Dotaz - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz

Jaroslav Vaník, 20.02.2008 19:29:29

Zaměstnavatel mi vystavil bez předchozího upozornění,
či jiného oznámení Potvrzení o zaměstnání s ukončením k 15.2.08. Na tomto potvrzení je napsáno Dohoda.
Odhlásil mě i na OSSZ. Z jeho, ani z mé strany však nebyla vystavena žádná Dohoda, či Výpověď. Protože tento doklad neexistuje, nebyl vystaven a ani oběma stranami podepsán. Prosím o radu, jak v tomto případě postupovat, neboť mi zaměstnavatel dluží výplatu za prosinec a leden. Toto si však už započátal do Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2008.
Od 1.4.08 mám dohodnuto jiné zaměstnání, ale od 18. 2.08 jsem v pracovní neschopnost.
Práci, kterou jsem vykonával považuje zaměstnavatel za prodělečnou a zrušil mé místo.
Děkuji

Re: Dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 26.02.2008 10:21:18

Dobrý den, výpověď i dohoda o rozvázání pracovního poměru musí být písemné. Pokud tomu tak není, nebyl pracovní poměr platně ukončen. Váš pracovní poměr by měl tedy stále trvat. Nejlépe učiníte, když půjdete za právníkem, zde tuhle věc nevyřešíme. Tyto spory bývají komplikované a obtížné na dokazování. Jestli Vám nezaplatí dlužné mzdy, budete stejně muset podat žalobu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »