výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď v pracovní neschopnosti

Gabka, 27.02.2008 16:47:43

Dobrý den, ráda bych věděla, zda mohu podat výpověď dle zákoníku práce, §50 a 51, tj. s 2měsíční výpovědní dobou, pokud jsem v pracovní neschopnosti. Zákoník práce se přímo o tomto nezmiňuje, pouze to zakazuje zaměstnavateli,ale o tom, zda je to možné ze strany zaměstnance jsem nic nenašla....Je v tomto případě rozvázání pracovního poměru platné? Děkuji

Re: Výpověď v pracovní neschopnosti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 27.02.2008 16:52:56

Dobrý den,
ve svém dotazu jste si již fakticky sama odpověděla. Zaměstnanec může podat výpověď i v době, kdy je v pracovní neschopnosti. Zákaz pro zaměstnavatele je z důvodu ochrany zaměstnance.

Re: Výpověď v pracovní neschopnosti

Gabka, 27.02.2008 17:07:58

Moc děkuji za rychlou odpověď, chtěla jsem si spíše potvrdit, že má výpověď nemůže být napadnuta. Ještě jednou děkuji a přeji příjemný den.

výpověď

Dana Štěpánková, 21.02.2008 16:37:58

Dobrý den,prosím o radu,popř.kam se mám obrátit v případě,že mi včera dal nadřízený okamžitou výpověď a to pouze po telefonu,v době,kdy jsem na řádné ošetřovačce s dítětem.Nejsem ve zkušební době.Důvod uvedl, že mě již nepotřebuje a moje místo je zrušené.Nemám prý,už ani po ukončení ošetřovačky nastupovat.O nějaké výpovědní lhůtě nechtěl ani slyšet,natož o odstupném.Pokud budu dělat problémy,zařídí u právníka porušení pracovní náplně, vždy se dá přece něco najít. Myslím si, že je to v rozporu se zákoníkem práce, ale i s dobrými mravy.Nerada bych šla do nějakého sporu,ale nechat to jen tak se mi také nezdá. Děkuji za odpověď.

Re: výpověď

Mgr. Oldřich Topka, 26.02.2008 10:05:09

Dobrý den, kontaktujete Oblastní inspektorát práce, ten dohlíží nad dodržování pracovněprávních předpisů. Na takový postup nemá zaměstnavatel nárok a skončení pracovního poměru je neplatné. Aby na Vás "něco" našel, to se mu také jen tak nepodaří. Hrubé porušení povinností musí být značného rozsahu a jeho prokázání není jen tak. Doporučuji zajít za právníkem a věc řešit s jeho pomocí. A výhrůžky ignorujte, někdo takhle prostě jedná, protože to jinak neumí a není dost vyzrálý na to, aby řešil věci korektně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »