výměna bytů - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výměna bytu

miroslav rybnikář, 12.04.2008 22:14:13

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli mi můžete poradit jak napsat smlouvu o výměně bytu v rodině bez přepisu majitele jen s výměnou trvalého bydliště (aby mě po případě nemohl vystěhovat nebo byt prodat).Předem vám děkuji

Re: výměna bytu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.04.2008 13:27:03

Dobrý den,
aby mohly být změněny údaje o vlastnictví, je zapotřebí tyto skutečnosti vložit do KN a to na základě např. směnné smlouvy. Změnit pouze údaje o trvalém bydlišti můžete na obci, nicméně nechápu, k čemu by to mělo být. Údaj o trvalém bydlišti žádný nárok na byt ani jiný obdobný nárok nezakládá.

výměna bytů

Jan Novák, 21.02.2008 10:58:20

Dobrý den,
zažádal jsem o výměnu bytu u společnosti RPG byty, ale bytová komise tuto žádost zamítla z důvodu, že tato výměna není v zájmu RPG Byty. Mohu se proti tomu nějakým způsobem bránit?

Re: výměna bytů

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.02.2008 11:28:24

Dobrý den,
předpokládám, že máte byt od této společnosti pronajatý. Pokud ano, je společnost RPG jako pronajímatel oprávněna rozhodovat o tom, zda vám výměnu bytu umožní či nikoli. Toto její rozhodnutí je nenapadnutelné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »