Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Kupujeme dům.Cena se navýšila o dan kterou bude muset předchozí majitel po prodeji zaplatit.Jelikož se v tom nevyznáme tak se ptám,až ten dům koupíme musíme taky platit nějakou dan ještě mi?Díky
Dobrý den, vy byste žádnou daň již platit neměli. Pouze v případě, že by prodávající neuhradil daň z převodu nemovitostí, byla by tato vymáhána po Vás - poplatníkem je prodávající, kupující je ručitelem.
Dobrý den..Mám dotaz platí se daň z prodeje bytu tudíž nemovitosti v osobním vlastnictví.popř v družstevním podílu.Kolik procent se platí z prodeje nemovitosti obdržené částky,předpokládám,že finančnímu úřadu kam spadá prodaná nemovitost a do jaké je to splatno od prodeje nemovitosti.Děkuji Vávrová
Dobrý den, koupili jsme nemovitost prostřednictvím realitní kanceláře pro účely bydlení. Prodávající je povinen zaplatit daň z prodeje nemovitosti u příslušného finančního úředu. Zajímalo by mne jaké máte zkušenosti s tím, když prodávající daň nezapatí, co se děje dále. Může finanční úřad chtít platbu daně po mně? Proč nemají realitní společnosti dáno zákonem, že ohlídají zaplacení daně z prodeje nemovitosti, když už se zabývají financema kolem nemovitostí? Jak má obyčejný člověk ( kupující ) donutit prodávajícího, aby tuto daň zaplatil?
Dobrý den, pokud se na Vás nevztahuje osvobození od daně, musíte do konce března následujícího roku podat daňové přiznání, kde bude prodej nemovitostí uveden s Vašimi ostatními příjmy. Základem pro výpočet daně bude cena vyšší z ceny kupní a odhadní. Sazba daně činí 15%. Místně příslušný je finanční úřad, v jehož obvodu máte trvalé bydliště.
Dobrý den jsem važně bezradná. Prodala jsem prostřednictvím RK chatu. Zaplatila dan z prodeje nemovitosti vyřídila potřebné formality a brala vec za vyřízenou. Díky špatně napsané smlouvě o prodeji (od Rk), kterou jsme podepsali jak ja tak kupující došlo k přepsání na KU pouze pozemku a chaty ne jelikož ve smlouvě nebyla uvedena tak jak má být. Nyní musím chatu znova papírově prodat znovu udelat odhad a znovu zaplatit dan z prevodu nemovitosti Má nekdo s tím to zkusenost nerada bych udelal neco co neni v souladu se zákonem a navýc proč mam znovu platit dna z příjmu když už jsem ji jednou zaplatila. Poradí mi nekdo prosím
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com