Smlouva na dobu určitou a rodičovská dovolená - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dotaz

Petra Haničáková, 06.03.2008 13:34:45

Dobrý den, dne 31.5. 2008 mi končí prac. smlouva na dobu určitou, ale k 29.5. 2008 nastupuju mateřskou dovolenou.Je možno, že mi zaměstnavatel již smlouvu neprodlouží, má na to právo? Děkuji moc za odpověď.

Re: dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 10.03.2008 14:17:51

Dobrý den, ano, má. Pracovní poměr skončí a zaměstnavatele nikdo nemůže nutit, aby Vás zaměstnával i nadále. Proto je to také poměr na dobu určitou. Ani Vaše těhotenství a mateřství Vás nijak nechrání.

Smlouva na dobu určitou a rodičovská dovolená

Katarína Sopůšková, 27.02.2008 17:46:14

Dobrý den, 2.10.2006 jsem uzavřela smlouvu na dobu určitou (1 rok). Od 4.1.2007 jsem byla na nemocenské a plynule jsem přešla na mateřskou dovolenou (od 1.7.2007), od ledna 2008 jsem na rodičovské dovolené. Domnívala jsem se,že když mám smlouvu na dobu určitou, nejsem již (od října 2007) zaměstnancem firmy. Dozvěděla jsem se však, že pokud jsem nedala písemnou výpověď, tak se smlouva automaticky převedla na dobu neurčitou a tudíž jsem stále zaměstnancem. O tom, že musím dát písemnou výpověď mě nikdo z firmy neinformoval. Chtěla jsem se zeptat, zda mám dát výpověď nyní ikdyž jsem na RD a jak by to ovlivnilo proplacení nevyčerpané dovolené? Týká se automatické převedení pracovní smlouvy na dobu určitou na pracovní smlouvu na dobu neurčitou i mého případu, když k vypršení smlouvy došlo v době, kdy jsem byla na mateřské dovolené? Vím, že do firmy po skončení RD určitě nastoupit nechci.
Předem děkuji za vaši odpověď.
Katarína Sopůšková

Re: Smlouva na dobu určitou a rodičovská dovolená

Mgr. Oldřich Topka, 28.02.2008 12:35:38

Dobrý den, příště vkládejte svůj dotaz jen do jedné diskuze! Automatické prodloužení smlouvy nastává podle §65 odst. 2 ZP tehdy, pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací. Pak platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou. Vy však v práci nepokračujete. Podle všeho tedy měl pracovní poměr skončit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »