Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den, mam nalehavou prosbu o pravni radu. Jedna se o Nemovitost kterou vlastni moje mamka ze 75% a muj stryc z 25 %. Stryc chce svuj podil prodat pres realitni kancelar ktera ma zacatkem kvetna ucinit prohlidku objektu a odhad zminene nemovitosti. Po te chce moji mamce svuj podil nabidnout ke koupi a v pripade ze se prodej-koupe neuskutecni chce svuj podil prodat pres realitni kancelar cizi osobe. Mam prosbu jak by se mohla moje mamka (73 let) branit a nebyla poskozena. Mam obavy z odhadu realitni kancelare a pochybuji o jeho serioznosti a stryc by mohl mit i fiktivniho kupce jehoz nerealnou cenu by moje mamka ani ja nemohla zaplatit. Mam obavy z toho vyplyvajiciho zaniku prednostniho prava. Rovnez bych se chtel zeptat jestli muze mamka predlozit pri projednavani i odhad jineho nezainteresovaneho odhadce? Dekuji mnohokrat za odpoved na Angel999@centrum.cz S uctou pan Setka
Dobrý den,řešíme rodinný spor.Před lety jsme kupovali rodinný dům.Kupní smlouva je pouze na mne,taktéž na LV jsem jako jediný majitel se zástavním právem vůči hypoteční bance.Koupi jsme financovali hypotečním úvěrem s rodiči a mladší sestrou( spoludlužníci),která v něm nežije,ale spoluhradí s námi měsíční splátky.Tvrdí,že je spolumajitel a požaduje vyplacení poloviny odhadu nemovitosti.Protože shání vlastní dům,nabídla jsem jí a jejímu manželovi odkup domu za doplatek hypotéky a odstupné pro mě včetně daní za cca 800000kč s tím,že jsem odečetla již zaplacenou část.Jsou velice pobouřeni,že je chci okrásta že s tím nesouhlasí proto,že bych to měla příliš jednoduché.cituji.Oficiální písemná nabídka bude následovat po poradách na obou stranách,mám zájem na oboustranně vyhovující dohodě.Odhad domu byl v roce 1997 1 137 000kč.Rodiče si přejí s nimi zůstat sestra s manželem proti nejsou.Je můj nárok oprávněný nebo mám postupovat jinak?
Dobrý den,
otázka financí je jedna věc a vlastnictví druhá věc. Vzhledem k tomu, že jste v KN uvedena jako výlučný vlastník pouze Vy, nemá nikdo jiný na dům žádný nárok a to ani z toho důvodu, že jeho pořízení financoval.
To je věc čistě nějaké dohody o výši finanční částky.
Pokud jste dospěla výpočtem k dané částce, trvejte na ní.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com