Kategorie: Občanské právo / Procesní právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,mám dotaz.Přítel který se mnou žil ve společné domácnosti,ale nemá u mě trvalé bydliště.Přišel k nám exekutor,polepil nám věci s tím že musíme do týdne zaplatit.Přítel v té době nepracoval,tudíž to neměl z čeho zaplatit.V nynější době už spolu nežijeme,máme spolu dítě.On již pracuje a dali mu tedy exekuci na plat.Muže i přesto exekutor zabavit věci v mé domácnosti,které byli polepené i přesto že on tady nemá trvalé bydliště a ani tady nežije?děkuji Eva
Dobry den dostal jsem exukuci na ucet ac mam zamestnani po te jsem dostal exekuci na plat.U Česke sporitelny jsem si byl zazadat o zivotni minimum coz sem dostal ale uplynul mesic a ja byl bez penez sel sem proto znovu zazadat ale bylo receno ze zazadat mohu pouze jednou jak mam tedy zit a dostat ze sveho uctu kde jsou penize alespon zivotni minimum.Jelikoz do prace dojizdim tak potrebuji penize na cestu a na stravu a na zapleceni poplatku.co mam delat?
Vaši situaci lze řešit podáním návrhu na zastavení části exekuce. Tento postup nedoporučuji, je zbytečně zdlouhavý a komplikovaný. Tvůrci zákonů na tuto alternativu zřejmě úmyslně zapomněli, řídící se heslem: „Pomalu platící dlužník je lepší mrtvý hladem než živý, třeba něco zdědíme“. Jediné řešení v reálném čase je, že si zbytek mzdy necháte vyplácet hotově, nebo složenkou. Pokud zaměstnavatel odmítne, záleží zda v pracovní smlouvě je způsob výplaty uveden. Lze si nechat zasílat Vaší mzdu na účet jiné osoby, nemusíte se obávat, její účet tím neohrozíte.
http://lidovyzastupce-cz.webnode.cz/
Dobrý den,jak se dál postupuje kdyz právnická osoba(napr. elektrárna a.s.) nechce poskytnout součinnost s exekutorem a odvolává se že není pověřena zvláštním právním předpisem dle ustanovení § 33 odst. 3 zákona č. 120/2001 Sb. k vedení jakékoliv evidence, současně také vzhledem k předmětu své činnosti nevede evidenci osob a jejich majetku.A na žádost součinnosti odpoví: Naše společnost není subjektem, který by byl v zákoně přímo jmenován a dle našeho názoru na něj nelze aplikovat ani ustanovení § 33 odst. 1 a 3 zákona 120/2001 Sb. Z tohoto důvodu Vám musíme sdělit, že Vám nadále nebudeme sdělovat jakékoliv Vámi požadované informace. jak postupuje exekutor v takovém to případě dále? děkuji K.
Dobrý den,
Před 4 lety jsem si vzal dva úvěry od ČS ve výši 70.tis. a 200tis. poctivě jsem je splácel jen do doby kdy jsem přišel o práci, podařilo se mi zaplatit pouze úroky na těchto ůvěrech.V tuto chvíli už nesplácím 2 roky a už mi přišla exekuce na majetek.K tomuto jsem se odvolal.Zítra nastupuji do práce a počítám s exekucí na plat, ale bude se mi splácet pouze jeden dluh a chtěl bych si splácet i ten druhý, ale protože to bude po malých částkách,tak bych si chtěl zařídit aby se mi nenavyšovaly úroky,abych to neplatil zbytečně.Neumím si představit, že bych splatil za rok 20tis. adluh se mi navýšil o 60tis.Kč.
Děkuji.
Záleží na tom, v jakém "stavu" Vaše dluhy u banky jsou - bez toho, že byste začal s bankou jednat, se nikam nehnete...
Děkuji za odpověď, s bankou jsem se snažil a vyjednávání,ale bohužel se mi to nepodařilo.Už když jsem přišel o práci byl jsem žádat o odklad,ale nebylo mi vyhoveno, asi před půl rokem jsem zasílal doporučený dopis. ale na ten mi také nikdo neodpověděl, jen jednou za měsíc mi přijde zelená obálkou, kde se dozvím, že můj dluh je o 10tis. větší.V bance se už semnou nikdo bavit nechce, dokonce mám někde natočené i video, jakým způsobem mě vedoucí pobočky odmítl.
Dobrý den,
opravněný se domluvil z povinným na umoření dluhu a pořádal o zastavení exekuce.Za jak dlouho exekutor rozhodne nebo to musí udělat soud????
Děkuji
Dobrý den, zajímalo by mě jak je to s placením popelnic ve 14letech. V mých 18-ti mi přišla exekuce na účet za popelnice ve městě mého trvaléhop pobytu. Už tehdy jsem tam nežila 4roky ale to je vedlejší. Tato exekuce byla vyměřena na 4roky zpětně. Což znamená od mých 14-ti let. Docela mě zajímá jak je to možné. Nemají náhodou za nás tyto věci platit rodiče a pokud neplatí tak nemá náhodou být exekuce na jejich účet?
Dobry den,mam exekuci na plat.Mam narok na zivotni minimum?Dekuji
Dobrý den! Přišel mi domů dopis, že mám nařízenou exekuci na rodičovský příspěvěk a bojím se aby si nepřišli pro nábytek. Není můj, ale nemám žadný papíry které by to potvrzovali. Mám malou holčičiku a bojím se i o ní, že mi jí seberou. Můžete mi prosím poradit a prošlo by mi kdybych nechala všechno sepsat potvrdit u notáře, že to máme jen půjčený tak mi to zůstane? Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám exekuci dluh činil 25,300,- a ted už jsem zaplatila 20,000,- takže mi ještě chybí doplatit 5,300,- chci se tedy zeptat exekutor už u mě dělal soupis movitých věcí který dělá 8,100,- chci se tedy zeptat, jestli může exekutor ještě přijet když už je dlužná částka menší než soupis movitých věci, děkuji za vaší odpověd.
Do zaplacení celé vymáhané částky může využít všechny možnosti, které mu dává exekuční řád, tedy ano.
Smlouva o zapůjčení či pronájmu věcí apod. Je dobré volit podle toho, na jakém právním podkladu užíváte Váš byt.
Dobrý den,
nemůžete prosím někdo poradit? Přítelkyně zakoupila na předváděcí akci nějaké zboží, odstoupila od smlouvy, zboží vrátila, peníze nedostala zpět, firmu žalovala a soud vyhrála. Firma se k soudu nedostavila a žádné peníze jí po nabytí právní moci rozsudku nezaplatila. Co má dělat dál? Nejsem schopna se nikde dočíst, jaké má podniknout další kroky, např.jak iniciovat exekuci? Musí opět k soudu? Ke stejnému, kde už byla? Nerozumím tomu ani já ani ona, navíc ona je důchodkyně a nemá peníze na rozhazování, bojí se dalších výdajů, které se jí nevrátí..
Děkuji za jakoukoliv radu,
D.Hošková
Dobrý den.
Dostal jsem se ztrátou zaměstnání a několika půjčkami do situace, kdy mi jedna banka hrozí už exekucí a druhá banka bude asi následovat.
Dlužím celkově přes 470.000,-Kč, jsem ted bez práce (na Uřadu práce, ale bez podpory), bydlím v podnájmu, odkud se budu muset vystěhovat, nebot už nejsem schopen utáhnout nájem, platím alimenty - 1.500,-, sic mi Soud před 6 lety nařídil platit 700,-Kč, ale od té doby náklady na dcerku narostly (je jí ted 6,5 let a trpí atypickým autismem).
Chci se zeptat, jestli když bych šel na Ubytovnu nebo do nového podnájmu do pokoje, kde by byli další spolubydlící, jestli má právo exekutor zabavit i jejich věci a jestli bych to měl nahlásit pronajímateli onoho pokoje, že na mě bude uvalena exekuce.
Dále mě zajímá, jak to bude s placením výživného a v jaké výši.
Také se chci zeptat, jestli bych uspěl u Soudu s možností oddlužení.
Děkuji za odpověd.
Dobry den,
potrebovala bych poradit. Exekucni urad mi zablovkoval ucet. Kdyz jsem se po tom ptala, zjistila jsem, ze to bylo kuli autu, ktere si muj ex-pritel zakoupil na splatky. Ja jsem tam byla uvedena pro to, ze jsem mela doklad o prechodnim pobyte v ČR (protze jsme cizinci).
Chci se zeptat, proc poslali exekuci na me, kdyz auto bylo psano na pritele a taky ostatni dokumenty ohledne splatek a proc kdyz teda asi prestal platit, mu nevzali auto.
Muzu se vuci tomu odvolat a jakym zpusobem?
Dekuji
Dobrý den, mám dodat ohledně exekuce za nezaplacené odpady.
Když mi přišel měsíční výpis z účtu, nestačila jsem se divit, když jsem zjistila, že mi bylo strženo cca 1.100,- Kč kvůli exekučnímu řízení o kterém jsem vůbec nevěděla a dlouho jsem s bankou řešila, kam se vůbec moje peníze poděly, protože nebyl ve výpisu uveden příjemce. Pouze číslo účtu a zpráva o vykonání exekuce.
Trvalé bydliště mám hlášené na úřadě a vím, že při zasílání složenek berou tuto odeslanou poštu zároveň i jako za doručenou.
Nejde mi však na rozum, že když už byla uvedena do běhu exekuce- nikdo mě neinformoval. A zajímalo by mě, kde dokázali zístat informace o mém účtě a dokonce z něj bez mého vědomí cokoliv strhnout! Má na tohle exekutor právo? Když už si dal takovou práci dostat se k mému účtu, proč mě nekontaktoval? Je vůbec možné, aby banka umožnila třetí osobě přístup k mým financím? Copak si někdo může přijít, hrábnout mi do peněženky a odejít?
Děkuji za odpověď
Zdravím,
chci poprosit o radu. V současné době mám dluh okolo 300 000 vůči 5 oprávněným, který vznikl v souvislosti s právním zastoupením v trestném řízení ohledné dopravní nehody. Pojišťovna odmítla uhradit celou částku, jelikož ji nepovažovala za účelně vynaloženou. Jsem student, bydlím v domě rodičů a chodí mi exekuční příkazy. Nedávno dům mých rodičů navštívily vykonavatelé pověření exekutorem a zapsali na soupis movitých věcí téměř vše, co se dalo (pračku, ledničku, matčino kolo, křesla, stůl,....) vím, že se proti tomuto dá do 30 dnů bránit vylučovací žalobou. Je šance, že soud rozhodne ve prospěch rodičů, jakožto majitelů všech věci na soupisu MV, pokud jsem nikdy nebyl zaměstnán, což lze doložit vysvědčeními ze škol? A dále pak, jaké mám možnosti do budoucna? Existuje nějaká doba promlčení? Nebo snad osobní bankrot? Předem děkuji za odpověď a radu.
Dobrý den, potřebujeme vaše zkušennosti.
Mé přítelkyni je 19 let, již několik let žije se mnou, rodiče ( matka + otčím) jsou dlužníci a nemakačenka a jen jí okrádali.
Od 18 let požádala o hmotnou nouzi na městě. Měsíčně ji pobírala, protože studuje a nemá žádný příjem. Matka jí vždy tvrdila, že její vlastní otec na ni neplatí, takže nic nedostávala. Otce se nám podařilo vyhledat až nyní, zjistili jsme, že posílá měsíčně 1500,- Což má přítelkyně nikdy až doposud neviděla...
Najednou voláme na její účet a je -16000,- kč bez pár drobných. V bance ji jen zdělili, že má blokovaný účet a je v exekuci. Za co? Nikdy si nic nepůjčila, nic nemá, nekrade!!! Ani ji nikdo nic neposlal, že něco dluží! Exekuci podalo ono město, co jí posílalo hmotné dávky. Tudíž se domnívám, že její matka ony peníze od otce vybírala a zapírala je a má přítelkyně to teď bude jako vracet městu? Nikdy je neviděla, a jak mohla její matka ty peníze vůbec vybrat? Je to sprosté, že vám někdo sebere peníze!Co dělat?
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou ohledně mé známé, její rodiče mají dluhy, domů přišel příkaz ohledně splacení dluhu na odstavení platu (exekuce platu), bohužel jej podepsala.
Je nějaké řešení, jak toto rozhodnutí zvrátit, nebo podat odvolání? Přeci není možné, aby splácela dluh, který ona nezavinila.
Děkuji za každou radu.
Dobrý den,
netuším, co máte na mysli tím, že příkaz "podepsala". Jestliže se jedná o dluhy a exekuci jejích rodičů, tak za ty samozřejmě není odpovědná a samozřejmě je nemusí platit. Váš dotaz je velice nesrozumitelný.
Asi jsem to špatně formuloval. Nemám příliš informací, a její podání bylo zmatečné.
Když to laicky řeknu, tak se jako by zaručila nebo ten dluh vzala na sebe. Její první slova byla, že přišlo nařízení o exekuci platu a ona jej podepsala.
Děkuji za odpověď.
Stejně je to nesrozumitelné ... není možné se "jen tak" zaručit. To by musela podepsat smlouvu s věřitelem, že dluh za dlužníka uhradí. Nejprve si ověřte, co vlastně měla podepsat atd. a pak to můžeme řešit. Takhle ale vůbec netuším, co má dotyčná na mysli a nemohu vám tak poradit.
Dobrý den,
před lety jsem u Dopravního podniku dostal pokutu za jízdu bez jízdenky. Pokutu jsem uhradil, ale přesto byl vydán platební rozkaz. Platební rozkaz jsem neřešil, tudíž nabyl právní moci. Před několika dny mi přišel dopis od exekutora, abych zaplatil astronomickou sumu. Je možné se bránit?? Předem děkuji za info...
Stačilo podat odpor proti platebnímu rozkazu a doložit zaplacení a měl byste klid. Protože v exekučním řízení nelze namítat věci, které jste mohl uplatnit v nalézacím řízení. Proto se domnívám, že onu astronomickou sumu budete muset zaplatit.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by matce strhávali částky z účtu (má svůj vlastní účet, kam chodí její výplata), kdyby nastala další exekuce na otce. Žádné nemovitosti oba nevlastní. Otec je v invalidním důchodě. Děkuji
Dobrý den, lze předpokládat, že pokud by exekutor neměl jiný způsob, jak dlužnou částku vymoci, tak by byly exekuovány i peníze na účtu Vaší matky.
Dobrý den, pokud na dítě napíšu družstevní byt a auto, Mně jako otci vznikne exekuce, která automaticky postihne i mou ženu pokud to nemohu řešit.
Může exekutor i na majetek dědí (právě ji zmíněný byt , auto již patřící dětem)? a žijí ve společné domácnosti .
Údajně se na majetek dětí už exekuce nevztahuje.
Nemám to ale ověřeno.
Je to prosím , tak ?
Děkuji
Exekuce nemůže postihnout majetek Vašich dětí, pokud je vydán exekuční příkaz na Vaše jméno. Otázkou ovšem je, zda nebude podána žaloba na určení neúčinnosti právního úkonu vůči věřiteli, neboť se jedná o úkon zkracující uspokojení pohledávky.
Děkuji za odpověď P. Zeman, ale myslím, že to není příliš využívaná možnost.
Chápu to dobře? To by musel právě věřitel podat žalobu na určení neúčinnosti právního úkonu? Jaká je v případě , že by věřitel žalobu provedl úspěšnost vyslovení neúčinnosti smlouvy pokud bylo vše provedeno úředně jak má?
Děkuji
Ano, věřitel by musel podat žalobu na určení neplatnosti. Pokud by vše bylo úředně provedeno jak má být, vliv na úspěšnost žaloby to mít nebude, neboť bude posuzován faktický stav, nikoliv formální stránka věci.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby exekuce na majetek byla už 2 roky, nikdo se nedožadoval plnění a zřejmě úmyslně nechal naskakovat úroky z prodlení. Tuto podivnou exekuci - pohledávku koupila již druhá firma, za kterou jednatel požaduje, abychom mu darovali chalupu (hodnotu na splnění pohledávky má) a ještě mutí matku a její dospělé děti, aby se vzali půjčky (které by neměli jak splácet). Není tohle jednání protizákonné? A na jakého právníka bychom se měli obrátit? Evidentně někomu ležíme v žaludku.
Exekuci lze nařídit do deseti let od právní moci rozsudku. Pokud někdo dva roky nevymáhá pohledávku za účelem nárůstu úroků, nejedná v rozporu se zákonem. Pohledávku můžete uhradit i převodem nemovitosti, nikdo Vás však nemůže nutit vzít si půjčku.
Dobrý den, mám opět dotaz. Když mí rodiče přijdou o veškerý svůj majetek a přesto ještě zbyde dlužná částka, je možné, abych mělá problémy s vymáháním dluhu, když je u sebe ubytuju?
Pokud bude exekutor provádět exekuci prodejem movitých věcí, bude je hledat v místech, kde předpokládá majetek povinného. Budou-li tedy rodiče bydlet u Vás nebo zde budou mít nahlášené trvalé bydliště, problémy mít můžete.
Dobrý den, chci se zeptat, jestli se dědí exekuce rodičů na jejich děti.
Exekuce se nedědí, dluhy ano, pokud dědictví neodmítnou jako předlužené.
jsem živnostník mám exekuxi majetek mám zabaven pracuji pro firmu ta mne proplácí faktury muže je exekutor napadnout
pokud my byly dane exkuce a mzdova ucetni provadi srazky ,kde porusuje zakon §281 ,kde my vyplaci u neprednostni pohledavce castku ve vysi 6500 z ciste mzdy 18000 s jednim ditetem v peci -roz.k dnesnimu dni to dela rozdil ve vysi 19475 KC mohu to pozadovat soudni cestou?dekuji za odpoved
Dobrý den,rád bych poprosil o radu.Je na mě vyhlášena exekuce (účet,plat,majetek).Jsem svobodný,bydlím v rodinném domku s matkou (je jeho majitelkou) ,která je také sama.Vím,že exekutorovi většinou nestačí ujištění majitele nemovitosti ,že ta která věc není majetkem povinného,ale jeho.Přestože ještě k návštěvě exekutora nedošlo,chtěl bych matku od těchto problémů a podávání vylučovací žaloby ušetřit.Je to možné např.sepsáním majetku (čestné prohlášení ?),kde by bylo jasně určeno čí je co ?Uznal by to vůbec exekutor ? Děkuji.
Dobry den,
Soud vydal nař.o exekuci na můj majetek - toto usneseni jsem fakticky neprevzal do vlast. rukou. Dlouhodobe ziju a pracuju ve Skotsku, kde mam i oficialne registrovany dlouhodoby pobyt. Jako občan ČR musím mít někde na území ČR trvalý pobyt, tudíž jsem si nechal v evidenci svůj trvalý pobyt u matky. S exekutorem jsem se snazil telefonicky domluvit na splatkach, ale neakceptoval muj navrh splatek. I přes mé výslovné upozornění pracovníků exekutorského úřadu, že můj trvalý pobyt v Česku je pouze formální a že veškerý majetek a vybavení bytu je ve vlastnictví mé matky, rozhodli se ji navštívit. Pod pohrůžkou vystěhování vybraného nábytku jim má matka spolu se sestrou vyplatila jimi požadovanou dluznou sumu. Moje matka dluh uhradila za mě, bez mého souhlasu. Při ohledání vybavení bytu muselo být naprosto zřejmé, že tam moje matka bydlí sama.
Chtel jsem se zeptat, jestli je takovy postup zakonny a jestli nebyla nejakym zpusobem poprena ma prava. Dik za odpoved. Petr Vasek
Dobrý den, v roce 2007 jsem dostal dopis s oznámením o postoupení pohledávky, ihned jsem kontaktoval firmu, která pohledávku vymáhá a řekl jsem , že jsem částečný invalidní důchodce a že nemohu celou pohledávku zaplatit, zda je možnost odpuštění penále, bylo mi řečeno, že mám napsat písemnou žádost, to jsem udělal a taky požádal o informace k zaplacení dlužné částky pro případ dalšího narůstání penále. Nikdo se mi již neozval, napsal jsem tedy opět dopis, že chci číslo účtu pro provedení platby a opět nic, pak jsem tedy volal na číslo uvedené v dopise a v pracovní době a opět nic, jen jsem se dozvěděl, že když takto otravuji bude můj případ předán soudu. Nevím jak se mám zachovat, dva roky se snažím dostat informace k zaplacení pohledávky a prostě to nejde, můžete mi prosím poradit, co dál? Děkuji Peterka
Uzavřeli jsme smlouvu o koupi parcely.Nedodrželi jsme jí a tak prodávající požádala exekutora.Dlužná částka byla 80 000kč +uroky z nezaplacení pro prodávajícího(tak to je ve smlouvě)+náklady exek.Dlužnou částku jsme zapatili v srpnu(to se měli zastavit ty uroky z nezapacení,stojí to tež ve smlouvě),jenže exekutor který to vymáhal neposlal celou částku a cca 20 000kč si nechal a tak nám šli uroky z nezaplacení dál.Chci se tedy zeptat jestli se nejdřív uspokojuje prodávající nebo si z toho může vzít nejdřív exekutor.Děkuji Jana
Dobrý den,
syn obdržel vymahačský dopis od jesenické firmy M.B.A.s tím, že dluží na pojistném u Podnikatelské pojišťovny (uvedeno číslo pojištění) nějakou částku do 2500,-. Dopis je psán jako výhrůžka bez uvedení rodného čísla, správného bydliště, bez příslušných dokladů (kopie smlouvy o pojištění, kopie soudního rozhodnutí o vymáhání nebo splátkový kalendář). Jsou přiloženy dvě složenky, každá k jinému peněžnímu ústavu (jedna na dluh, jedna na úroky). Syn se má ihned spojit s firmou a dojednat platbu.Podepsaná pracovnice však nezvedá telefon a po sdělení, že případ budeme řešit přes právníka, praskla s telefonem. Velmi velkými a tučnými písmeny je také psaná výhrůžka o osobní návštěvě na pracovišti i doma.
Syn si však není vědom, že by uzavíral pojitku s Podnikatelskou pojišťovnou, snad hromadně zaměstnavatel? Myslíme si, že toto není zrovna legální postup, proto prosíme, jak takovou situaci řešit. Již jsme kontaktovali Podnikatelskou pojišťovnu. Dále si moc rady nevíme. Děkuji
O této firmě se hodně píše v Databázi spotřebitelských zkušeností na serveru Sdružení obrany spotřebitelů.
http://www.spotrebitele.info/zkusenosti/zkusenosti.php?hledej=M.B.A.&id_partner=0&partner=0
Zdá se, že jde o pochybnou vymahačskou firmu.
Dále třeba
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6652&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=69cb2f306ae860f1edc4342cfee53da8
Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu. Z dřívějšího podnikání my zůstal závazek u VZP v částce 31 000,- tento závazek jsem v plné výši uhradil 8.12.08 přímo na pobočce VZP Mělník kde mi tento závazek na informacích vypočítali. Před týdnem jsem dostal na všechny účty exekuci.Zjistil jsem že se jedná o tento závazek a že exekutor dostal od soudu nařízení 16.12.08. Soud odsouhlasil exekuci 3.12.08. Hned jak jsem zjistil o co se jedná poslal jsem exekutorovy stvrzenku o zaplacení 8.12.08 a kontaktoval VZP tam mi bylo zděleno že posílali avízo exekutorovi hned 8.12. že je vše uhrazeno. Exekutor po mě vyžadoval jeho odměnu 9 800,- po nekonečném telefonování a vysvětlování že jiné prostředky než na účtu nemám my bylo řečeno že má nárok na odměnu a že účty neodblokuje dokud nezaplatím(jeho vyžadovaná částka se změnila na 7 700,-)s tím že pošle aktuální dlužnou částku bankám(a že musíme počkat až exekuce nabude právní moci od soudu).Má exekutor právo na mě vymáhat tyto peníze a měnit částku?
Dobrý den,zrovna taky řeším nehoráznou aroganci a nezákonný postup exekutora, který po mě vymáhá něco od České pojišťovny co bylo zaplaceno ještě vůbec před podáním návrhu na exekuci soudu. Doporučuji si na webu najít nález Ústavního soudu, sp.zn. II.ÚS 1038/08, ze dne 8.7.2008, tam je popsáno, co může exekutor žádat v případě, že bylo vše zaplaceno ještě před nuceným vymáháním exekuce
Dobrý den.
Prosím o obecné nastínění možností snížení nákladu exekuce. Jaké jsou možnosti oprávněného k domluvě a jaké možnosti exekutora? Mám na mysli např. odpuštění úroků, jejich části a pod. Dále, co se stane, pokud se s oprávněným domluvím na vyrovnání mimo exekuční řízení a ten zastaví exekuci? Jaké s tím bude mít náklady? Jsou jiné možnosti, jak snížit celkově vymáhanou částku?
V roce 2005 při správním řízení u MÚ mi byla uložena pokuta proti které jsem podal odvolání k KÚ a ten to potvrdil s tím,že citují"Rozhodnutí se zasíla na vědomi obviněnému a dále správnímu orgánu prvního stupně obce s rozšířenou působností,kanceláři starosty MÚ,K ZAJIŠTĚNÍ
DALŠÍCH OPATŘENÍ.A právě význam posledního odstavce si neumím vysvětlit.Mé vysvětlení bylo že pošlou s MÚ vyjádření+složenky,nic nepřišlo a samozřejmě jsem na to zapomněl.Teď jsem to našel a nevím co mám dělat.Mám to zaplatit(budou z toho sankce)?Nebo...
Prosím o radu, jak mám postupovat,příp.kde najít potřebné informace, v tomto případě: Paní, která se léčí s psychickým onemocněním, si před tím, než ji byla nemoc diagnostikována, napůjčovala spoustu peněz. Před rokem proběhl soud, v němž bylo stanoveno, dle jejích slov, že se na ní nevztahují exekuce a že je povinna doplatit pouze jistinu, ne tedy už další nabýhající pokuty za včasné nezaplacení částky. Před vánoci ji ale přišel dopis od jednoho z mnoha věřitelů s tím, že nezaplatí-li dluh, k takové exekuci dojde. Přitom dle jejích slov právník, který ji před rokem zastupoval, obeslal věřitele se zněním rozsudku.Tento dluh ještě za tuto paní zaplatí rodiče, ale obávají se, že to nebude dlouho trvat a ozve se další věřitel, kterých je min.deset. Ona sama si jejich počtem není jista. Je nějaká cesta, jak postupovat v takovém případě? Lze nějak dluhy sjednotit a domluvit se na splátkovém kalendáři? Předem děkuji za radu.
Dobrý den, chci se zeptat jsm jeden ze spoluvlastniku k pozemku v pomeru 1/6. Jedna čast s těch šesti se bude dražit. prosim Vás jestli je ta možnost realna a jakým zpusobem bych měl postupovat. Děkuji.
Před devíti lety jsme sjednávali pojištění odpovědnosti u ČPP. Vyplněný formulář objednávky jsme odeslali na centrálu. Úředníkům se až na potřetí podařilo napsat smlouvu se správnou SPZ (prohazovali čísla, písmena). Poté po nás půl roku vymáhali pojistné na jednu z oněch špatných SPZ. Až po doporučeném dopisu jakémusi šéfovi vymáhání ustalo. Po této zkušenosti jsme po roce přešli k jiné pojišťovně. Dlouhá léta byl klid, až v roce 2007 přišla dvakrát upomínka (ve výši pojistného z onoho roku) od jakési vymahačské firmy. Normální poštou, bez podpisu, bez vysvětlení. Chtěli jsme e-mailem podrobnosti. Místo toho přišel další dopis od jiného vymahače - tentokrát už s vysvětlením, že jde o pojistné na jednu z těch neexistujících SPZ. Zástupci firmy jsme vysvětlili, že jsme vůz s touto SPZ nikdy neměli a tedy ani nepojišťovali. Rok a půl nic a dnes přišel běžnou poštou, bez originál podpisu a vysvětlení dopis od další vymahačské firmy. Jak se proti takovému postupu bránit? Čekat na soud?
Dobrý den, prosim vas chci se zeptat jestli existuje nejaký vzor formuláře žadosti o zapsani do dražby. Děkuji
Dobrý den, prosim vas chci se zeptat jestli existuje nejaký vzor formuláře žadosti o zapsani do dražby. Děkuji
Dobry den jsem studentem stredni skoly, 3 mesice zpatky jsem dostal pokutu 1000 za prekroceni rychlosti, kterou jsem jeste nezaplatil, pred mesicem mi dosel dopis z celniho uradu at dluznou castku uhradim do 14 pracovnich dni , cástku mam v planu zaplatit v naslednem mesici ,, muze se stat ze my do te doby dojde exekuce ?? predem dekuji za odpoved
Dobrý den,
to by se stát nemělo, nicméně doporučuji částku uhradit co nejdříve a pokud to do 14 dnů nestihnete, raději jim zašlete dopis s informací, kdy částku uhradíte.
Dobrý den,chtěl bych se vás zeptat.Jsem zaměstnán u jisté společnosti a ze mzdy je mi srážena exekuce,takže mi na účet chodí jen minimum,tzv.nepostižitelná část mzdy.Mám však ještě jiný závazek a exekutor mi zablokoval bankovní účet,kam mi chodí výplata po srážkách jiné exekuce.Nemám tudíž přístup k žádným prostředkům a nemám peníze ani na jídlo.Můžete mi prosím poradit,jak mám postupovat?Navíc pan exekutor,který mi nechal zablokovat účet,zaslal exekuční příkaz mému zaměstnavateli,takže nechápu,proč mi zmrazil i bankovní účet.Děkuji R.V.
Dobrý den, měla bych dotaz, jsme v zoufalé situaci.V červenci 2007 se tehdy 19. letý syn, sám se všemi svými věcmi odstěhoval do podnájmu. V březnu letošního roku, jsme mu na obecním úřadě zrušili trvalý pobyt. V době, kdy bydlel v podnájmu si vzal úvěr u PROFIREALU a podepsal bianko směnku. Neustále na mé tel. číslo (nechápu odkud jej mají) telefonují lidé z profirealu, že syn neplatí, že pokud do tehdy a tehdy nezaplatí, přijdou k nám "vymahači" jsou to nějací lidé najatí touto společností, kteří zazvoní např ve 23.30 a na druhý den ráno zjišťujeme, že je kompletně vchod od vchodu, včetně popelnic, tel. budky polepena celá ulice letáky znění:exekutorský úřad a že na rodinu XY bude uvalena exekuce pro dluh (částka). I potom, co jsme jim ukázali, že syn zde nežije a nemá zde trv. pobyt je to prostě nezajímá a za dva dny je ulice polepena nanovo.Jak se proti tomuto postupu společnosti bránit, strašně nás to uráží, protože za 22.let manželství jsme nikde žádné nezaplacené dluhy neměli.
Dobrý den,
záleží na tom, o jaké vymahače se jedná. Velmi pochybuji, že by si takové jednání dovolil soudní exekutor. Spíše se jedná o nějakou vymáhací společnost věřitele. Doporučuji podat trestní oznámení a po návštěvě advokáta zvážit podání žaloby na ochranu osobnosti.
Dobrý den, v roce 1999 jsem podepsala smlouvu na nádobí s firmou Imper nyní Zepter. Později jsem si to rozmyslela a chtěla jsem od smlouvy odstoupit. To mi firma neumožnila. Nyní mám soudní příkaz na exekuční prodej domu, částka je cca 40.000. Nádobí nemám. Chtěla jsem se zeptat, zda je nějaké možné řešení, nebo budu muset částku zaplatit? A je možné že kvůli této částce mi bude prodán dům v hodnotě 4.000.000? V domě nebydlím, bydlí tam bývalý manžel a dcera s rodinou. Jsem rozvedená rok, vztahuje se exekuce na majetek i bývalého manžela? (vlastní polovinu domu). Děkuji Vám za odpověď.
7.1.03Obdržel jsem blokovou pokutu na místě nezaplacenou od MP-Pha.Celou dobu se nic nedělo,až 31.10.08Doporučenou poštou k mému údivu se až teď dovídám,že okr.soud vBerouně zamítl návrh na nařízení exekuce,proti kterému se oprávněný včas odvolal ke kraj.soudu v Praze a vydal usnesení o pokračování Exekuce ze dne 29.8.2008-toto jsem obdržel rovněž 31.10.08-s možností podat dovolání k nejvyššímu soudu ČR.500kč nezaplacená pokuta a 7735kč náklady Exekuce.Vzhledem k poměrně dlouhé době vymáhání není tato již promlčena a má vůbec ještě cenu se odvolávat.Děkuji za odpověď,míru zdar
Dobrý den,
exekutor pro mě vymohl na povinném částku, která ale neodpovídala tomu, co by měl povinný ve skutečnosti zaplatit. Neobdržel jsem částku cca 10 tisík Kč, které byly odměnou exekutora a jejichž náklady jsem měl vymožením exekuce dostat uhrazeny zpět.
Exekutor samotný je zcela nedostupný ať již emailovému či telefonickému kontaktu. Od prvního upozornění se přes četné sliby jeho spolupracovníků ve věci nic neudálo, přičemž oni tvrdí, že musí podat návrh soudu na dodatečnou exekuci. Během 10 měsíců to ovšem neučinili.
Jakým způsobem je možno postupovat? Jako možné varianty vidím stížnost exekutorské komoře, ministerstvu spravedlnosti a případně občanskoprávní spor pro neplnění podmínek smlouvy. Je nějaká jednodušší možnost?
Děkuji.
Dobrý den,
nerozumím tomu, z jakého titulu se domáháte uhrazení odměny exekutora? Vám má být po vymožení celé částky exekutorem uhrazena vymáhaná částka plus případné náklady, které jste vynaložil na exekuci, tj. příp. exekutorovi zaplacená záloha. Vše ostatní, tj. odměna exekutora a jeho náklady patří exekutorovi. Pokud by Vám však exekutor nevyplatil např. uhrazenou zálohu, obraťte se se stížností na Exekutorskou komoru.
Omlouvám se, nevyjádřil jsem se dobře. Ano, jednalo se o zálohu na exekuci, o které mi exekutor tvrdí, že ji údajně zapomněl započítat do výše exekuované částky a tím pádem nyní musí žádat soud o nový exekuční příkaz.
Děkuji.
Dobrý den,
Jedna společnost chce po mě zaplat dluh (odkoupila dluh od ckp), který vznikl na základě zneužití mých osobních dat.. podal jsem tresní oznámení na zneužití mých dat.
Společnost to nezajímá a "vyhrožuje" že bude exekuce.
Kdyby exekuce byla... proběhne nejdřív soud o kterém se dozvím? Nebo můžu očekávat že jednoho dne příjde exekuce aniž bych o tom předem věděl ( o soudu věděl)?
Můžu tomu nějak zabránit? Když je to jasný podvod?
Děkuji za odpověd
Dobrý den,
v prvé řadě musí nejprve dojít k soudnímu řízení (nebylo-i sjednáno řízení rozhodčí) a teprve na základě vydaného rozhodnutí se může provádět exekuce. Existují urč. výjimky, o nich jste se však nezmínil, takže je nepředpokládám.
Je třeba se bránit právě v tomto soudním řízení; navíc není od věci podat trestní oznámení na neznámého pachatele.
Dobrý den, mé tchyni byla zabavena garsonka, již proběhlo rozvrhové řízení, které nabylo právní moci 26.9. Z exekuce zbyly peníze, které má exekutor tchyni vyplatit. Ještě před nabytím právní moci ale přišel tchyni další dopis, něco v tom smyslu, že se ozval další dlužník a že exekutor má z toho zbytku peněz nejdříve zaplatit jemu a to do 3 dnů.
Tchyně má stále zablokované konto kam jí chodí výplata a je úplně bez prostředků. Jakou lhůtu má exekutor na vyplacení zbytku peněz a kdy jí bude odblokován účet v bance? Děkuji, Vacková
Dobrý den,
můj dotaz se týká exekuce na mého otce, žiji v bytě s matkou, rodiče jsou již rozvedeni 15 let, ale otec má zde ještě trvalé bydliště. Může exekutor zabavit i mé věci, i když mám veškeré doklady o jejich vlastnictví, zda mohou být vyloučeny se sepsaných věcí určených k odvozu. Děkuji za odpověď.
Jednoduše řečeno exekutor jde tam, kde se domnívá, že by mohl být majetek povinného. Váš majetek je sice pro exekutora nedotknutelný, neboť vy sama nic nedlužíte a otec jako svéprávný člověk si za své dluhy zodpovídá jen sám, ovšem pokud se s exekutorem nedokážete při případné exekuci domluvit může se stát že odveze i vaše věci a nic jiného vám nezbude než podat tzv. vylučovací žalobu.
Pokud zde otec nebydlí doporučuji okamžitě zrušit trvalé bydliště a informaci že se zde dlužník nezdržuje dát exekutorovi na vědomí.
Dobrý den.
Prosím o informaci ohledně exekuce na majetek.Můj bratr dluží soc.a zdravotní pojištění za dobu jeho pobytu v zahraničí.Domů se již nevrátí a exekutor olepil můj majetek.Ve vylučovací žalobě jsem stoprocentně uspěl,ale jiný exekutor chtěl znovu věci zabavit s tím,že si mám podat žalobu o určení vlastníka znovu,a rozsudek soudu předešlý ho nezajímá.Jedná se o věci,které jsou výslovně v rozsudku uvedeny a na které mám doklady o nabytí.Mohl bych na exekutora podat trestní oznámení o zneužití pravomoci veřejného činitele?P.S.(Bratr před osmi lety bydlel u mne,a měl i trvalé bydliště.)Děkuji.
Dobrý den.
Jaká je možnost zrušit výkon rozhodnutí o srážkách ze mzdy.Bývalá manželka před léty podala žádost aby mi bylo výživné strháváno z platu i přesto že jsem řádně platil.
Dobrý den.Žádám o radu jak postupovat při exekučním zablokování mého bankovního účtu? Jak má vypadat podání odkladu exekuce u soudu? Náhodně jsem zjistil že Mám exekučně zablokován účet,ovšem exekuce nenabyla právní moc a nemám jaké koliv podklady od exekutora.
Je možné aby bynka v tomto případě blokovala účet?
Děkuji Jirka
Dobrý den,
o nařízení exekuce byste se jako dlužník ani neměl před zablokováním účtu, či osobní návštěvou exekutora u Vás doma, dozvědět. Je to logické, protože jinak byste mohl činit kroky k jejímu zmaření. Žádost o odklad soudu podat můžete a to soudu, který exekuci nařídil. Uveďte označení soudu, spisovou značku, identifikujte oprávněného i povinného (Vás) a stručně uveďte důvody, pro které to podáváte vč. toho, co chcete, aby soud rozhodl. Jen upozorňuji, že z důvodu, že jste o exekuci dopředu nevěděl, nebude tato ani zastavena ani odložena.
dobrý den jiří,čtu váš problém,tak se chci zeptat jak jste dopadl, jestli je možné něco proti tomu udělat.také mám zablokovaný účet a nevím od koho protže žádné podklady k tomu nemám.vím akorát částku.předem vám děkuji za odpověd jitka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Můj otec uzavřel smlouvu s Providentem a nesplácel půjčky. Přišel na něj exekutor, už mu nemá co vzít, otci nic nezbylo, ale stále Providentu dluží. Chtěla jsem se zeptat, co může Provident dělat teď? Má prostě smůlu nebo může zabavit majetek příbuzným? Nebo to tím končí? Díky!
Váš majetek je pro exekutora nedotknutelný, vy sama přece nic nedlužíte a otec jako svéprávný člověk si za své dluhy zodpovídá jen sám.
Exekuce by mohla skočit pro nedostatek majetku dlužníka.
Dobrý den, existuje minimální částka pohledávky, od které lze podat návrh na exekuční řízení? Z dědického řízení vznikl nárok na zaplacení částky z účtu zemřelého, účet však byl částečně "vybrán" a nárokovaná částka už na účtě nebyla. Na základě usnesení soudu a výzvy k zaplacení vyplatil dlužník částku sníženou o náklady na poštovné, má vůbec na to nárok? Poku ne, lze tuto částku považovat stále za dlužnou a předat ji k exekučnímu vymáhání? Děkuji a přeji pěkný den.
Dobrý den, chci se zaptat, zda-li při případné exekuci hrozí návštěva exekutora u jenoho z mých rodičů (žijí odděleně). S ani jedním z nich neobývám společnou domácnost.Děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den, nejde o to, zda jste nebo nejste ve společné domácnosti. Exekutor může přijít tam, kde by se podle jeho informací mohl nacházet nějaký majetek povinného.
Dobrý den,
jde aby částka exekuce překročila hodnotu nemovitosti? Jak je možné, že na jednu nemovitost jsou napsány už dvě exekuce, přičemž už ta první překračuje hodnotu nemovitosti?
Děkuji za radu.
Dobrý den,
to je samozřejmě možné - jakmile se nařídí dražba, mohou se přihlásit všichni věřitelé dlužníka a samozřejmě i tehdy, pokud jejich pohledávky převyšují hodnotu nemovitosti. Logicky však budou úspěšnější ti, co jsou první.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jak je to s úroky při soudně nařízené exekuci na plat a majetek.V loni mi byla uvalena exekuce na plat a tak každý měsíc splácím.Teď jsem kontaktovala exekutora abych se zeptala jaká částka ještě zbývá doplatit a zjistila jsem že dlužná částka je o 25tisíc víc než na začátku exekuce.Můj příjem nedovoluje strhnout víc a tak zjišťuji že to nestačí ani na úroky.Myslela jsem že soud určí částku kterou mám zaplatit a ta už nenarůstá.Jde nějak ty úroky zastavit?
Dobrý den,
úroky přestávají běžet až ve chvíli, kdy je uhrazena jistina, tj. samotná dlužná částka. Navíc, exekuce se rozrůstá nejen o úroky (ty tvoří malou část), ale především o odměnu exekutora a náklady exekuce a oprávněného v exekučním řízení.
Dobrý den,mám dotaz přišel mi dopis od exekutora kde není uvedeno o jaký dluh jde,je tam uvedena pouze nějaká firma kterou neznám.Myslím že by mělo být uvedeno o jaký dluh se jedná takhle je to trochu divný.díky za odpověd
Prosím Vás, jak se dozvím, že soud rozhodl o uvalení exekuce proti mě? To mi sdělí až exekutor, který přijde zabavovat věci? Nebo mi soud pošle rozhodnutí poštou? Je možné se odvolat, pokud jsem přesvědčen, že něco není v pořádku?
Dobrý den,
dlužník se o nařízené exekuci dozví až jako poslední a obvykle až v momentě, kdy před jeho dveřmi stojí exekutor, nebo když zjistí, že jeho účet je zablokován apod. Je to logické, protože jinak byste mohl činit kroky proti úspěšnému vymáhání.
Právo odvolat se proti usnesení o nařízení exekuce samozřejmě máte.
Děkuji. Ale v době, kdy jsem podal odvolání, a není o něm ještě rozhodnuto, může exekutor nakládat s mojím majetkem? Co když, abych toto odvrátil, mu částku, kterou vymáhá splatím. A až poté soud uzná moje odvolání jako oprávněné - musí exekutor tuto částku vrátit? Nebo se zaplacení částky bere jako přiznání se k dluhu?
Dobrý den,
dozvěděl jsem se, že jsou na mne dvě exekuce. Jedna se týká malého nedoplatku v minulosti a druhá nedoplatku ze soc. pojištění. Na soc. jsem došel a upřesnili jsme si, že jimi požadovaná částka (cca 12000,-) je nesmyslná, a skutečný nedoplatek je 500,-. Ten jsem na místě zaplatil.
Také jsem se tel. spojil s exekutorem a dohodl si schůzku. Zajímalo by mne, co mám dělat, aby ode mne nevyžadoval původní částku 12000,- když v tuto chvíli již je správná částka 500,- zaplacena. Dále by mne zajímalo, jakým způsobem exekutorovi předat tuto informaci, aby nemohl později tvrdit, že toto nevěděl.
A nakonec, i když asi budu muset zaplatit exekutorovi nejaký poplatek, může si to účtovat jako dvě různé exekuce, nebo se to účtuje jako jedna exekuce?
Dobrý den,
je velmi pravděpodobné, že skutečný dluh 500 Kč se rozrostl až do částky 12tis Kč. Důvodem jsou vzniklé náklady soudního příp. exekučního řízení, které jste však povinen také uhradit. Jestliže je exekuční titul v pořádku, bude po Vás exekutor zcela oprávněně požadovat celou částku 12tis Kč. Je vždy jen chybou dlužníka že nechají věc dojít tak daleko.
Děkuja za odpověď. Ale trošku jsme si nerozuměli. Na soc. měli nepřesné informace na základě kterých jsem měl v roce 1998 zaplatit 12000,- Oni po mě chtěli tyto informace upřesnit, ale já jsem nereagoval na výzvy, neboť jsem se odstěhoval. Nyní jsem vše dal do pořádku, oni slíbili, že exekuci zastaví. Zajímá mě, za jak dlouho se tato informace dostane k exekutorovi, protože nechci, aby mi mezitím zabavil nějaké věci, vrtal zámky apod...
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jaké mám možnosti získat zpět dlužnou částku od mého dlužníka. Podařilo se mi přes soud zajistit exekuci na plat s tím, že jsem znala zaměstnavatele dlužníka. Po prvním měsíc a tedy i první splátce však dlužník práci opustil a byl zapsán na úradu práce. exekuce proto přešla na tento úřad. Nyní mi od soudu přišlo vyrozumnění, že s dlužníkem úřad práce ukončil spolupráci pro maření spolupráce a byla mu údajně strřena určitá částka (ta mi však na účet vůbec nepřišla) a nyní mám soudu doložit nového zaměstnavatele, kterého však nikdo nezná a bůh ví, zda je dlužník někde zaměstnán. Co se stane, když zaměstnavatele nezjistím a jaké mám další možnosti?
Za Vaši odpověď velice děkuji.
Dobrý den,
mnohem vhodnější způsob vymáhání pohledávky je přes soudního exekutora a nikoli výkonem rozhodnutí. Najděte si nějakého exekutora a s ním se domluvte na spolupráci při vymáhání Vaší pohledávky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat za jakých podmínek lze požádat o odložení splatnosti pohledávky, po rozvodu splácím jednu exekuci z platu a v současné době mi sesplatnili další dluh, který jsem kvůli probíhající exekuci nezvládla splácet a věřitel chce dát celou věc k soudu, jsem samoživitelka se dvěma dětma a po zaplacení exekuce a nájemného mi nezbývá na požadovanou splátku, děkuji za odpověď
Dobrý den,
o takové možnosti rozhoduje pouze věřitel - s ním se můžete na oddálení splatnosti své pohledávky pokusit domluvit. Zda Vám vyhoví je však otázka - rozhodně nemusí a byla by to jen jeho dobrá vůle.
Dobrý den,potřebovala bych vědět ,jaký je postup banky nebo exekutora v případě neschopnosti klienta banky splácet hypotéku pokud dům kterým ručí nepokryje dluh a klient má v majetku část jiného domu,který s hypotékou nesouvisí. děkuji Smyčková
Obecně platí, že exekuce končí až úplným vymožením pohledávky pro věřitele. Tzn. že exekutor bude tento váš dluh umořovat prodejem veškerého vašeho dostupného majetku a to tak, aby došlo k uhrazení celé dlužné částky.
Dobrý den,
je mi 20 let. Rodiče jsou už 7 let rozvedeni. Nebydlím ani s jedním z nich.
Můj otec měl vůči státu značné dluhy v řádu statisíců.
Exekuce nám zabavila před osmi lety všechen majetek, ale dluh není ještě splacen, stále trvá.
Může mi někdy v boudoucnu hrozit exekuce za dluhy mého otce?
Děkuji za odpověď.
Jako svéprávný a plnoletý občan si za své dluhy odpovídá otec sám.
Dobrý den.
Po rozvodu si bývalá žena pořídila domek, kde bydlela se svým přítelem, s kterým má dítě.Vzali si hypotéku na opravu tohoto domku.Po osmi letech se rozešli a odstěhovala se za novým přítelem.V domku zůstal syn kterého máme spolu (22 let).Hypotéka se platí z jeho účtu i když smlouva je na bývalou ženu,která vůbec nepřispívá na splátky.Syn má svou půjčku na auto,platí inkaso.Moc peněz mu nezbývá.Je bezradný a slibům od bývalé ženy(matky)už nevěří.Prosím o radu jak to udělat,aby se syn stal majitelem nemovitosti když platí hypotéku
Děkuji za radu apomoc!!!
Dobrý den,
to by mu musela jeho matka dům prodat nebo darovat - jen tak samo od sebe to opravdu nejde. Já na jeho místě bych to spíš řešila odstěhováním se a pořízením si vlastního bydlení a ať si hypotéku platí matka.
Dobrý den,
moje známá není spokojená s právním zástupem. Právnička, která ji zastupuje ve věci exekuce nemá zájem o řešení problému, bývalý manžel mé známé je movitý a má, jak se říká: "dlouhé prsty" a vše se ještě navíc odehrává na malém městě, kde má možnost svou jakousi nadvládu nad mou známou uplatnit.Je možné v již probíhajícím exekučním procesu změnit právní zástup, prosím poraďte, jak má moje známá postupovat, v těchto věcech je naproso neznalá věci, děkuji.
Dobrý den,
Vaše známá může samozřejmě této advokátce vypovědět plnou moc a najít si jiného advokáta.
Promiňte, nevím, zda tato rada bude to, co očekáváte. Zkuste pročíst Zák.120/2001 - exekuční řád. Najdete ho např. na www.exekutorskakomora.cz. Pokud zmiňovaná právnička plní funkci advokátky, která chabě plní své poslání - asi ji vyměnit (eventuelně si na ni stěžovat u Advokátní komory?). Co se špatným exekutorem se dočtete v uvedeném zákoně.
Dobrý den.
Měl jsem dluh na VZP, nedoplatek 3500 Kč, dle vyúčtování k 11 měsíci 2007, rozhodnutí soudu o nařízení exekuce jsem obdržel v únoru 2008, 26 února byla dlužná částka zaslána na VZP, souběžně jsem podal odvolání do rozhodnutí soudu.Na katastrálním úřadu jsem zjistil že mám nabídnutý dům k prodeji exekutorským úřadem v Plzni,, v hodnotě cca 5 milionu.Zajel jsem do dvě stě kilometrů vzdálené Plzně dluh uhradit. Samozřejmě jim nešli počítače tak byli mimo. Složil jsem jim tam 9tisic korun oproti potvrzení a se žádostí o odblokování domu na katastru.
Dům odblokovali, ale do dnešního dne mi nedali vyúčtování ani nevrátili přeplatek, přes několikeré urgence.
Ptám se, je exekutor bůh, který se nemusí ničím řídit a nebo mám na něj podat žalobu na vydání platebního rozkazu. Pokud neuposlechne tak požádat jiného exekutora o provedení exekuce.
Děkuji.
Dobrý den,
a jste si jist, že tam opravdu máte přeplatek? Pokud nedoplatek u VZP činil 3.500,- Kč, musíte si připočíst náklady exekuce a odměnu exekutora, což může částku 9000 Kč převyšovat. Žalobu na exekutora nepodávejte - zašlete soudu, který exekuci nařídil, písemný dotaz se žádostí, jak to v dané věci vypadá, stále písemně urgujte exekutora, příp. se obraťte se stížností na exekutorskou komoru.
Dobrý den.
Na exekutorskou komoru v Brně jsem si stěžoval, ta muže příslušnému exekutorovi jen doporučit, nikoli donutit nebo potrestat, samotný exekutor podléhá jen ministerstvu spravedlnosti. Odpovědi jsem se bohužel nedočkal, na zaslanou stížnost..
VZP jsem zaslal dlužných 3414,- Kč, po té jsem zajel do Plzně a složil tam 9000,-Kč, součet je 12414,- Kč.
Dle exekučního příkazu – jistina 3414,- Kč – odměna exekutora 3570,-Kč- náklady exekuce vyčíslené k 15.2.2008 jsou 4522,- Kč , Pohledávka plus příslušenství činí 11506,- Kč.
Při dobrovolném uhrazení částky na exekutorském úřadu, odměna exekutora je poloviční.
Já jsem zaplatil celkem 12414,- Kč, byl jsem povinen uhradit 11506,- Kč ta to částka je snížená o polovinu odměny exekutora to je na 9821,- Kč. Rozdíl je 2593,- Kč.
Pro 3414 korun, chtěli mi prodat barák v hodnotě 5 milionů, typuji že by ho prodali za 1.5 milionu, jak se to dělá, uhradili by si náklady cca 50 tisíc plus 11506,- Kč, mě by možná vyplatili 1430000,- Kč. Pro 3500,- korun, jsou ochotni z ničit život jedince.
Odpovězte mi, kde já mám takovou možnost, abych donutil soudního exekutora z exekutorského úřadu Plzeň Jih, aby plnil obdobnou částku. Když je dnešního dne 5 měsíců v prodlení ve vyúčtování.
Nebo je to: Jeho veličenstvo soudní exekutor.
Děkuji.
Dobrý den,
Jsem spolumajitelkou nemovitosti. Má je ideální polovina, 1/4 patří tetě a 1/4 strýci. Strýci byla v roce 2002 uvalena exekuce, která v té době dosahovala i s příslušenstvím 730 000,-Kč.
Nemovistost v roce 2002 byla odhadnuta na necelých 500 000,-Kč. Jak je možné, že exekuce trvá již 6let a nic se neděje? Nemovistost je absolutně neprodejná-nikdo nekoupí majetek, kde je uvalena exekuce. S exekutorem není možná žádná komunikace jak písemná tak ústní. Jaký je postup, když některé exekuce jsou vyřízeny velice brzo, dá se říci v měsících a u nás několik let?
Je daná nějaká doba do kdy se musí od uvalení exekuce vyhlásit dražba? Nebo exekuce může trvat tolik let a nic se nemusí řešit?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
zákon nestanoví exekutorovi žádné lhůty - o urychlené vyřízení by se měl starat především věřitel. Jak víte, že exekutor nic neřeší? Tak se na něho obraťte s nějakým řešením, např. na koupi tohoto podílu na němž je exekuce nařízena.
Dobrý den,
vím, že nic neřeší, protože nám ani neodpovídá na vzkazy, dopisy, telefonáty...
Ještě tedy mám jednu otázku. Jak je možné, že na jednu nemovitost jsou uvaleny hned dvě exekuce a ta první několikanásobně převyšuje hodnotu celé nemovitosti.
Děkuji
Potřebuji poradit.Měla jsem uzavřenou smlouvu se společností O2 Telefonica,která měla být na dva roky.Po skonnčení této lhůty,během které jsem jejich služby využívala a neměla žádné nedoplatky za služby jsem byla přesvědčená ,že sim karta s tímto číslem bude automaticky zrušena.Jelikož jsem sama o prodloužení nežádala a firma O2 ani pokračování služeb nenabídla,yměnila jsem operátora.Měsíc poté mi byl telefon ukraden yablokovala jsem jen aktivní sim kartu.Bohužel bzla u telefonu stará sim karta od O2,na které yloděj provolal během tří dnů přes 30000,- které já mám platit.Jak mám postupovat abz jsem se vyhnula placení dluhu.Děkuji předem.
Dobrý den, rád bych se zeptal - exekutor mi nechal obstavit účty. Na jeden z nich pravidelně chodí výplata, na druhý menší sumy.
Jde o toto - může banka dát můj účet do debetu o exekuční částku? když debet na účtu smluvně není žádný? nebo má jen strhávat peníze,které tam přijdou, popř. strhnout, pokud tam celá suma je? exe je již zaplacená. V té době, kdy to celé proběhlo - nastavení debetu, obstavení účtu, zaplacení exe, vlastně exekuce ani ještě nenabyla právní moci a po sečtení všech částek se exe přepočítal ve svůj prospěch o nějaké ty tisíce(doufám, že omylem, nechal jsem to být, protože by se vše jen protahovalo,důvod exe sám o sobě je bohužel dost úsměvný, auto na odstavném parkovišti, dnes mi ho nikdo není schopen vydat, protože neví kde je, ale parkování po odtahu jsem zaplatil xnásobně :)) Banka paradoxně účet okamžitě rušila - z důvodů porušení mé smlouvy o účtu.
Je možné mi tedy dát účet takto do debetu?
Děkuji AH
V prosinci 2007 mi došel exekuční příkax na plat,byl mideponovana čáatka 15500 uzaměstnavatele.Podal jsem námitku promlčení,v únoru mi došlo usnesení,že se exekuce zastavuje.Usnesení nabylo právní moci,zaměstnavatel mi odmítá peníze vydat,pravoplatný rozsudek ho nezajímá.Pokud nedostane doklad o zrušení exekuce od exekutora peníze mi nevrátí.Exekutor odmítá něco posílat.Jak se tento problem dá řešit? Děkuji.
