Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
jsem zaměstancem firmy, kde technici denně vyjíždějí na servisní či havarijní výjezdy, případně montáže, tj jsou firmou vysíláni na pracovní cesty.
Prosím o informaci :
a.) zda v případě vyslání technika firmou na havarijní zásah v době pohotovosti ( tedy přesčas )platí stejné pravidlo jako při běžném vyslání na pracovní cestu v průběhu pracovního týdne, tj. že čas strávený na cestě do místa havarijního zásahu se do odpracované doby(přesčasové) nepočítá
b.) platí toto pravidlo i pro výjezdy o víkendu ( so, ne ) , případně ve svátek
c.) jestliže se čas strávený na cestě do místa určeného firmou nezapočítává do odpracované doby ( měsíčně máme navíc 50 i 80 hodin - 4000 až 6000 km/
měsíc-odřízených v rámci pracovních cest), znamená to, že mne firma např. při příjezdu z pr.cesty v pondělí v cca 23,30hod může v úterý již ve 4,30hd.poslat na další pracovní cestu , tj . bez dodržení přestávky na odpočinek ?
Děkuji za odpověď
Tomáš Zykmund
tomzykmund@centrum.cz
Dobrý den.
Mám dotaz ohledně pracovní doby. Pracovní dobu mám pevně stanovenou od 8h do 16h. Občas jsem firmou vyslán na "služební cestu" příkazem. Zajímalo by mne jak je čas strávený na této cestě počítán do pracovní doby.
Příklad na služební cestu vyrazím v 6:00 cestu ukončím v 18:00. Na místě pracuji 8h cesta mi zabere dohromady 4h. chtěl bych vědět zda se mi čas na cestě počítá do pracní doby nebo ne. Vedoucí mi tvrdí že cestu vykonávám ve svém volnu byť mám stanovenou pevnou pracovní dobu viz. výše. Mám nějaký nárok na poskytnutí náhradního volna za čas na cestě nebo jejich započítání do přesčasových hodin?
Jak to bude v případě, že mi práce na místě zabere například jen 5 hodin. Musím zbývající 3 hodiny napracovat?
Dobrý den, doba od 6.00-8.00 a 16.00-18.00 , která nespadá do Vaší pracovní doby je pouze dobou cesty, za kterou náleží cestovní náhrady, ne však mzda nebo náhradní volno. Pokud cesta již spadá do pracovní doby, pak jde o překážku na straně zaměstnavatele a náhrada mzdy náleží. Když Vám práce zabere méně času a zbytek strávíte na cestě, náleží Vám mzda a napracovávat nic nemusíte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com