podnájemní smlouva - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Předčasná výpověď z nájemní smlouvy

Petra Kněbortová, 30.05.2008 19:20:50

uzavřela jsem nájemní smlouvu na dobu určitou a to od 1.dubna do 30. června. Minulý měsíc při předání nájmu jsem s podnájemníkem uzavřela další nájemní smlouvu, ale už na půl roku tudíž od 1.července až do 31. prosince, ale vyskytli se nějaké problémy a já bych potřebovala byt nutně prodat...dá se s tím něco dělat? Jednou jsem našla nějaký zákon o tom že poku pronajatou nemovitost prodávám tak mohu nájemní smlouvu ukončit dřív za účelem prodeje, ale nyní to nemohu nikde najít děkuji

podnájemní smlouva

Ondrušková Pavla, 23.05.2007 08:54:03

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně podnájemní smlouvy.Jsem nájemce bytu, který vlastní MÚ,asi 2 roky mám povolení od MÚ na podnájem bytu,takže v bytě mám podnájemce.Zajímá mě,pokud bude podnájemce bydlet v bytě delší dobu 3 roky nebo více, zda si nemůže nárokovat bydlení v tomto bytě. Podle obč.zákoníku si myslím, že ne, ale ráda bych znala názor odborníka. Dále bych se chtěla zeptat - dceři bude příští rok 18 let, zda je možné přepsat nájemní smlouvu na dceru, když je byt MÚ.Předem vám děkuji za odpověď

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »