Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Před lety (1994)jsem přistoupil k dluhům svého otce které měl vůči KB,zastavený majetek jsem potom se souhlasem KB "dostal" prostřednictvím darovací smlouvy od svého otce,byla to poslední šance před exekucí na tento majetek ze strany KB.Základem všeho byla ovšem darovací smlouva,kterou mi můj otec daroval tyto zastavené nemovitosti. Následně jsem roky mořil dluhy,jimiž byly tyto nemovitosti vázány vůči KB.Mám proto morální pocit,že jsem za tyto nemovitosti zaplatil a to v podstatě "jenom" jejich tehdejší odhadní cenu,píši jenom,jelikož jsem dokázal tyto dluhy umořit dříve než se původně počítalo.Možná bylo za těchto okolností neuvážené uzavírat smlouvu darovací,neexistoval ovšem stín pochybností v rámci rodinného kruhu.Moji rodiče jsou vlastníky další nemovitosti.Můj dotaz se týká dědění této nemovitosti.
Má můj brat právo dožadovat se započtení nemovitostí o níchž jsem psal výše,jenž jsem dostal darem,do dědického řízení a uplatňovat tak svůj nárok,anebo se budeme rovným dílem "dělit" o tu nemovitost jenž je nyní majetkem rodičů.Zkrátka, budeme-li se dělit "napůl",což byl vždy záměr rodičů,protože si vždy uvědomovali,že za ty předchozí jsem své již "zaplatil" přistoupením a splacením dluhů.Upozorňuji,že existuje pouze darovací smlouva,v níž není přímá vazba na přistoupení ke dluhům.Na toto existují dohody s KB,kde k těmto dluhům přistupuji.Navenek se tedy může zdát,že dříve "darovanými" nemovitostmi jsem byl skutečně obdarován
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com