Dobrý den,chci se zeptat syn(19)dostal od exekutora příkaz k zaplacení částky 11000 Kč s tím,že může splácet po 2000 Kč.zaplatil jen 3x,opět neplatí a nikde nepracuje,je nemajetný.U mě už má rok zrušený trvalý pobyt,neboť byl ve výkonu trestu,nezdržuje se u mě.Mám v péči ještě 2 nezl.děti,může exekutor chtít vymáhanou částku i po mě? Já jsem zatím po mateřské dovolené na ÚP a jsem samoživitelka.Děkuji za odpoveď p. Tataiová
Dobrý den,
za svého syna již žádnou odpovědnost s ohledem na jeho věk nenesete - exekutor tak nemůže chtít dlužnou částku po Vás. Může max. přijít k Vám do bytu s tím, zda u Vás syn nemá nějaké věci. Pokud by i přes Vaše tvrzení o tom, že nemá, něco zajistil, musíte podat žalobu soudu na vyloučení těchto věcí z exekuce.
Dobrý den,
chci se zeptat, když jsem prodal auto před dvěma lety, ale nový majitel si ho nepřepsal a neodhlásil na sebe, tudíž je psáno pořád na mě. Může tohle vozidlo exekutor zabavit? Stačí kupní smlouva, že jsem auto prodal, na důkaz, že už není moje? Nebo jak tuhle skutečnost dokázat?
Dobrý den, přepis v evidenci vozidel není podmínkou kupní smlouvy. Faktem ale je, že odhlášení vozidla z evidence na Vaše jméno jste si měl zajistit sám hned po prodeji.
Prosím o informaci,zda při darování nemovitosti od mého otce mé dceři musí být odhad nemovitosti.Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
vztah dárce - vnučka je od daně darovací osvobozen. Z toho důvodu se nepodává daňové přiznání a není tak nutný ani odhad nemovitosti.
Dobrý den...chtěla jsem se zeptat.Přítel si chtěl vybrat peníze z účtu,ale bohužel zjistil,že má exekuci na plat..tudíž mu zablokovali přístup na účet..To by ještě nebylo tak hrozné.Jenže ta exekuce není jeho..Jeho otec měl doma jeho rodný list,ten zneužil,jelikož si na něj vzal už podruhé půjčku a zfalšoval jeho podpis...Dá se s tím něco udělat.Předem děkuji za odpověd
Dobrý den,
osobně bych podala trestní oznámení pro trestný čin podvodu a podala bych soudu návrh na zastavení exekuce.
Reflektuje exekuce na plat na skutečnost, že povinný platí půjčky u bank či výživné na děti? Pokud nikoliv, jak je státem zabezpečeno, aby nevznikala platební recidiva u povinného, protože věřitelé - banka a oprávněný - rodič, jemuž je svěřena výchova dětí, mohou při neplacení od povinného roztočit další vlnu exekucí a z této pasti, kterou na sebe ušil stát, není pak úniku - povinný peníze "již" nemá, majetek "již" nemá, dluhy rostou o další úroky a odměny exekutora a celá "pyramida" se musí zákonitě zhroutit - nejen "dlužník". Můžete mi vysvětlit tuto procesní "logiku" věci? Děkuji.
Dobrý den,
to byste toho chtěl nějak moc, ne? Fakt, že máte dluhy a je na Vás nařízena exekuce je pouze Váš problém. Každý by se měl chovat natolik zodpovědně, aby se do takové situace nedostal. Bohužel český člověk stále dokola "skáče" na "výhodné" nabídky půjček od různých společností.
Exekuce ze mzdy pouze respektuje to, že nesmí jít na urč. zákonem stanovenou min. výši.
Vy jste mi absolutně neodpověděla na dotaz, je tam přeci pointa neřízené exekuční spirály, která může postihnout neprosto každého, tedy v širším kontextu třeba i vás, co vy víte, co se vám může v životě přihodit a nepomůžete si ani jako právník..a pak si vzpomenete, jak jste kdysi druhé moralizovala.Tím vám samozřejmě nepřeji nic zlého. Společnost nastavuje sama sobě zrcadlo a těm, co v dnešní době příjdou o práci a pro svůj věkový handicap jinou neseženou, spláchne do stoky...
Je to podle vás v pořádku? Z podtextu a způsobu vaší odpovědi je patrné, že o lidském utrpení nevíte vůbec nic, ale pokud jste žádné neprožila, neokusila na vlastní kůži, tak pak opravdu platí heslo: Sytý hladovému nevěří...
Já pouze sděluji, jak se na věc dívá zákon - nemoralizuji. I kdybych si nakrásně myslela, že to v pořádku není, byl by to pouze můj názor; nic jiného. Jestli vám jde jen o to, abych Vás politovala - bohužel, to zde neprovádíme. Jsme poradna právnická nikoli sociální. Na mně si vztek nevybíjejte.
nezaplatil jsem 300,-Kč městské policii za pokutu ani po jedné upomínce. Potom můj "případ" byl předán exekutorovi a ten ,aniž by fakticky se mnou proběhlo soudní jednání nebo nějaká exekuce, požaduje náhradu exekučních nákladů a soudních nákladů. Já jsem o tomto všem neměl ani tušení, až mě přišel příkaz, abych zaplatil cca 8000,-Kč za poplatky. Je toto opravdu možné, že vše může proběhnou bez mojí účasti a pouze papírově a někdo si takto bez práce účtuje takové sumy? Prosím o radu. Zatím jsem se odvolal k soudu a podal námitku k exekutorovi. Zdravím Vás a za rady předem děkuji.
Dobrý den,
ale ono soudní jednání zcela jistě proběhlo. To, že jste byl zřejmě nezastižitelný a nebylo možno Vám doručit,neznamená, že by Vám soud nemohl tuto povinnost uložit. Doporučuji dojít na příslušný soud a tam si zjistit podrobnosti.
DOBRÝ DEN MUŽE MI EXEKUTOR ZABAVIT BYT KDYŽ MÁM NA NĚJ ZÁSTAVU OD BANKY HYPOTEČNÍ JAK POSTUPOVAT DĚKUJI E.Š.
dobry den .vzali jsme si z druhem pujcku penize jsme nedostali.tak sme to neplatili a tet mi prisel exekutor jelikoz jsem byla rucitel umeho druha aon je momentalne ve vykonu trestu tak to preslo na me.sepsal si veci a zadal jistinu kerou jsem zaplatila,ale za mesic prisel zexekuci kera byla na me a zadal dalsi jistinu.jistinu jse nezaplatila jsem na md amam ctiri deti nemam ani zivotni minimum.xeekutor mi zdelil ze mi zabavi majetek.chci se zeptat jestli mimuze zabavitveci kere sepsal minuli mesic kere us jsou odstavne na ex.meho druha .tvrdil ze muze spojit spisi a zeveci odveze i ty kere mam na splatky.prosim opomoc dekuji.
Dobrý den,
především byste se měla obrátit na místního advokáta a předat mu všechny listiny ke kontrole, co s tím. bez znalosti detailů Vám nepomohu.
Dobrý den,zajímalo by mne toto:manžel si nevyzvedne poštu, ve které mu doručují exekuční příkaz.Toto se táhne od roku 2004.Daný úřad zmocní mne jako manželku o přebírání pošty za manžela-já se odvolám a na základě odvolání toto zmocnění úřad zruší. Ale dál zkouší předávat poštu přes Městský úřad(opět dochází k tomu,že zplnomocní nyní město jako zákonného zástupce k převzetí pošty za manžela) a tím považují exekuční příkaz za doručený.Přitom manžel nic nepodepsal,nikde nefiguruje jeho podpis, je tímto exekuční příkaz právoplatný?Je možné se proti tomuto nějak bránit?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jde o fikci doručení, to je běžná věc. Pokud by to fungovalo tak, že by stačilo nepřebírat poštu a myslet si, že je vše v suchu, tak to by se v tomto státě vůbec nic nevyřídilo. Dospělý a psychicky zdraví člověk si nese odpovědnost za své jednání sám. A pokud nepřebírá poštu, tak přichází o možnost seznámit se s obsahem zásilky a bránit se (např. odvoláním). Písemnost bude účinná i bez toho, aby ji převzal. Ten kdo ignoruje vyzvedávání pošty, se pak nemůže divit, že je proti němu vydáno rozhodnutí a hájit se tím, že "o ničem nevěděl"!
Bylo mi doruceno usneseni soudu o exekuci. Tzv.'opravneny' po me exekucne vymaha jiz rok zaplacenou pohledavku.Dukaz ve forme dorucenky o tom exekuci vymahanou castku prevzal jiz pred rokem pravnik opravneneho mam. Podal jsem odvolani proti exekuci, dale pak s podnikovym pravnikem navrh na zastaveni exekuce, a to aby naklady exekutora platil opravneny . Doslo vsak k obstaveni uctu a pravdepodobne bude castka zaplacena driv nez dojde k vyjadreni soudu.Na kom vsak mam uplatnovat vzniklou skodu? Uvazuji o podani trestniho oznameni.
Dobrý den, pokud prokážete, že jste v právu, měl by být odpovědnost na tom, kdo exekuci vůči Vám navrhl.
Dobrý den, máme problém se stavební firmou, která nám naúčtovala práce, které nikdy neprovedla a podala na nás žalobu za nezaplacení faktury. Žaloba je podána na mého manžela, který sepisoval smlouvu. Máme ve vlastnictví více nemovistostí, které jsme nyní přepsali na mé rodiče a na dceru (zároven rodiče uvedli do závěti, že majetek zdědí naše dcera - jejich vnučka). Zajímalo by mne, kdyby došlo k exekuci, zda by exekutor mohl zabavit i tento majetek mým rodičům, (případně jejich vnučce) a také zda by mohl zabavit moji nemovitost, kterou jsem získala před manželstvím. Manžel vlastní chovné psy, vztahuje se exekuce i na ně? Moc děkuji.
Dobrý den
Mán dotaz ohledně dražby na nemovitost na základu exekuce.Dlužník tam vlastní 1/6.
1.to jde do dražby celý dům nebo 1/6?
2.jestli celý dům,jak se pak postupuje?
3.jestli 1/6...to si vezmou věci nebo třeba 1.patro?
4.jaký je další postup po návštěvě odhadce?
Dlužník v domě nebydlí,ale dům(rodiný) je obýván 1.rodičem.Děkuji moc za odpověď.
Dobrý den,
předmětem dražebního jednání může být samozřejmě pouze majetek povinného, tj. v tomto případě ona 1/6 domu. Bude se tedy dražit podíl na domě ve výši 1/6 a to podíl ideální, který není nikde přesně vymezen.
Dobrý den,mám dotaz ohledně exekuce na rodinný dům a zahradu, který vlastním z 5/6. Na zbývající 1/6, kterou vlastní můj bratr je exekuce z důvodu neplacení soc.a zdrav, pojištění. Půjde do dražby celý dům, nebo 1/6 a jak bude exekutor postupovat? Jaké dluhy bratr má nevím, nechce mi to sdělit. V domě bydlí bratrův syn bez platné nájemní smlouvy a dle jejich sdělení mu bratr daruje 1/6 domu za to, že mu jeho syn vyřídí exekuci. Původně jsem chtěl tuto 1/6 o bratra koupit, ale z důvodu exekuce to není možné. Zkuste mi poradit, jak postupovat v tomto případě. Předem Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli orgány mohou vzít druhovi veškerý majetek, když žije s družkou ve spol. domácnosti, která má velké dluhy a zároveň jí hrozí exekuce. Ona sama nic nevlastní, byt, vybavení domácnosti - vše platil druh, který od tohoto má i účtenky a různé doklady. Je možné mu něco vzít? Uspěl by u soudu s vylučovací žalobou a jakým způsobem by se tedy uspokojili věřitelé v případě druhovo úspěchu u soudu? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pokud těmi "orgány" máte na mysli exekutora nebo soudního vykonavatele, tak ano, pokud je vlastník věcí nepřesvědčí, že jsou v jeho vlastnictví a nikoli ve vlastnictví povinné, nezbyde mu, než se bránit u soudu vylučovací žalobou. Podání takové žaloby by mělo velkou šanci na úspěch.
Věřitelé by tak museli jít po jiném majetku - bankovním účtu, příjmech ze zaměstnání či dávek soc. péče, atd. atd.
Dobrý den,obracím se na Vás z žádostí,zda je možné zažalovat Českou pojišŤovnu.Věc se má tak,že u ČP vznikl dluh 3118,-kč který byl vyrovnán dřív,než ČP přistoupila k exekuci,došlo k obestavení nemovitosti(v hodnotě nad 2 mil korun) osoby stejného jména ale naprosto jiného rodného čísla.Až skoro po dvou letech tahanic přišel dopis od Exekutora ,že exekuci zastavil.S právním odděením ČP nebyla žádná řeč.
Dobrý den,
pokud došlo k nějaké škodě v důsledku tohoto kroku, je určitě možné domáhat se žalobou náhrady této škody. Doporučuji obrátit se na advokáta; nebude se jednat o jednoduchou záležitost.
Dobrý den, prosím o radu jak zažalovat stát nebo koho vlastně bych měl žalovat pro porušování vlastnických práv. Více než před rokem na mě dala společnost O2 návrh na exekuci (neoprávněnou) což uznal i odvolací soud. Podotýkám, že šlo o dluh cca 4500,-kč mimochodem byly uhrazeny jen O2 je jaksi nepřiřadila obstavili mi majetek cca obchůdek v tržní hodnotě 1 200 000,- a RD s pozemky v hodnotě cca 5 000 000,- a nařídili jejich prodej je to více jak půl roku kdy mi soud dal za pravdu, ale v kat.nemovitosti to stále visí a já tak nemohl onen obchod prodat. Domnívám se, že jediné rozumné řešení je žaloba na stát v omezování vlastnického práva??? Děkuji za radu a případné podněty na koho se obrátit.Děkuji za radu.
Dobrý den,
s touto věcí se obraťte na nějakého advokáta ve Vašem bydlišti a spolu celou záležitost projednejte a zvolte nejvhodnější postup.
Pokud žádného advokáta neznáte, podívejte se na www.cak.cz
Moje dcera je u mě trvale hlášena, ale již přes deset let zde nebydlí. Má značné dluhy a hrozí jí exekuce. Exekutor je bude samozřejmě vymáhat na adrese trvalého bydliště, kde dcera nemá vůbec žádný majetek. Vím, že je možné se proti takové neoprávněné exekuci bránit, ale exekutor může vniknout do bytu i násilím a způsobit zbytečnou škodu. Je možné se takové exekuci zcela vyhnout odhlášením dcery z trvalého bydliště, aniž by se přihlásila do jiného trvalého bydliště?
Dobrý den,
taková změna Vám pomoct vůbec nemusí. Exekutor jde tam, kde se domnívá, že by mohl být majetek povinného, což s údajem o trvalém bydlišti (navíc pokud je tato adresa již exekutorovi známa) nemusí souviset.
Rozhodně tím však nic nezkazíte.
Dobrý den, prosím o radu, když chci podat vylučovací žalobu na své věci, bude velká chyba, když v návrhu nebude uvedeno kdo podal návrh na exekuci a ani jiné spisové značky, exekutor polepil mé věci aniž by mi řekl o co se jedná, jenom řekl částku, v případě, že to nestačí dá se to někde zjistit? Děkuji
Dobrý den,
uvést tam tyto údaje (zejména příslušný soud a spisovou značku) je nanejvýš vhodné, dá se říci nutné.
Jinak bude soud těžko zjišťovat, jaké exekuce se to týká. Tyto informace zjistíte přímo u povinného, příp. dotazem na soudu. Rovněž by Vám tyto informace měl podat přímo exekutor.
Dobrý den, syn má vysoké dluhy. Již 30 let s námi nebydlí a ani nemá u nás trvalé bydliště.Dnes jsem vyslechla informaci, že lze i za těchto podmínek vymáhat na nejbližších příbuzných dluhy.Paní, která mi tuto informaci sdělila pracuje na obecním úřadě a postižený je její manžel,o kterém si úřady zjišťují výši platu,majetek ap.kvůli dluhům bratra, kterého 20let neviděl.Doufám, že to má něco společného pouze v případě dědictví. Děkuji za odpověď. Krejčířová
Dobrý den,
na příbuzných ani jiných osobách dluhy povinného vymáhat nelze. Pouze v případě dědictví po povinném odpovídáte za přihlášené pohledávky věřitelů do výše nabytého dědictví.
Dobrý den, může exekutor zabavit i auto, které má povinný na leasing nebo úvěr? Dlužínk dal tento předmět leasingu do užívání jiné osobě, z důvodu, že neměl na splácení auta. Stačí exekutorovi sepsána dohoda mezi dlužníkem a uživatelem, aby auto nezabavil, nebo jej může zabavit.
Děkuji zaodpověď
Dobrý den,
auto na leasing logicky zabavit nemůže, protože takové auto není vlastnictvím povinného, ale leasingové společnosti.
Dobrý den, byla na mne podána neoprávněná exekuce, proti které jsem se odvolala a v odvolacím řízení byl exekuční příkaz zrušen. Mezitím jsem ale celou částku zaplatila exekutorovi. Jak mám postupovat, abych se domohla vrácení neoprávněně vymožené částky? Mám ji žádat od exekutora, nebo od oprávněného, který na mně podal žádost o exekuci? Existuje vzor žádosti o vrácení neoprávněné exekuce? Děkuji.
Dobrý den,
záleží na tom, kdo v současné době ty peníze fakticky má. Na Vašem místě bych napsala dopis jak exekutorovi tak oprávněnému. Zde půjde zřejmě jen o formalitu.
Zdravím,podnikali jsme s manželkou a nešťasnou událostí -povodeň v jsem se dostal do dluhů.Nicméně s věřitelem od ,kterého jsem odebíral materiál jsme se dohodli ,že vzniklý dluh umoříme v následujících fakturách.Jenže on se dostal do finanční nesnáze a pohledávku vůči mně prodal či převedl na jiného oprávněného.Ten podal návrh na exekuci-prodej nemovitosti v které jsem bydlel a měl na ni hypotéku z dřívějška.Proběhla dražba,nemovitost je prodána.My na dlažbě.Oprávněný se však neuspokojil ani 1kč.Na nemovitosti vázla jiná zástavní práva.Nyní jsem zaměstnán i manželka a pobíráme mzdu která je zatížena exekucí na plat..navíc mi vznikl další dluh-náklady exekutora.Zajímalo by mne "Co nám ještě můžou?"Bydlení nemám,ze zbylé mzdy ještě platíme další splátkový kalendář-VZP,OSSZ...někdy něco zbude na jídlo...Předem děkuji za info/scénář,radu.
Dobrý den,
pravděpodobně bude tento věřitel vyčkávat, dokud neuhradíte ostatní dluhy, a pak půjde exekučně i po Vás. Těžko říct, jak se zachová.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com