postupovat dle zákona o rodině a bude probíhat stejně jako jiné rozvodové řízení mezi českými občany.

Rozvod s cizincem

Markéta Cerniskova, 02.09.2008 14:19:46

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na situaci,kdy je uzavřeno manžeství s mužem z Ukrajiny, nyní se chceme rozvést. Manžeství bylo uzavřeno tady v ČR na příslušném úřadě a poté i v pravoslavném kostele na Ukrajině. Je možný rovzod jen tady v ČR nebo potřebujeme zvláštní doklady z Ukrajiny pro český soud, který by nás na základě nich mohl rozvést. Předem moc děkuji za odpověď.

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 15:59:45

Dobrý den, jste občanem ČR, tudíž podle mezinárodního práva soukromého a procesního můžete podat návrh na rozvod u Vašeho domovského soudu v ČR.

Předmanželská smlouva s cizincem

Lenka Šimková, 26.08.2008 12:22:10

Dobrý den,
v současné době se chystám uzavřít sňatek s přítelem, který má turecké občanství. Celý problém je v tom, že je těžké neustále překonávat vízovou bariéru a já se do cizí země stěhovat nechci, sňatek se tedy zdá jako řešení našeho problému. Nechci ale nic ponechat náhodě a snažím se najít veškeré informace o uzavření předmanželské smlouvy, bohužel informace, kterí jsem nalezla, se týkají pouze majetku. Mě by ale zajímalo, zda je vůbec možné sepsat smlouvu, která by určovala pobyt dětí po rozvodu a jejich výživu. Mám tím na mysli, zda se dá pojistit smlouvou aby naše děti, které se narodí v čechách nemohl odvézt do ciziny. Láska je krásná věc, ale časem se lidé mění.

Re: Předmanželská smlouva s cizincem

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.08.2008 13:13:47

Dobrý den,
je zcela v pořádku, že k plánovanému sňatku přistupuje realisticky. Předmanželská smlouva dle občanského zákoníku se však týká pouze majetku. Je samozřejmě teoreticky možné, abyste si mezi sebou sepsali nějakou dohodu o budoucí výchově dětí po rozvodu - ta by však byla jen ztěží vymahatelná. Důvodem je fakt, že děti zatím nemáte, navíc jejich svěření do péče podléhá soudnímu rozhodnutí, a vaše dohoda by ani nemusela být respektována.

Rozvod s arabem

Leona Merclová, 05.08.2008 03:37:03

Dobrý den.Mám podobný problém.Před čtyřma lety jsem si vzala Tunisana,který zde nějakou dobu žil.Zhruba po roce se odstěhoval a žil s jinou dívkou.Teď žije údajně další,se kterou má dokonce dítě a v bývalém místě bydliště dluží za nájem.Už dlouho se s ním potřebuju rozvést,ale vůbec nevím,kde se nachází a taky jsem slyšela,že je to docela drahá záležitost.Můžete mi poradit jak na to a kolik mě to bude stát se ho zbavit?
Děkuju moc a hezký den.

Re: Rozvod s arabem

Petr Petr, 05.08.2008 18:03:17

Jak již máte níže napsáno, tak zrušení manželství rozvodem se řídí právním řádem státu, jehož občany jsou manželé v době zahájení řízení. Jsou-li manželé příslušníky různých států, řídí se zrušení manželství rozvodem právním řádem České republiky." Jestliže tedy podáte návrh na rozvod u českého soudu, bude rozvodové řízení postupovat dle zákona o rodině a bude probíhat stejně jako jiné rozvodové řízení mezi českými občany.

Jelikož jste tedy občankou ČR, podejte u příslušného soudu v místě kde máte bydliště žádost o rozvod (poplatek 1.000,-Kč.).

rozvod cizincu -

Marzanna Tokarska, 31.07.2008 14:21:49

Jsme oba občany PLN .Trvaly pobyt mame od roku 1984 v ČR.Svatbu mělisme v PLN.Mužeme pořadat o rozvod v ČR ?

rozvod

Zdena Rogers, 01.07.2008 11:30:34

Dobrý den,

Chtěla jsem se zeptat, jak postupovat při rozvodu s cizincem. Manžel je občanem Velké Británie (konkrétně Anglie), kde byl také sňatek uzavřen a kde jsme žili ve společné domácnosti. Já nyní žiju v ČR již několik měsíců, děti nemáme a majetkové vypořádání již proběhlo.
Je možné podat žádost o rozvod v ČR?
Předem děkuji za odpověď.

Re: rozvod

Petr Petr, 01.07.2008 22:57:56

Zrušení manželství rozvodem se řídí právním řádem státu, jehož občany jsou manželé v době zahájení řízení. Jsou-li manželé příslušníky různých států, řídí se zrušení manželství rozvodem právním řádem České republiky." Jestliže tedy podáte návrh na rozvod u českého soudu, bude rozvodové řízení postupovat dle zákona o rodině a bude probíhat stejně jako jiné rozvodové řízení mezi českými občany.

rozvod s cizincem????

štěpánka zaghdoudi, 28.02.2008 09:11:52

Jsem v zoufalé situaci, prosím o jakoukoliv radu.
Dva roky jsem chodila s arabem a po té jsme se loni vzali abychom spolu mohli žít v čechách ale po svatbe se vse zmnenilo a ja zjistila ze jde panackovi jen o vstup do cech pres rok si ziji svůj život a mám i nového přítele ale chtěla bych se rozvést ale nevím zda-li to jde takhle na dálku:O((( byla jsem hloupá a naivní ale co teď???

Re: rozvod s cizincem????

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.02.2008 09:21:11

Dobrý den,
ve vašem dotazu chybí zásadní informace - kde jste se vzali a kde žijete, když hovoříte o "dálce".

štěpánka zaghdoudi, 28.02.2008 10:02:19

Vzali jsme se v Tunisu já žiji v čechách a manžel v Tunisu.

štěpánka zaghdoudi, 28.02.2008 10:27:15

Moc mi na tom rozvodu záleží ale nemám finanční prostředky abych si mohla najmout advokáta:O(((

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.02.2008 10:32:15

A ještě: je občanem ČR?

štěpánka zaghdoudi, 28.02.2008 10:47:24

není ale o to mu pravděpodobně šlo stát se jím a volně se pohybovat po EU.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.02.2008 12:34:39

Podejte žádost o rozvod zde v ČR. Protože jste alespoň Vy českým státním příslušníkem, mohou věc řešit české soudy.

štěpánka zaghdoudi, 28.02.2008 12:50:19

a nevadí že podávám rozvod sama a on o tom neví?

štěpánka zaghdoudi, 28.02.2008 14:19:37

a poslední otázka mám šanci uspět a poplatek je stejný jako u normálního rozvodu? Mockrát děkuji

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.02.2008 14:22:57

Určitě máte. ano, výše poplatku 1.000,- Kč je stejná.

Radka Mokrosova, 23.09.2008 12:13:59

Dobrý den chtěla jsem zeptat jak mohu postupovat,když jsem tři roky vdaná za občana Jihoafrické rep. a sňatek proběhl na uzemí JAR.V ČR však nenabyl právní legalizace jelikož nebyl opatřen legalizačním razítkem apostylou.Seznámili jsme se ve Velké Británii,kde jsme také po celou dobu našeho vztahu a pak i manželství žili a hospodařili.Máme spolu jedno dítě,které se narodilo v ČR a má české občanství.Asi přes rok už spolu,ale nežijeme a dohodli jsme se na tom,že já budu žit s dítětem v ČR a on ve Velké Británii,dohodli jsme se také na styku otce s dítětem.Kvůli špatné finanční situaci se však (manžel)po nějaké době rozhodl vrátit zpět do Jihoaf. rep. a ted na mě apeluje s prosbou aťza ním přijedeme na návštěvu.Chtěla bych se nechat rozvést,ale nevím kde a jak.Taky chci zažádat o svěření dítěte do vl. péče,jelikož mám strach,že bych o něj mohla přijít.Vůbec nevím co si počít s manželem spolu vycházíme dobře,ale nevěřím mu.Rozhodnutí českého soudu v JAR nic neznamená.Děkuji

Radka Mokrosova, 23.09.2008 12:14:23

Dobrý den chtěla jsem zeptat jak mohu postupovat,když jsem tři roky vdaná za občana Jihoafrické rep. a sňatek proběhl na uzemí JAR.V ČR však nenabyl právní legalizace jelikož nebyl opatřen legalizačním razítkem apostylou.Seznámili jsme se ve Velké Británii,kde jsme také po celou dobu našeho vztahu a pak i manželství žili a hospodařili.Máme spolu jedno dítě,které se narodilo v ČR a má české občanství.Asi přes rok už spolu,ale nežijeme a dohodli jsme se na tom,že já budu žit s dítětem v ČR a on ve Velké Británii,dohodli jsme se také na styku otce s dítětem.Kvůli špatné finanční situaci se však (manžel)po nějaké době rozhodl vrátit zpět do Jihoaf. rep. a ted na mě apeluje s prosbou aťza ním přijedeme na návštěvu.Chtěla bych se nechat rozvést,ale nevím kde a jak.Taky chci zažádat o svěření dítěte do vl. péče,jelikož mám strach,že bych o něj mohla přijít.Vůbec nevím co si počít s manželem spolu vycházíme dobře,ale nevěřím mu.Rozhodnutí českého soudu v JAR nic neznamená.Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »