Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Moje testa, majitelka domu a zahradky zemrela (c 1970) bez zaveti.
Muj bratr zjistil ze majitelm domu byl muj dedecek spolecne s moji tetou. Cely pozemk byl v dobe koupe rozdelen na tri casti, dum , zahradka a mensi pozemek uprostrd techo dvou pozemku.
Mensi pozemk nebyl nikdy vlastnictvim me tety, jenom meho dedecka.
Proteze moje teda nemela bez zaveti dum a vetsi pozemek byl "preveded statem " do vlastnictvi nynejsiho majitele.
Muj bratr zapocal jednani o "prevedeni" vsech posemku a domu do vlatnictvi dedicu.
Muj otec, zesnuly, nikdy nebyl majitelem.
Je prevedeni majektu do rodinny mozne?
Dobry den,
s manzelem jsme byli po dvaceti letech rozvedeni bez majetkoveho vypor. Po jeho smrti dedi muj syn a vnucka z 1.manz.meho muze a neco malo i ja. Mmj.je to chata, kterou jsme koupili pred deseti lety. Synovi i vnucce jsem vyplatila podily, abych chatu mohla prevest na sebe. Vnucka vsak neni plnoleta a jeji matka pozadala soud o prevedeni jejiho majetk.podilu nna chate na mne. Soud zada odhad, coz je financne narocne (myslim)Nasel se kupec a muj dotaz zni: je mozne aby mi oba spoluvlastnici dali plnou moc k prodeji? Event. Jak mam dale situaci resit. Notarsky bzl odhad nemovitosti proveden pro ucely dedicke dane, ale to patrne soudu nestaci.
Predem dekuji.
Prosim o radu, ziji trvale v Kanade. V prosinci 2007, zemrel muj otec, maminka a sestra vyrizuji pozustalost a me poslaly formular PLNA MOC k vyplneni, ze abych ji podepsala a nechala overit tady v Kanade. Sestra mi rekla po telefone abych treba poverim ji jako sveho zastupce pri projednani tohoto dedictvi. Dodnes mame spolu pekne vztahy ale ja mam vazné obavy ze pozustalost muze vse pokazit. Formular
jsem parkrat cetla a bojim se ho vyplnit protoze tim padem souhlasim aby muj zastupce mym jmenem uzavrel dohodu o vyporadani dedictvi i kdybych podle ni neobdrzela z dedictvi zadny podil. Chci vas poprosit o radu, muze se v teto situaci postupovat jinak? Nemela bych plnou moc radsi napsat na maminku?
Dekuji predem za vasi brzkou odpoved Mia
Dobrý den,
spíše bych Vám poradila, abyste plnou mocí pověřila nějakého advokáta, který má v místě projednávání dědictví sídlo. S ním můžete vyřídit vše po telefonu či e-mailu a budete mít jistotu, že jedná ve Vašem zájmu.
Pokud žádného advokáta neznáte, podívejte se např. na www.cak.cz a zde si podle sídla advokáta najděte a kontaktujte.
Dekuji vam mnohokrat za vasi radu vyhledala jsem si advokada v miste bydliste a spojila jsem se s mim e-mailem.Se srdecnym pozdravem M.tmwk
Moji rodiče se rozvedli, žila jsem s matkou. Otec se znova oženil, měl syna (tedy můj nevlastní bratr). Se svojí druhou ženou se rozvedl. Na ní ale převedl i chalupu (mimo Prahu), na které ho ona nechala dožít. Měl však v Praze trvalé bydliště. Otec zemřel a já jsem nyní pozvaná k dědickému řízení. Když jsem se ptala, zda byt v Praze byl v majetku mého zemřelého otce, bylo mi řečeno, že jeho sestra řekla, že byt nebyl jeho. Nemusí prý dále již v tomto ohledu nic zjišťovat, tato informce je prý pro dědické řízení dostačující. Domnívám se, že to není správné. Sestra mého otce nemusí mít správné informace nebo se může mýlit. Nemělo by být toto zjištěno oficiálně od úřadů? Tak jako se zjišťují u bank finanční prostředky (účty,vkladní knížky,stavební spoření)? Nemůže se jednat o majetek nepřihlášený k dědickému řízení? Nevím, jak mám postupovat. Prosím o radu, za kterou předem děkuji.
Ivana Havelková
Omlouvám se za chybné zařazení mého dobazu ze dne 22.08.2008 15:53:48. Prosím ignorujte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com