Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
prosím o odpověď, do kolika dnů musí dát úřad práce stanovisko zda přidělí dotaci na částečnou úhradu provozních nákladů chráněné dílny na základě podané žádosti.Děkuji.
Dobrý den, konkrétní lhůta v této věci není stanovena. Obecně postupuje ÚP podle správního řádu (ač není uvedeno, že přímo i v této věci). Tam je dána lhůta do 30 dnů, ale za určitých okolností je možné ji prodloužit. Doporučuji kontaktovat ÚP se žádostí o sdělení stavu Vaší věci, a to i opakovaně.
Jsem na up a poslali me na vyberove rizeni.Ja jsem tam sla,ale tu praci odmitla ztoho duvodu,ze jeto na 4smenny provoz a take,ze jsem mela rozjednane jine nabidky,ktere mi nakonec nevysli.Jelikoz jsem to odmitla tak byl semnou sepsan protokol proc a z jakeho duvodu jsem to odmitla.Ty duvody jsem jim zdelila a ta poradkyne mi narovinu rekla,ze nemam pocitat stim,zeto schvaleji jako vazny duvod atd. takze budu na 6.mesicu vyrazena.Napsala jsem teda odvolani kde jsem psala,ze si vybiram praci takovou ,ktera je prome vhodna jak mistem,dopravou tak i provozem.Oni mi asi za 2dni volali,ze jsem pozvana na UP odkud budu poslana na lekarske vysetreni jestli muzu tuto praci delat ci ne.Prosim poradtemi co mam dal delat,aby mi uz dali pokoj.Dekuji
Dobrý den, jste vedena na ÚP. To neznamená, že budete pouze pobírat podporu. S tím je spojena řada povinností, které musíte dodržovat. Jednou z hlavních je povinnost poskytovat dostatečnou součinnost. Jestliže úřad dospěje k závěru, že tuto povinnost porušujete (a tím se rozumí i nedostatečně odůvodněné odmítání nabízených míst), může Vás z evidence vyřadit. Na schůzku by jste měla určitě jít a vše jim vysvětlit. Až Vás totiž vyřadí z evidence, tak už od nich skutečně budete mít pokoj, ale nebudete mít nárok na podporu a stát za Vás nebude platit zdravotní pojištění.
Jenomže mě to nikdo neřek hlavně jsem mojí poradkyni při každé návštěvě říkala,že mám něco rozjednáno.Ted bych se chtěla zeptat na něco jiného.1,Kdybych to práci přijmula a oni by mě třeba za týden propustili či jsem odešla sama tak za jak dlouho se můžu opět přihlásit na ÚP?2,Ted by mě zajímalo jak jeto s neschopenkou+lístek na peníze jestli to také platí i pro ÚP nebo jenom v prac. stavu.Minulý týden jsem byla u doktorky kvůli nachlazeni a ona říkala,že se neschopenka nedává.Moje švagrová je také na ÚP,marodí a má neschopenku.Tak bych se chtěla zeptat jak to teda je?
Ještě jsem zapomněla dodat.Jak můžou říct,že jsem svobodná,bezdětná tak proto není důvod proč bych nemohla dělat na noční směnny.Do toho vůbec nikomu nic není
Dobrý den, jestliže švagrová marodí již delší dobu nebo šla marodit ještě v ochranné době (od 1.1.08 došlo k výraznému omezení, ale do 31.12.07 ještě platila dřívější úprava), tak nárok má. Vy však již podmínky podle letošní úpravy nesplňujete, tudíž Vám nemocenská nebyla přiznána. A při hledání místa se zohledňují i osobní poměry zaměstnance, takže Vaše konstatování o tom, že do toho nikomu nic není, není pravdivé. Máte-li ještě nějaké další výtky vůči postupu ÚP tak si stěžujte přímo u jeho vedení.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com