exekuce a co potom ? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

exekuce a co potom ?

Martin Martin, 24.02.2008 20:01:51

DObry den, chtel bych se zeptat jake jsou moznosti v pripade, ze mam v ruce pravoplatny rozsudek, platebni rozkaz atd., probehla exekuce a zjistilo se zdluznik nema majetek a bydli nekde na cizi zahrade. Pricemz plati mobil, ma Zivn. list a podnika, pricemz ale dostava penize na ruku na cerno. Prakticky tedy zije jako pan, ale pred urady nema nic. Je moznost vymoci vykon rozsudku ? A jak ? Pripadne podat trestni oznameni, nebo je lepsi si najmout partu ostrych hochu na jeho "hlidani" za 50% pohledavky ? Dekuji.

Re: exekuce a co potom ?

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 25.02.2008 11:35:12

Dobrý den,
je otázka, jestli jste věc svěřil soukromému exekutorovi, nebo "jen" podal návrh na výkon rozhodnutí přes soudního vykonavatele. Druhý způsob totiž nebývá moc účinný. Exekutor totiž obvykle jde opravdu po všem, kde by majetek být mohl. A sdělil jste exekutorovi tyto vaše poznatky o telefonu apod. Překvapuje mě, že by si s tím nevěděl rady.
Trestní oznámení není proč - zde žádný trestný čin spáchán zřejmě nebyl. A čeho byste tím dosáhl? Peněz určitě ne.
Partu ostrých hochů Vám já doporučit nemůžu :-)

Re: exekuce a co potom ?

Martin Martin, 25.02.2008 12:57:52

soukromy exekutor to mel, vse co ten clovek vlastnil jiz prodal. Je rozvedeny, vim kde bydli jeho byvala s detmi. Ale je tedy moznost ziskat ty penize nejakym zpusobem, napr - kdyz podnikani zje za ucelem zisku, musi tedy mit ziska radne odvadet dane. lze nejak pozadat urad o zruseni jeho ZL listu aby nemohl podnikat ? Pres fin. urad jsem zjistil, ze dluzi snad jen za nejakou pokutu kvuli autu, jinak nic. Udaje o zisku a vydelcich mi nesdeli, exekutor rikal, ze tam nic nenasli. Dum ktery mel je zbourany a pozemek uz davno prodany. Vim ale jiste, ze vydelava, jen primo do ruky... a myslim, ze z tech 20tis. jak mi sam tvrdil ze mu na mesic nestaci, by mohl klidne svuj skoro 750tis dluh splacet.. jenze jak ho donutit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »