Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
V červnu 2008 mi byl doručen "výkaz nedoplatků" z Vojenské zdravotní pojišťovny. Dlužné pojistné vzniklo od 12.8.2002 do 12.11.2003. Za celou nebylo zasláno vyúčtování ani upomínka. Dlužné pojistné jsem okamžitě zaplatil a na penále požádal rozhodčí orgán o zmírnění tvrdosti zákona a prominutí penále. To mi bylo rozhodnutím z prosince 2008 zamítnuto. Není penále promlčené? Listopad 2003 - červen 2008 ?? Děkuji za odpověď.
Dnes jsem obdržel platební výměr (jedná se o penále z r.1995-6-7)ze dne 30.6.2003-doručeno 25.2.2008 a zároveň výzvu k předložení přehledu za r.98,99.Mé příjmy byly z VPP od r. 97.Za zmiňované období 95-6-7 jsem nedoplatek zaplatil.Po jaké době je platba soc.promlčená a jak postupovat ?
Dobrý den, právo na dlužné pojistné se promlčuje po 10 letech. Právo takové pojistné vymáhat se pak promlčuje za dalších 10 let od právní moci platebního výměru (§18 zákona č.589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti). Takže u Vás promlčení nenastalo. A protože byl vydán platební výměr, budete muset platit. Nejlépe uděláte, když navštívíte OSSZ a dohodnete si další postup, popř. požádáte o splátkový kalendář.
Děkuji za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com