Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, ráda bych věděla, zda mohu podat výpověď dle zákoníku práce, §50 a 51, tj. s 2měsíční výpovědní dobou, pokud jsem v pracovní neschopnosti. Zákoník práce se přímo o tomto nezmiňuje, pouze to zakazuje zaměstnavateli,ale o tom, zda je to možné ze strany zaměstnance jsem nic nenašla....Je v tomto případě rozvázání pracovního poměru platné? Děkuji
Dobrý den,
ve svém dotazu jste si již fakticky sama odpověděla. Zaměstnanec může podat výpověď i v době, kdy je v pracovní neschopnosti. Zákaz pro zaměstnavatele je z důvodu ochrany zaměstnance.
Moc děkuji za rychlou odpověď, chtěla jsem si spíše potvrdit, že má výpověď nemůže být napadnuta. Ještě jednou děkuji a přeji příjemný den.
Dobrý den,prosím o radu,popř.kam se mám obrátit v případě,že mi včera dal nadřízený okamžitou výpověď a to pouze po telefonu,v době,kdy jsem na řádné ošetřovačce s dítětem.Nejsem ve zkušební době.Důvod uvedl, že mě již nepotřebuje a moje místo je zrušené.Nemám prý,už ani po ukončení ošetřovačky nastupovat.O nějaké výpovědní lhůtě nechtěl ani slyšet,natož o odstupném.Pokud budu dělat problémy,zařídí u právníka porušení pracovní náplně, vždy se dá přece něco najít. Myslím si, že je to v rozporu se zákoníkem práce, ale i s dobrými mravy.Nerada bych šla do nějakého sporu,ale nechat to jen tak se mi také nezdá. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, kontaktujete Oblastní inspektorát práce, ten dohlíží nad dodržování pracovněprávních předpisů. Na takový postup nemá zaměstnavatel nárok a skončení pracovního poměru je neplatné. Aby na Vás "něco" našel, to se mu také jen tak nepodaří. Hrubé porušení povinností musí být značného rozsahu a jeho prokázání není jen tak. Doporučuji zajít za právníkem a věc řešit s jeho pomocí. A výhrůžky ignorujte, někdo takhle prostě jedná, protože to jinak neumí a není dost vyzrálý na to, aby řešil věci korektně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com